عوارض خطرناک آلرژی به فروکتوز
پارسینه: آلرژی به فروکتوز یکی از بیماریهای ارثی است که میتواند باعث مشکلات متعدد در سلامت فرد و تجمع مواد سمی در کبد شود.
آلرژی به فروکتوز (قند میوه ها) یکی از بیماریهایی است که امروزه در جامعه به طور شایع دیده میشود. در این بیماری فرد آنزیم لازم برای شکستن این قند را در اختیار ندارد و در نتیجه به آن حساسیت نشان میدهد.
میوهها همواره یکی از مواد غذایی هستند که پزشکان برای حفظ سلامتی و تندرستی مصرف آنها را به افراد توصیه میکنند. با این حال، برخی افراد فاقد آنزیم «آلدولاز بی» هستند که برای شکستن و تجزیه فروکتوز، قند موجود در میوهها و ساکاروز، قند موجود در شکر مورد نیاز است.
نداشتن آنزیم آلدولاز بی در افراد یک بیماری ارثی است؛ در نتیجه این بیماری بدن فرد توانایی شکستن قند فروکتوز و تبدیل آن به قند ساده گلوکز و استفاده آن توسط سلولهای بدن را ندارد. پیامد این امر ایجاد آلرژی ، کاهش سطح قند خون و تجمع مواد سمی در کبد است.
از رایجترین علائمی که نشان دهنده حساسیت به فروکتوز است میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- اسهال
۲- دردهای شکمی
۳- تولید گاز و نفخ در دستگاه گوارش
متخصصان تاکید دارند افراد مبتلا به این حساسیت باید از مصرف مواد غذایی حاوی فروکتوز و نیز عسل، انواع مختلف شکر، شیره و شهدها اجتناب کنند.
افراد مبتلا به آلرژی فروکتوز باید توجه ویژهای به بیماری خود داشته باشند. توجه نکردن کافی به این بیماری میتواند منجر به نارسایی کبد و کلیه شده و در موارد حاد باعث مرگ فرد شود. امروزه میتوان با مراجعه به پزشک متخصص و انجام یک آزمایش ساده به ابتلا به این بیماری پی برد.
ارسال نظر