ترسناک ترین عوارض جانبی داروها در بدن
پارسینه: مصرف داروها در بیماران میتواند علاوه بر درمان بیماری، عوارض جانبی نیز به همراه داشته باشد.
گرچه مصرف دارو برای درمان بیماری اجتناب ناپذیر به نظر میرسد، اما باید این موضوع را در نظر داشت که هیچ دارویی فاقد عوارض جانبی نیست. مشکلات گوارشی، گرفتگی عضلات، گیجی، و سردرد برخی از رایجترین عوارض جانبی داروهاست که بسیاری از بیماران ممکن است شاهد آن باشند.
با این حال، برخی از این عوارض دارویی بسیار عجیب هستند. در این مطلب به جالبترین موارد از این دست میپردازیم:
۱ - توهم
توهم به حالتی اطلاق میشود که فرد چیزی را که وجود خارجی ندارد در دنیای واقعی تصور کند. توهم یکی از ترسناکترین عوارض دارویی محسوب میشود. این توهم میتواند دیده، شنیده، احساس و حتی استشمام شود. داروی ال اس دی یکی از معروفترین داروها است که میتواند باعث عوارض جانبی مانند توهم شود. همچنین تحقیقات نشان داده است داروهایی مانند لونستا (ازوپیکلون)، و لگزاپرو (اسکیتالوپرام) که برای درمان افسردگی به کار میروند میتوانند باعث ایجاد توهم در فرد شوند.
۲ - تغییر رنگ ادرار
تغییر رنگ ادرار به دلیل مصرف برخی مواد طبیعی است. برای مثال، چغندر (لبو) رنگ ادرار فرد را به صورتی و مصرف ویتامینها باعث تغییر رنگ ادرار به نارنجی روشن میشود. اما آیا تاکنون شاهد تغییر رنگ ادرار خود به آبی یا سبز بوده اید؟
این موارد عجیب میتواند ناشی از عوارض جانبی داروهایی ضدافسردگی مانند الاویل (آمیترپتیلان) یا مسکنهایی مانند ایندوسین (ایندومتاسین) باشد. همچنین آنتی بیوتیک فلاگیل (مترونیدازول) میتواند باعث تغییر رنگ ادرار به مشکی شود.
۳ - داروهای نفخ آور
برخی داروها میتواند عوارض جانبی مانند نفخ شکم به همراه داشته باشند که این موضوع علاوه بر احساس ناخوشی، میتواند در برخی موارد شرم آور باشد. اغلب داروهایی که حاوی قندهایی مانند لاکتوز و یا سوربیتول هستند و برای درمان یبوست استفاده میشوند میتوانند عوارض جانبی مانند نفخ را به همراه داشته باشند.
همچنین داروهایی که دارای خواص آنتی اسید به همراه کلسیم کربونات هستند و برای مقابله با تومورها تجویز میشوند میتوانند باعث نفخ شکم در بیمار شود. داروی پریلوسیک (امپرازول) که یکی از داروهای رایج برای درمان سوزش سر معده است میتواند دارای عوارض جانبی مانند ایجاد نفخ شکم باشد.
۴ - داروهای چاق کننده
آیا تا به حال شده است که پس از مصرف برخی داروها در مدت کمتر از ۳ ماه شاهد افزایش ۱۰ کیلوگرمی وزن خود بوده باشید؟ تحقیقات نشان داده است برخی افراد پس از مصرف داروهایی مانند زپرکسا (اولانزاپین) برای درمان اختلال دو قطبی دچار چاقی ناخواسته میشوند.
داروهای رایج برای درمان افسردگی مانند پاکسیل (پاروکتین) نیز میتواند باعث چاقی بیمار شود. از دیگر داروهایی که میتواند عوارض جانبی مانند چاقی را در بیمار به همراه داشته باشد میتوان به داروهای استروئیدی، قرصهای پیشگیری و کنترل بارداری، قرصهای حاوی هورمون و برخی داروهای مربوط به افراد مبتلا به دیابت اشاره کرد.
ارسال نظر