به گزارش پارسینه به نقل از روزنامه ایران،برای اینکه به میزان وابستگی خودتان و همسرتان آگاه شوید به این پرسشها پاسخ دهید.
آیا شما و همسرتان هرکاری را با نظر و تأیید هم انجام میدهید؟ آیا میتوانید برای اوقات فراغتتان بدون حضور همسرتان برنامهریزی کنید؟ آیا میتوانید بدون احساس گناه کاری برای خودتان انجام بدهید یا چیزی برای خودتان بخرید؟
آیا شما و همسرتان یک رابطه«هم وابسته» دارید؟«هم وابستگی» یک نوع بیماری است که شما و همسرتان را در یک رابطه تنگاتنگ و کنترل شده قرار میدهد. آدم وابسته هم همیشه ترس از دست دادن شریک زندگیش را دارد و از تنها ماندن، تصمیم گرفتن و حتی تنها فکر کردن میترسد. اگر پاسخ شما به بیشتر این پرسشها مثبت است شما معنای حریم خصوصی را درک نکردهاید.ابتدا باید روی احساساتتان کار کنید. ترس از دست دادن،ترس تنها ماندن، اعتماد به نفس پایین، ترس از تصمیمگیریهای مهم و ضروری، بسیار طبیعی هستند. اما اگر بیش از اندازه به آنها پرداخته شود مشکل ساز خواهند شد. وابستگی شدید نتیجه توجه بیش از اندازه به این احساسات منفی است.
در گام بعدی یاد بگیرید که به علاقمندیهایتان بپردازید.هم شما و هم همسرتان باید برای خودتان سرگرمیهای متفاوت داشته باشید.شاید بعد از یک دوره طولانی مدت برنامههای مشترک، این کار برایتان سخت باشد و نتوانید آن را عملی کنید به همین دلیل باید تعریفتان را از رابطه مشترک کمی دستکاری کنید. اگر این وابستگی به خاطر باورها و برداشت غلط از رابطه زناشویی است باید آن را تغییر بدهید.اگر شما و همسرتان ازدواج را یک اتحاد ناگسستنی و اشتراک در همه امور زندگی میدانید باید کمی در این تعریف از ازدواج دست ببرید و آن را تغییر بدهید.
از قالب یک زوج خارج شوید. زمانی که وابستگی شما و همسرتان آنقدر شدید است که حتی نمیتوانید بدون هم یک تصمیم ساده بگیرید یا یک کار ساده را انجام بدهید لازم است که به هر شکلی این وابستگی را عوض کنید.
شاید حتی لازم باشد کمی به همسرتان اطمینان بدهید. به او بگویید که این مستقل شدن نیاز هردوی شماست و فرصتی برای تجربه و رسیدن به رشد و بلوغ بیشتر است.
یادتان باشد حفظ حریم شخصی به معنای فاصله گرفتن یا کنار زدن همسرتان از زندگی نیست. این حریم، فضایی برای تجربه و رشد است و رابطه عاطفی شما همچنان پابرجا خواهد ماند.
ارسال نظر