آیا ورزش با گیاه خواری سازگار است؟
پارسینه: این نگرانی برای افراد گیاه خوار وجود دارد که آیا میتوانند بدون خوردن گوشت ورزش کنند و آیا کمبودی در بدنشان احساس نخواهد شد؟
پایگاه اینترنتی «تغذیه»، این موضوع را مورد بررسی قرار داده است. نباید فکر کرد که گیاه خواری تنها مختص افراد خاص است، برخی از ورزشکاران حرفهای گیاه خوار هستند.
خیلیها فکر میکنند که خوردن گوشت برای ورزش کردن الزامی است، اما این مساله درست نیست. برای انجام فعالیت، بدن نیاز به انرژی دارد. این انرژی به میزان قند خون (IG پایین) بستگی دارد و گوشت هیچ گلوسیدی که از این نوع باشد را تولید نمیکند. گوشت برای تولید پروتئین لازم است و این پروتئین میتواند بافتهای عضلانی را ترمیم کند، اما خوردن بعضی از گیاهان نیز میتواند این پروتئین را تامین کند.
ورزشکار میتواند از حبوبات و غلات استفاده کند، هم برای ترمیم بافتهای ماهیچهای و هم برای ذخیره انرژی. به علاوه ورزشکار گیاه خوار با خوردن سبزیجات میتواند میزان جذب ویتامین و مواد معدنی را چند برابر کند.
* آیا ورزشکاران گیاه خوار نیاز به دریافت کراتین اضافه دارند؟
کراتین، اسید آمینهای است که در غذاهای گیاهی وجود ندارد و تنها در گوشت یافت میشود. این ماده برای افزایش حجم ماهیچهها و بالا بردن کارایی ورزشکاران لازم است. اگر ورزشکاران گیاه خوار این ماده را دریافت نکنند، آیا افزایش کارایی نخواهند داشت؟
مطالعات در این زمینه نظر یکسانی ندارند: تحقیقی که در گذشته انجام شده بود نشان داده است که ورزشکاران گیاه خوار ، تنها میتوانند میزان کمی کارایی خود را افزایش دهند، زیرا کراتین بدن آنها کم است. چند سال بعد ، یک محقق نشان داد که ورزشکاران چه گیاه خوار باشند و چه نباشند، میزان کراتین یکاسنی در بدنشان وجود دارد.
در سالهای بعد، برای حل این مساله، دو گروه یکی گیاه خوار و دیگری گوشت خوار کراتین اضافی دریافت کردند و ورزش سنگین انجام دادند. نتیجه این تحقیق نشان داد که نه گروه گوشت خوار و نه گروه گیاه خوار هیچ کدام کارایی شان افزایش نیافت، با وجود این تحقیقات میتوان گفت که گیاه خوار بودن هیچ مشکلی برای ورزشکاران ایجاد نمیکند.
ارسال نظر