توصیه رمضانی برای ورزشکاران حرفهای
پارسینه: عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و رژیم غذایی دانشگاه پزشکی تهران معتقد است اگر انجام تمرینات ورزشی در ماه مبارک رمضان به خوبی مدیریت شود، بدن ورزشکار حرفهای در این ایام به خاطر روزهداری دچار آسیب نمیشود.
دکتر کوروش جعفریان اظهار کرد: انجام ورزشهای حرفهای در ماه مبارک رمضان به ویژه در ماه تابستان که بدن به آب فراوان نیاز دارد تا حدودی کار سختی است، اما اگر بتوانیم تمرینات ورزشی را به خوبی مدیریت کنیم، هیچ مشکلی برای روزه داری و انجام تمرینات ورزشی به وجود نمی آید.
وی با بیان این که روزه داری هیچ منافاتی با ورزش حرفهای ندارد، گفت: اگر ورزشکار نیم ساعت تا 40 دقیقه قبل از افطار به تمرینات سبک بپردازد و دو ساعت بعد از افطار تمرینات اصلی و جدی خود را انجام دهد، قطعا هیچ مشکلی برای روزه گرفتن نخواهد داشت. البته چون بدن یک ورزشکار حرفهای نسبت به یک فرد معمولی به انرژی بین هزار تا 1500 کالری نیاز دارد بهتر است از افطار تا سحر سه وعده غذا داشته باشد تا انرژی لازم بدن خود را تامین کند و در عین حال فرصت کافی برای ریکاوری داشته باشد تا بدنش دچار آسیب نشود.
جعفریان اضافه کرد: یک ورزشکار حرفهای به هیچ عنوان نباید وعده سحر را حذف کند و به جای این که آب بدنش را با خوردن آب زیاد تامین کند، بیشتر میوه جات و سبزیجات مصرف کند تا نیاز آب بدن خود را تامین کند. تنها با خوردن آب، مایعات از دست رفته بدن در ماه مبارک رمضان جبران نمیشود.
عضو هیات علمی دانشگاه پزشکی تهران با اشاره به این که ورزشکاران حرفهای برای تنظیم قند خون خود در وعده سحر از خوردن نان و غلات سبوس دار غافل نباشند، تصریح کرد: ورزشکاران حرفهای برای این که بتوانند در ایام ماه مبارک رمضان به دلیل روزه داری با افت قند مواجه نشوند، بهتر است در الگوی غذای خود از سبزیجات بیشتر استفاده کنند و در وعده سحر از خوردن نان و غلات سبوس دار غافل نمانند تا در طول روز به خاطر افت قند خون، دچار ضعف بدنی نشوند. همچنین از افطار تا سحر نیز بیشتر از مایعات استفاده کنند تا از ذخایر گلیکوژن کافی برخوردار باشند.
جعفریان ادامه داد: مصرف زولبیا و بامیه چون حاوی مقادیر زیادی قند ساده و چربی مضر است به هیچ عنوان توصیه نمیشود. بهتر است شروع افطار با سوپ ولرم، مقداری شیر به همراه مقدار کمی خرما یا کشمش باشد.
وی خاطر نشان کرد: مصرف غذاهای پر چرب همچون کله پاچه و سیرابی و مصرف بیش از اندازه گوشت و پروتئین حیوانی که موجب افزایش اوره و دفع زیاد آب از بدن میشود نیز توصیه نمیشود. هم چنین مصرف غذاهای حاوی کربو هیدراتهای پیچیده مانند نانها، به ویژه سنگک یا بربری که قند آنها به آهستگی آزاد میشود برای جلوگیری از گرسنگی در طول روز توصیه میشود.
این دکتر تغذیه در پایان یکی از عوامل افزایش وزن در ماه مبارک رمضان را مصرف بیش از اندازه شیرینیها مانند زولبیا، بامیه، خرما به ویژه هنگام افطار و همچنین غذاهای پر چرب و سرخ شده در وعده سحر عنوان کرد.
ارسال نظر