کوچک تر شدن سفره مردم، ادامه تورم لجام گسیخته و میراث تلخ دولت دوازدهم / مردم در انتظار عملکرد ثمر بخش دولت رئیسی
پارسینه: در حالیکه آخرین روزهای دولت دوازدهم سپری و نویدهای مختلفی از سوی رئیس دولت و اعضای آن درباره لغو تحریمها و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی شنیده می شود، اما همچنان وضعیت ابر تورم و کوچک تر شدن سفره مردم ادامه دارد، از جمله افزایش قیمت محصولات لبنی که همواره وضعیت و بهداشت سبد تغذیه مردم را با چالش جدی روبرو کرده است.
از سوی دیگر تجربه نشان داده که دولت جدید به ریاست ابراهیم رئیسی و یا هر یک از کاندیداهای دیگری که میتوانست رئیس جمهور منتخب مردم باشد، با کوهی از مشکلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی روبروست که از دولت قبل به ارث رسیده و شاید در خوشبینانهترین حالت ممکن ماهها زمان نیاز باشد تا تیم سیزدهم اجرایی کشور با مدیریت صحیح و کار کارشناسی دقیق و عملکرد مبتنی بر اتخاذ سیاست جهادی و در راستای منافع ملی بتواند ابر تورم را مهار کرده و فرصتی فراهم کند تا مردم رنجدیده کشورمان قدری با هوای تازه و نسیم آرامش در زندگی خود روبرو شوند.
روز گذشته سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی از افزایش «۷۰ درصدی» قیمت فرآوردههای لبنی در ایران از هفته آینده، با توجه به افزایش قیمت شیر خبر داد. محمدرضا بنیطباء با اعلام این خبر گفته است شیر خام، «۶۵ درصد» هزینه تولید فرآوردههای لبنی را شامل میشود و در مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار، قیمت خرید هر کیلوگرم شیر خام، از ۴۵۰۰ تومان به ۶۶۰۰ تومان تغییر پیدا کرده است.
همچنین بنیطباء تاکید کرده که «هیچگاه شیر با قیمت مصوب به دست کارخانههای لبنی نرسیده» و «هم اکنون که قیمت مصوب آن ۴۵۰۰ تومان است، به قیمتی بیش از ۵ هزار تومان مبادله میشود».
وی همچنین مدعی شده «نظارت ارگانهای نظارتی، سختگیرانه بر کارخانههای لبنی اعمال میشود، اما سایر قیمتهای مصوب در زنجیره مانند قیمت شیر خام تحت هیچ نظارتی قرار ندارد.»
این موارد در حالی بیان میشود که قیمت لبنیات از اول سال گذشته دهها بار تغییر کرد. طبق آماری که باشگاه خبرنگاران در اسفندماه گذشته از فروشگاههای زنجیرهای به دست آورده، قیمت انواع محصولات لبنی طی سال ۱۳۹۹ بیش از پانصدبار افزایش یافته است.
به ادعای برخی کارشناسان قیمت لبنیات در ایران طی چند ماه گذشته به صورت هفتگی دستخوش تغییر شده، به طوری که طبق گفته عرضه کنندگان این محصولات، با هر بار سفارش کالا از شرکتهای تولیدکننده، قیمت آن تغییر میکند. به همین نسبت سرانه مصرف هم کاهش پیدا میکند و خریدار آن کم میشود.
بازرس هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی ایران ابتدای سال ۱۳۹۹ گفته بود سرانه مصرف شیر و فراوردههای لبنی کشور همچنان پایین است. او افزود: «کشور ما اکنون با چالش جدی کاهش سرانه مصرف شیر و لبنیات روبرو است.» خرداد ماه سال گذشته نیز انجمن صنایع فرآوردههای لبنی از کاهش ۱۵ کیلویی سرانه مصرف شیر در ایران خبر داد.
روزنامه همشهری روز سیام بهمن سال گذشته در گزارشی از روند نزولی سرانه مصرف شیردر ایران گفت که رشد نرخ تورم و کاهش قدرت خرید خانوار، اصلیترین عاملی است که به کاهش سرانه مصرف شیر و لبنیات منجر شده است. بر اساس گزارش این روزنامه، اطلاعات مرکز آمار ایران نشان میدهد مقدار تولید شیر در ایران از سال ۱۳۸۴ وارد روند نزولی شده و این روند نزولی تقریبا تا سال ۹۳ ادامه داشته است. به این معنا که میزان تولید شیر خام در ایران که پس از کسر ضریب اتلاف و صادرات محاسبه میشود سرانه مصرف شیر در ایران را ۸۰ لیتر در سال نشان میدهد. این میانگین همچنان فاصله چشمگیری با میانگین جهانی و حتی هدفگذاری سند چشمانداز ۲۰ ساله دارد.
پس از اعمال فشار حداکثری دولت ترامپ علیه مردم ایران، در دو سال اخیر قیمت مواد غذایی در ایران به شدت افزایش پیدا کرده و گزارشهای متعددی از حذف گوشت و کاهش مصرف برنج و مواد لبنی در سفره شمار قابل توجهی از مردم ایران منتشر شده است.
چه ایده ای ، تورم لجام گسبخته دولت دوازدهم باعث شد که ما ۷۰ درصد قیمت لبنیات را گران کنیم چون مواد اولیه شیر و پنیر و ماست خو لابد از خارج وارد می شو د !!!! بعد ما ۷۰ درصد گران می کنیم دولت سیزدهم بیاد ۷۰ درصد رو برداره ، رو که نیست سنگ پای قزوینه !!!! دلیل گرانی بی قانونی هست قانونی که دولت باید قیمت ها به مدت یکسال تعیین کندو کسی حق گرانفروشی نداشته باشه . ، بهترین راهکار این هست که مردم سه هفته لبنیات مصرف نکنند ، تا روی دست تولید کننده بماند وخوراک گربه بشه ، مقصر ما مردم هستیم . باید کمپین نه به خرید گران راه بیاندازند .
اینکه مبارزه با گرانفروشی کلا فراموش شده وهیچ ارگانی نظارت نمیند درست است فقط باید کفت علی برکت الله