گوناگون

آیا شما هم غیبت می‌کنید؟ کشف دلایل ناخودآگاه این رفتار!

آیا شما هم غیبت می‌کنید؟ کشف دلایل ناخودآگاه این رفتار!

شاید شما هم به این فکر کرده‌اید که چرا بعضی افراد همیشه پشت سر دیگران صحبت می‌کنند؟

به گزارش پارسینه، از منظر روانشناسی و علمی، دلایل متعددی برای این رفتار وجود دارد. در این مقاله، با دلایل علمی و روانی غیبت کردن آشنا می‌شویم و بررسی می‌کنیم که چرا برخی افراد به طور ناخودآگاه این رفتار را انجام می‌دهند.

دلایل علمی غیبت کردن

برخی از محققان بر این باورند که غیبت کردن از نیاکان ما به ارث رسیده و به عنوان روشی برای برقراری ارتباط اجتماعی در جوامع ابتدایی عمل می‌کرده است. از آنجا که غیبت می‌تواند ارتباطات اجتماعی را تقویت کند و اطلاعات جدیدی را در گروه‌های اجتماعی ایجاد کند، افراد برای حفظ حضور اجتماعی خود به این شیوه دست می‌زنند.

همچنین، غیبت به افراد کمک می‌کند تا بدانند چه چیزی در جامعه پذیرفته شده است و چه چیزی غیرقابل قبول. به طور مثال، صحبت کردن درباره خیانت یا اشتباهات دیگران باعث می‌شود که افراد متوجه شوند در جامعه چه رفتارهایی تابو محسوب می‌شوند.

دلایل روانی غیبت کردن

طبق یک تحقیق در سال 2015، زمانی که افراد غیبت منفی می‌شنوند، بخشی از مغز که مسئول پردازش رفتارهای اجتماعی پیچیده است، فعال می‌شود. این موضوع نشان می‌دهد که ما در جستجوی بازخورد مثبت از دیگران هستیم و غیبت کردن به نوعی به ما کمک می‌کند که در چشم دیگران خوب به نظر برسیم.

همچنین، قسمت پاداش‌دهی مغز در هنگام شنیدن غیبت منفی در مورد سلبریتی‌ها فعال می‌شود و این کار احساس هیجان و سرگرمی ایجاد می‌کند.

دلایل دیگر غیبت کردن

  1. احساس برتری: برخی افراد با غیبت کردن سعی می‌کنند برتری خود را نسبت به دیگران نشان دهند. آن‌ها با یادآوری اشتباهات دیگران، خود را پاک و بی‌عیب به نمایش می‌گذارند.

  2. خروج از کلافگی: زمانی که افراد احساس کلافگی می‌کنند یا نمی‌توانند با دیگران به بحث‌های هیجان‌انگیز بپردازند، شروع به غیبت می‌کنند تا حس سرگرمی و تحریک ذهنی داشته باشند.

  3. حسادت: گاهی افراد به دلیل حسادت به شهرت، استعداد یا سبک زندگی دیگران، به غیبت پرداخته و سعی می‌کنند به آن‌ها آسیب بزنند.

  4. قرار گرفتن در گروه: بعضی افراد برای اینکه در جمع گروهی قرار بگیرند و از دیگران پذیرفته شوند، شروع به غیبت می‌کنند.

  5. جلب توجه: افراد برخی اوقات به دلیل تمایل به جلب توجه دیگران، غیبت می‌کنند. این کار باعث می‌شود که در کوتاه مدت مرکز توجه قرار بگیرند.

  6. خارج شدن از استرس: بعضی افراد به‌منظور فرار از استرس‌ها و نگرانی‌های روزمره، غیبت می‌کنند و از این طریق به نوعی خود را از مشکلاتشان دور می‌کنند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار