طرز تهیه نان همبرگر در منزل
پارسینه: نان همبرگر نوعی از نان های فانتزی ست که برای غذاهایی که پسوند برگر دارند به کار برده می شود.
این نوع نان گرد است و معمولاً گوشت ها و مرغ های چرخ شده گرد در آن قرار داده می شوند و در واقع نوعی نان فانتزی محسوب می شود.
ما امروز می خواهیم به شما آموزش دهیم که خودتان هم می توانید در خانه این نان خوشمزه را تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید فقط چند نکته را باید رعایت کنید.
مواد اولیه ای که انتخاب می کنید مقدارشان با هم همخوانی داشته باشد.میزان آرد تقریبی ست و باید به اندزه ای اضافه شود که خمیر به دست نچسبد پس آرد را کم کم اضافه کنید تا خیالتان راحت باشد.یکی دیگر از موارد خمیر مایه است.خمیرمایه مهمترین نقش را در فرآیند تهیه نان ایفا میکند. خمیرمایه با فرآیندی که به تخمیر معروف است، باعث پف کردن و ایجاد عطر، طعم و بافت فوقالعاده مطلوبی در نان میشود.
خمیرمایه پس از اضافه شدن به خمیر، فعال شده و شروع به فعالیت میکند. به این ترتیب که به کمک آنزیمهایی که تولید میکند، فرآیند تخمیر آغاز کرده و باعث تولید گاز میشود.
این گاز در بین لایههای خمیر به دام افتاده و باعث پف کردن و سبک شدن بافت نان میشود. حتی در نانهایی که قند ساده ندارند، خمیرمایه قادر است با آنزیمهای خاصی، نشاسته موجود در آرد را به قندهای ساده تبدیل کند. در اثر فعالیت خمیرمایه و فرآیند تخمیر، علاوه بر گاز، ترکیبات جانبی دیگری نیز تولید میشود که در ایجاد عطر و طعم نان نقش دارند.
خمیرمایههای خشک فوری، نسبت به خمیرمایههای خشک معمولی ریزتر و رنگ آن روشنتر میباشد. اندازه ریزتر دانهها باعث سهولت حل شدن خمیرمایه در مایعات میشود، بنابراین میتوان این نوع خمیرمایه را مستقیما با مواد اولیه خشک مخلوط کرد و نیازی به عمل آوری آن قبل از استفاده نیست، البته به شرطی که از تازگی آن اطمینان داشته باشید.
مدت زمان نگهداری خمیرمایههای فوری اغلب یک سال است. باید توجه داشته باشید که تاریخ انقضای خمیرمایهها تا زمانی است که بستهبندی آنها باز نشده باشد و پس از باز شدن بسته بین ۱ تا ۳ روز باید مصرف گردد.
مواد لازم
آرد سفید :۳٫۵ پیمانه
پودر خمیر مایه : ۲٫۲۵ قاشق چایخوری
تخم مرغ :۲ عدد
کره :۳ قاشق غذاخوری
شکر :۲ قاشق غذاخوری
آب گرم :۱ پیمانه
شیر :۱ قاشق غذاخوری
کنجد :به میزان لازم
روغن مایع :به میزان لازم
نمک :۱ قاشق چایخوری
مراحل
ابتدا برای عمل آوردن خمیر مایه ، آنرا به همراه ½ پیمانه آرد و آب گرم داخل یک ظرف بزرگ می ریزیم و در یک جای نسبتا گرم قرار می دهیم تا خمیر مایه عمل بیاید.
حدود ۱۵ دقیقه زمان برای عمل آمدن و کف کردن کردن خمیر مایه کافی است.
در مرحله بعد کره را در دمای محیط قرار می دهیم تا آب شود .
سپس آنرا به همراه ۱ عدد تخم مرغ ، شکر و نمک به خمیر مایه اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.
در این مرحله ۳ پیمانه آرد باقیمانده را به ظرف خمیر مایه اضافه می کنیم.
با مخلوط کن خمیر را خوب هم می زنیم تا یکدست شود و حالت کشداری پیدا کند.
یک ظرف مناسب را با روغن به خوبی چرب می کنیم ، سپس خمیر را مانند یک چانه بزرگ جمع می کنیم و در ظرف چرب شده به مدت ۲ ساعت قرار می دهیم تا خمیر ور بیاید.
بهتر است خمیر را در جایی گرم قرار دهیم تا زودتر ور بیاید.
پس از اینکه خمیر ور آمد آن را به ۱۰ قسمت مساوی تقسیم می کنیم.
یک کاغذ روغنی کف سینی فر قرار می دهیم و ۱۰ تکه خمیر را به صورت چانه شکل می دهیم و روی سینی فر می چینیم.
۱ ساعت صبر می کنیم تا چانه ها ور بیایند و حجمشان بیشتر شود.
فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود.
حالا تخم مرغ باقیمانده را در یک کاسه کوچک می شکنیم و با قلمو روی چانه ها تخم مرغ می مالیم.
پس از مالیدن تخم مرغ کمی کنجد هم روی چانه می پاشیم.
پس از اینکه تمام چانه ها را آماده کردیم ، سینی را برای مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار می دهیم تا روی نان ها طلایی شود ، سپس از فر خارج می کنیم و پس از سرد شدن نان ها را جمع می کنیم.
منبع: غذالند
ارسال نظر