۶۰ درصد آزمایشها غیرضروری تجویز میشود / تشخیص فقط به عهده پاتولوژيست ها باشد
پارسینه: کمالیان عنوان کرد: ابتدا باید پزشک متخصص مسئول بیمار را بپذیرد و با بیماری او آشنا شود و با بررسی برگ درخواست پزشک معالج، اولویتهای تشخیصی را تعیین و نمونهها را هدفمندانه به منظور تشخیص زود رس بیماری و استفاده صحیح از پرسنل، تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاه به قسمتهای مربوطه ارسال کند.
کمالیان عنوان کرد: ابتدا باید پزشک متخصص مسئول بیمار را بپذیرد و با بیماری او آشنا شود و با بررسی برگ درخواست پزشک معالج، اولویتهای تشخیصی را تعیین و نمونهها را هدفمندانه به منظور تشخیص زود رس بیماری و استفاده صحیح از پرسنل، تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاه به قسمتهای مربوطه ارسال کند.
به گزارش پارسینه ، وی افزود: با نظر کلی به گزارشات آزمایشگاهی که روزمره دردست بیماران است چنین برمیاید که در حدود 20 تا 30 درصد نتایج آنها در جهت تشخیص بیماری میباشد. اگر 600 هزار آزمایش که در آزمایشگاههای 8 بیمارستان دانشکده پزشکی تهران به طور ماهیانه انجام میشود و جدیدا آمارگیری شده است به محاسبه درآورده شود در صورت حذف درصد بالای آزمایش هاى غیر ضروری در سطح کشور به صرفهجویی کلان در هزینه بیماران و مخارج آزمایشگاهها خواهیم رسید.
کمالیان با توجه به اینکه آزمایشگاه مرجع سلامت در قسمت مربوط به استاندارد سازی و اعتبار بخشی ساختاری آزمایشگاههای پزشکی توجه خوب مبذول داشته است، گفت: ولی از حدود 1600 پزشک متخصص اسیب شناسی که طی 30 سال گذشته به جامعه پزشکی تحویل داده شده است در جهت نیل به اهداف شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور و استفاده بهینه نتوانسته است اقدام کند.
رئیس انجمن علمی آسیب شناسی ایران در ادامه خاطرنشان کرد: بعد از ارائه آزمایش توسط پزشک ما باید از نوع نوشتن آزمایش متوجه شویم که پزشک چه بیماریهایی فکر می کند و با توجه به آن آزمایشها را اولویت بندی میکنیم. پزشک باید آنقدر معاینه بالینی را دقیق انجام داده باشد تا به تشخیص نزدیکتر شود تا زودتر به نتیجه درست برسیم.
نگرانی های رئیس سازمان نظام پزشکی ایران از مشکلات پاتولوژیست ها
رئیس سازمان نظام پزشکی ایران «تعرفه» را از مشکلات جدی پاتولوژیست ها عنوان کرد و گفت: این افراد انتظار دارند تعرفه این حوزه اصلاح شود.
دکتر علیرضا زالی درهمایش یک روزه پاتولوژیست ها در سالن کتابخانه ملی ایران افزود: رشد تعرفه ای، مناسب ترمیم مشکلات این حوزه نبوده و رشد ناچیزی اتفاق افتاده است.
وی، رشد هزینه های پرسنلی، افزایش قیمت کیت های آزمایشگاهی و نوسانات نرخ ارز را از جمله مشکلات این حوزه برشمرد و گفت: تغییرات اقتصادی به بدنه آزمایشگاه ها منتقل می شود.
رئیس سازمان نظام پزشکی ایران به وضعیت پاتولوژیست های جوان اشاره کرد و گفت: وضعیت این افراد واقعا نگران کننده است و باید اقدام جدی برای رفع این نگرانی انجام گیرد.
زالی با اشاره به اینکه نسل جوان در این حوزه افراد باهوش و زبده هستند، گفت: این افراد با علاقه و عشق وارد این حوزه شدند و مشغول ارائه خدمات درمانی به مردم هستند و باید به وضعیت آنها رسیدگی کرد.
وی با اشاره به اینکه نگرانی از امنیت شغلی پاتولوژیست ها در کشور جدی است، افزود: همه موضوع این حوزه پول، تعرفه و درآمد نیست و آنها نگرانی هویتی دارند که این موضوع در بین پالولوژیست های جوان موج می زند.
زالی از کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تقاضای ممیزی در این حوزه را کرد و گفت: تجمیع آزمایشگاه ها موضوعی نگران کننده است.
وی با اشاره به خدمات ارائه شده دولت در حوزه سلامت، گفت: دولت خدمات ارزنده ای در حوزه سلامت تحت عنوان طرح تحول سلامت ارائه کرده است، اما باید منافع مشروع بخش خصوصی نیز حفظ شود.
رئیس سازمان نظام پزشکی ایران بر لزوم مشارکت جدی کارشناسان پاتولوژی در تصمیم گیری کلان این حوزه تاکید کرد و گفت: همکاران پاتولوژیست در موضوعاتی که ذی نفع هستند، کمترین مشارکت را در حوزه تصمیم گیری دارند و این روند باید تغییر کند.
زالی به نقش مهم پاتولوژیست ها در نظام سلامت اشاره کرد و گفت: آنچه باید مورد توجه قرار گیرد، جایگاه مناسب، رو به تعالی و مطلوب پاتولوژیست ها است.
وی مشکلات پاتولوژیست ها را بسیار جدی و عمیق دانست و اظهار کرد: شاید مهمترین مسیر برای رفع مشکلات، انسجام درونی، وحدت رویه، همدلی و همکاری است و آنها باید در مسیر قانون، مشکلات خود را پیگیری کنند.
زالی نخستین مشکل این حوزه را عدم اداره اقتصادی آزمایشگاه ها اعلام کرد و افزود: امروزه پاتولوژیست ها برای اداره اقتصادی آزمایشگاه با بحران جدی روبرو هستند.
وی، مطالبه از بیمه ها را مشکل بعدی اعلام کرد و گفت: وضعیت آزمایشگاه ها و پاتولوژیست ها در این خصوص بسیار نگران کننده و بحرانی است و انتظار نمی رود این معضل به موقع برطرف شود.
ارسال نظر