گوناگون

علت و راه درمان وز وز گوش

علت و راه درمان وز وز گوش

پارسینه: گوش‌ها برای شنیدن هستند. اما فکرش را کرده‌اید اگر گوش شما دائما یک صدای یکسان را بشنود و بشنود چه اتفاقی خواهد افتاد؟ تا به حال وزوز گوش را تجربه کرده اید؟ - طبق اعلام انجمن علمی وزوز گوش آمریکا، به عنوان ادراک سر و صدا در جایی که هیچ صدای خارجی وجود ندارد، تعریف می شود.

گوش‌ها برای شنیدن هستند. اما فکرش را کرده‌اید اگر گوش شما دائما یک صدای یکسان را بشنود و بشنود چه اتفاقی خواهد افتاد؟ تا به حال وزوز گوش را تجربه کرده اید؟ - طبق اعلام انجمن علمی وزوز گوش آمریکا، به عنوان ادراک سر و صدا در جایی که هیچ صدای خارجی وجود ندارد، تعریف می‌شود. جدای از در معرض صدای بلند بودن در طی زمان زیاد، مسائل مختلفی مانند موم اضافی در گوش، عفونت‌های گوش و احتقان بینی هم می‌توانند باعث وزوز کوتاه مدت گوش شوند.

پس از یک مثلا حضور در یک کنسرت پرسروصدای موسیقی، صدا‌های ناخوانده در گوش شما معمولا در عرض چند ساعت تا چند روز محو می‌شوند. اما وزوز مزمن گوش - که در آن صدا‌ها به طور مداوم کاهش می‌یابند و افزایش می‌یابند یا همیشه با یک میزان ادامه می‌یابند - حدود ۱۰ درصد از کل بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در برخی موارد، مشکل وزوز گوش می‌تواند منجر به مشکلات خواب یا مشکلات تمرکز، انزوا، اضطراب، افسردگی و استرس شود. یک مقاله تحقیقاتی منتشر شده در نشریه متخصصان گوش و حلق و بینی آمریکا در سال ۲۰۱۹ گزارش کرده که زنان مبتلا به وزوز گوش مزمن تشخیص داده نشده حتی در معرض خطر بیشتری برای خودکشی هستند.

آیا ارتباطی بین کووید-۱۹ و وزوز گوش جود دارد؟

در طول همه‌گیری کرونا، موارد گزارش شده وزوز گوش، به‌ویژه در افراد مبتلا به کووید-۱۹ افزایش یافت. مطالعه‌ای که به صورت آنلاین در ماه مارس گذشته در مجله بین المللی شنوایی شناسی منتشر شد، تخمین زد که تقریباً ۱۵ درصد از مبتلایان به کووید-۱۹ گفته اند که اغلب در اوایل دوره ابتلا به کرونا، وزوز گوش را تجربه کردند. البته این حالت عموما گذرا بوده و چند روز بیشتر طول نمی‌کشیده است.

سارا سیدلووسکی، شنوایی شناس کلینیک کلیولند، رئیس آکادمی شنوایی شناسی آمریکا، می‌گوید: «شکایت‌های زیادی از بیماران داریم که نشانگر تغییراتی در شنوایی و وزوز گوش پس از ابتلا به کووید وجود دارد.» داگلاس هیلدرو، متخصص گوش، حلق و بینی (ENT) در دانشکده پزشکی ییل می‌گوید یک نظریه این است که ویروسی که باعث کووید-۱۹ می‌شود حداقل به طور موقت به عصب شنوایی آسیب می‌زند. برخی از افراد مبتلا به وزوز گوش مزمن نیز پس از دریافت واکسن کرونا، شدت بیشتر این حالت را مشاهده کرده‌اند. هیلدرو می‌گوید که این احتمالاً به دلیل التهاب عصب است و معمولاً ظرف چند روز تا چند هفته برطرف می‌شود.

تشخیص وزوز گوش

دکتر هیلدرو می‌گوید، اگر ناگهان متوجه صدای زنگ زدن یا وزوز جدید در گوش خود شدید که بیش از یک روز یا بیشتر طول می‌کشد، در اسرع وقت به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. او می‌گوید: «ما همیشه می‌توانیم استروئید‌ها را برای کاهش التهاب تجویز کنیم، به خصوص اگر فکر کنیم که وزوز گوش به دلیل یک عفونت ویروسی زمینه‌ای است.» البته پزشک همچنین گوش‌های شما را بررسی می‌کند تا مواردی مانند عفونت گوش یا بیماری منیر (یک بیماری مزمن که گاهی باعث سرگیجه و کاهش شنوایی و همچنین وزوز گوش می‌شود) را رد کند.

پس از آن، برای بررسی شنوایی تان به متخصص شنوایی سنجی مراجعه خواهید کرد. آنجلا شاپ، متخصص گوش و حلق و بینی در دانشگاه تگزاس در دالاس می‌گوید: «وزوز گوش می‌تواند نشانه‌ای از کاهش شنوایی باشد.»

هنگامی که وزوز گوش با کم شنوایی مرتبط است، سمعک می‌تواند مفید باشد. درمان‌های دیگر به جز درمان‌های دارویی برای وزوز گوش عبارتند از:

صدا درمانی: در برخی موارد، شنوایی سنج شما ممکن است استفاده از یک دستگاه دارای صدا را پیشنهاد دهد. دکتر سیدلوفسکی می‌گوید: «وزوز گوش معمولاً زمانی که فردی در یک محیط آرام قرار دارد، بیشتر قابل توجه و آزاردهنده است. استفاده از هدفون‌ها، یا رادیو یا در مورد برخی افراد استفاده از صداگیر‌های داخل گوش کمک کننده است.»

درمان شناختی رفتاری (CBT): لوری زیتلی، مدیر برنامه بازآموزی وزوز در مرکز پزشکی دانشگاه پیتسبورگ، می‌گوید: این شیوه به شما می‌آموزد که با استراتژی‌های مقابله، مهارت‌های حواس‌پرتی و تکنیک‌های آرام‌سازی پاسخ خود به وزوز گوش را مدیریت کنید. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ که در مجله گوش و شنوایی منتشر شد، نشان داد که CBT همراه با تکنیک‌های تمرکز حواس، مانند مدیتیشن، به طور قابل توجهی باعث کاهش پریشانی و آشفتگی مرتبط با وزوز گوش در حدود نیمی از بیماران می‌شود.

درمان بازآموزی وزوز گوش این کار که توسط شنوایی سنج انجام می‌شود، شامل آموزش مغز برای پذیرش صدا‌های وزوز گوش است. علاوه بر مشاوره، شما از دستگاهی استفاده خواهید کرد که همیشه صدایی در سطح پایین ایجاد می‌کند. هیلدرو می‌گوید که اغلب، بهترین رویکرد هر سه روش را ترکیب می‌کند.

در مراحلی که فرد به این شیوه‌ها و دارو‌های معمول پاسخ نمی‌دهد می‌توان از دارو‌هایی مثل کانابیدیول، جینکو بیلوبا و ملاتونین هم با تجویز پزشک متخصص استفاده کرد. /سلامت

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار