بهترین موقع برای وزن کشی چه زمانی است؟
پارسینه: یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: بسیاری از افراد بطور روزانه وزن کشی میکنند و بر این باورند که با یک شب پرخوری یا کم خوری وزنشان تغییر میکند.
نرگس جوزانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی، اظهار کرد: باتوجه شیوع و گسترش ویروس کرونا افراد بسیار کم تحرک شده اند که این امر سبب افزایش وزن و چاقی بیش از حد آنها میشود.
او افزود: در حال حاضر ایام عید فرصت مناسبی برای رسیدن به وزن دلخواه محسوب میشود و بهتر است افراد در تعطیلات نوروزی برنامه ریزی داشته باشند و به انجام ورزش روزانه بپردازند.
جوزانی تصریح کرد: برای کنترل وزن بسیاری از افراد روزانه خودشان را وزن میکنند و بر این باورند که با یک شب پرخوری یا کم خوری وزنشان تغییر میکند در حالی که این گونه نیست و بهترین زمان برای وزن کشی حداکثر هفتهای یک بار است.
اوادامه داد: بسیاری از افراد بیشترین تجمع چربیها را در ناحیه شکم دارند، این دسته از افراد دچار چاقی مرکزی یا همان چاقی سیبی شکل هستند که بر اثر تجمع چربیها در ناحیه شکم افزایش دور کمر را خواهیم داشت.
جوزانی تصریح کرد: بطور کلی چاقی آسیبهای زیادی را برای افراد میتواند به همراه داشته باشد، اما چاقی شکمی ممکن است منجر به بروز بیماریهایی از قبیل بیماریهای قلبی- عروقی و دیابت شود. البته چاقی شکمی را تنها دلیل ابتلا به این دسته از بیماریها نمیتوان دانست.
او با اشاره به اینکه نداشتن برنامه ریزی مناسب یکی از علتهای اصلی بروز چاقی شکمی است، ادامه داد: داشتن برنامه ریزی مناسب برای پیشگیری از ابتلا به چاقی شکمی بسیار موثر است برای مثال برخیها هرچند غذای سالم استفاده میکنند، اما در مصرف آنها زیاده روی میکنند. همچنین افرادی هم هستند که غذای کمی میل میکنند، اما غذاهای مضری را در برنامه غذایشان دارند.
جوزانی بیان کرد: طبق رفرنسهای موجود دور کمر ۸۸ سانتیمتر به بالا در زنان و در مردان ۱۰۲ سانتیمتر به بالا میتواند علائم هشدار ابتلا به چاقی شکمی باشد. البته برای تشخیص این عارضه علاوه بر اندازه گیری دور شکم به موارد دیگری از جمله قد، برنامههای غذایی، اندام و استخوان بندی فرد هم باید توجه شود.
او ادامه داد: بطور معمول قد بانوان کشورمان بین ۱۶۰ تا ۱۷۰ سانتیمتر است که این افراد با داشتن وزن ۶۵ تا ۶۷ کیلوگرم مبتلا به چاقی شکمی محسوب نمیشوند.
ارسال نظر