گوناگون

ابتلای قطعی ۶۰ نفر به بیماری وبا در کشور + جزئیات

ابتلای قطعی ۶۰ نفر به بیماری وبا در کشور + جزئیات

پارسینه: رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت گفت: برای تهیه شربت حتما از آب شرب و بسته بندی استفاده شود.

به گزارش پارسینه ؛ مریم مسعودی فر رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت در گفتگویی با باشگاه خبرنگاران گفت: در حال حاضر ۶۰ نفر به صورت قطعی مبتلا به بیماری وبا در کشور شناسایی شده اند که ۴۲ مورد مربوط به استان کردستان، ۱۵ مورد در کرمانشاه، دو بیمار در آذربایجان غربی هستند و یک مورد ابتلا در استان بوشهر است. تا به این لحظه هیچ فردی به دلیل ابتلا به بیماری وبا در کشور فوت نکرده است.

به گفته وی اغلب سن مبتلایان بین ۳۰ تا ۶۰ است. ۷۵ درصد مبتلایان مرد و ۷۸ درصد از بیماران شناسایی شده ساکن در شهرها هستند.

او افزود: به مردم توصیه می شود حتی الامکان از آب شرب شهری یا آب های بسته بندی مصرف کنند و برای خنک کردن آب و سایر نذورات از یخ های غیر بهداشتی استفاده نشود.

او اضافه کرد: تشدید نظام مراقبتی وبا به ویژه در قالب اجرای نظام مراقبت سندرمیک در دستور کار اکیپ های سلامت قرار دارد.

او افزود: فرد مبتلا به بیماری وبا عامل آلودگی را از طریق مدفوع دفع می کند. مصرف آب، میوه و سبزی آلوده باعث ابتلای افراد به بیماری وبا می شود. به همین دلیل مردم باید بهداشت فردی و شستن دست با آب و صابون به خصوص هنگام مصرف مواد غذایی را نیز فراموش نکنند.

مسعودی فر اعلام کرد که اگر افراد دچار علائمی مانند ضعف و استفراغ شدند؛ بلافاصله به پزشک یا مراکز ارائه دهنده خدمات بهداشتی مراجعه کنند.

او گفت: افرادی که در زمینه عرضه مواد غذایی مشغول هستند، باید دست های خود را با آب و صابون قبل و بعد از شروع فعالیتشان به مدت حداقل ۲٠ ثانیه شست و شو دهند و موادی مانند سبزی را با مواد گندزدا ضد عفونی کنند.

احتمال افزایش شیوع بیماری‌های گوارشی به دنبال سیلاب اخیر

همچنین دکتر ابراهیم قادری در گفت‌وگویی با ایسنا، با اشاره به اینکه پس از وقوع سیل معمولا یکی از اولین زیرساخت‌هایی که آسیب می‌بیند مربوط به تامین آب شرب است، گفت: در برخی مناطق آب را از منطقه دیگری منتقل کرده و در منابع نگهداری کرده و سپس توزیع می‌کنند و در برخی مناطق نیز آب شرب از چاه‌های موجود در همان منطقه تامین می‌شود که پس از تصفیه به مصرف می‌رسد که در هر دو حالت، سیل می‌تواند این منابع آب را آلوده کند. همچنین سیستم شبکه آبیاری و جمع‌آوری فاضلاب نیز ممکن است در سیل‌ها دچار آسیب شوند.

وی افزود: در برخی مناطق چاه‌هایی داریم که آب از آنها تامین می‌شود و این چاه‌ها عمدتا نزدیک رودخانه‌ها هستند و زمانی که سیل می‌آید و رودخانه طغیان می‌کند این چاه‌ها تخریب شده یا آلودگی وارد چاه می‌شود؛ بنابراین ما در هنگام وقوع سیل‌ها بسیار نگران شیوع بیماری‌های انگلی، روده‌ای و گوارشی هستیم. از این رو اولین اقدام اساسی تامین آب آشامیدنی سالم در مناطق سیل زده است که یا به شکل تحویل آب آشامیدنی بطری و یا با تانکر این اقدام صورت می‌گیرد.

او ادامه داد: در صورتی که حتی دسترسی به آب تانکری یا بسته بندی سخت باشد، می‌بایست از یک منبع، آب تمیز آب گرفته و جوشانده شود. البته روش‌های دیگری هم وجود دارد که همکاران ما در آن محیط‌ها به مردم آموزش می‌دهند که بتوانند محلول کلر تهیه کرده و با حجم خاصی به آب اضافه کنند که تاحدودی آب بهداشتی شود اما این روش تنها برای کوتاه مدت قابل انجام است.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار