گوناگون

انحرافات چشمی منجر به تنبلی چشم در کودکان می شود

پارسینه: مدیرگروه چشم‌پزشکی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با اشاره به شیوع بیشتر انحرافات چشمی در کودکان، تصریح کرد: تلاش ما این است که این مشکلات در کودکان زودتر شناسایی و درمان شوند و در این رابطه ایده‌آل این است هر نوزادی که متولد شد، پزشک معالج اولیه‌اش معاینه اولیه چشمی او را انجام و در صورت مشاهده مشکل به سیستم‌های پیشرفته چشم‌پزشکی ارجاع دهد.

دکتر میرنقی موسوی در جمع خبرنگاران گفت: انحرافات چشمی منجر به تنبلی چشم در کودکان می‌شود که می‌تواند زمینه مادرزادی، علل مختلف فلجی‌ها را داشته باشد، و برخی گرفتاری‌های پلکی که در این مورد، نوزاد هنگام تولد ضایعه‌ای روی چشم دارد، موجب افتادگی چشم می‌شود.

وی افزود: وقتی نوزاد نتواند چشمش را باز کند، عملا نمی‌تواند ببیند و بتدریج دچار تنبلی چشم می‌شود و بنابراین کشف عیوب انکساری و انحرافات چشمی و یا نوزادانی که دچار آب مروارید مادرزادی هستند که اگر درمان مناسب نشوند، سیستم بینایی نوزاد قادر به دید نیست و دچار تنبلی می‌شود، حایزاهمیت است، در حالی که اگر این اختلالات بدو تولد شناسایی و درمان اصلاح عینک شوند، سیستم بینایی‌ کودک رشد می‌کند.

رییس بیمارستان چشم‌پزشکی خاتم‌الانبیاء(ص) مشهد تصریح کرد: در تمامی این سطوح، نیاز به بررسی اولیه و غربالگری زودرس و درمان بموقع و مناسب را لازم داریم تا کودکان مبتلا به تنبلی چشم نشوند.

غربالگری‌ها باید از بدو تولد آغاز شود

وی با اشاره به همکاری تنگاتنگ دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد بویژه گروه چشم‌پزشکی اطفال با بهزیستی، اظهار کرد: بهزیستی یکسری امکانات و دستگاه‌هایی برای غربالگری، بکار گرفته بود که در اختیار چند درمانگاه و مراکز چشم‌پزشکی قرار دارد، اما در مجموع غربالگری که در حال حاضر انجام می‌شود، ممکن است خیلی کامل نباشد و انتظار داریم که غربالگری از بدو تولد آغاز شود و این امر نیازمند امکانات بیشتر دارد.

سیستم‌های بهداشتی به سمت تشخیص بموقع تنبلی‌های چشم حرکت کرده‌اند

موسوی عنوان کرد: در طول چند سال گذشته، سیستم‌های بهداشتی به این سمت حرکت کردند که تنبلی‌های چشم را زود تشخیص دهند و قبل از این که کودک به سن بعد از 7سال برسد، مشکل کودک تشخیص داده ‌شود و اقدامات لازم برای اصلاح تنبلی چشم که روش‌های مختلفی دارد، صورت گیرد.

وی ابراز امیدواری کرد که دیگر شاهد برخورد با جوانان و نوجوانان و کودکانی که چشمانشان می‌توانست پیش از سن دبستان درمان شود و بینایی خوبی داشته باشند و دچار اختلال بینایی نباشند، نباشیم و آمار این کودکان در سطح جامعه کاهش یابد.

رییس بیمارستان چشم‌پزشکی خاتم‌الانبیاء(ص) مشهد درباره علت بروز این اختلال گفت:علل مختلفی دارد؛ نوزادی متولد می‌شود و دچار عیب انکساری است و به عبارتی نمره چشمش بالاست و پدر و مادر هم متوجه نمی‌شوند و این درحالیست که کودکان در سن پایین، کسانی نیستند که بخواهند از دید کم یا تاری دید شکایت کنند؛ این عیوب انکساری اگر کشف شود و عینک مناسب در اختیار کودک قرار گیرد، بطور قطع سیستم بینایی او رشد می‌کند.

وی افزود: در برخی موارد، یک چشم کودک سالم و چشم دیگر ضعیف است و کسی هم متوجه نمی‌شود، اما اگر مشکل کشف شود و چشمی که دچار عیب انکساری است، معالجه ‌شود و بنا به توصیه، چشم دیگر را متناسب با سن کودک ببندند تا از چشم مبتلا به ضعف انکساری استفاده بیشتری شود، درمان بهتر و سریعتر انجام می‌شود.

موسوی با بیان این که «گروه چشم‌پزشکی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد در بیمارستان تخصصی چشم‌پزشکی خاتم‌الانبیاء مستقر است»، خاطرنشان کرد: موسسه خیریه خاتم‌الانبیاء(ص) کمک‌های بسیار ارزنده‌ای در ارتباط با گسترش فضای فیزیکی بیمارستان انجام داده و روزبروز انجام اقدامات درمانی و پاراکلینیکی ما و کارهای تشخیصی با توجه به این که فضاهای خیلی بیشتر در اختیار ما قرار می‌گیرد، گسترده‌تر می‌شود ولی ما نباید به این اکتفا کنیم و بطور قطع باید گام‌های بلندتری برداریم و گروه و فضای فیزیکی بیمارستان را گسترش دهیم.

وی گفت: تجهیزات و وسایل جدیدتری خریداری کنیم، چون علم چشم‌پزشکی هر روز با ورود تجهیزات جدید نوین می‌شود، بنابراین اگر نتوانیم همگام با این توسعه پیش رویم و وسایل و تجهیزات جدید بکار نگیریم، ممکن است خواسته‌هایمان آنطور که باید تأمین نشود

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار