گوناگون

ابتلا به سنگ کلیه در مردان چهار برابر بیشتر از زنان

پارسینه: مدیر امور آزمایشگاه های دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: مردان چهار برابر بیشتر از زنان به بیماری سنگ کلیه مبتلا می شوند.

دکتر محمد علی دولتی، با اشاره به اینکه این بیماری اغلب از سال های اولیه بلوغ به بعد بروز می کند، افزود: رژیم غذایی غنی از کلسیم، سدیم و پروتئین، بی تحرکی، بیماری‌های گوارشی مثل التهاب روده، سابقه ابتلاء به عفونت ادراری و بیماری‌های متابولیک و نقرس در ابتلا به این بیماری نقش بسزایی دارند.

وی، جهت درمان این بیماری، حمام یا بخار آب گرم و مصرف مایعات را در صورتی که منعی وجود نداشته باشد، مفید بیان کرد.

دکتر دولتی تصریح کرد: رعایت رژیم غذایی شامل مصرف حداقل دو لیتر آب در طول روز، پرهیز از فعالیت زیاد، مراجعه به پزشک با مشاهده اولین عفونت ادراری، انجام آزمایش ادرار هر چند وقت یک بار و جلوگیری از افزایش میزان اوره و کراتینین و نیتروژن اوره خون در پیشگیری از این بیماری موثر می باشد.

وی، با بیان اینکه درد حاد اغلب ناشی از حرکت سنگ در مجاری ادراری است و خود سنگ اغلب علامتی ندارد، یادآور شد: انسداد، عفونت، درد شدید در منطقه دنده‌ای مهره‌ای، تهوع، استفراغ و اسهال از علائم سنگ کلیه است.

این متخصص ژنتیک یادآور شد: عوامل متعددی در ایجاد سنگ کلیه دخالت دارند و در بعضی از افراد زمینه مساعد ژنتیکی نیز یکی از عوامل مهم می باشد.

دکتر دولتی با اشاره به اینکه بیماری سنگ کلیه می‌تواند بسیار درد ناک باشد، اظهار داشت: هنگام بروز درد حاد (اغلب ناشی از گیرکردن سنگ در مجاری) مسکن‌های مخدر و غیراستروئیدی مفید هستند، معمولاً در چنین مواقعی اساس درمان، انتظار برای دفع سنگ از طریق جریان ادرار است.

وی در پایان، هدف فوری درمان سنگ کلیه را تسکین درد و هدف طولانی را جلوگیری از تخریب نفرون عنوان کرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار