گوناگون

آیا ام اس درمان می شود؟

پارسینه: عضو هیات‌مدیره انجمن مغز و اعصاب گفت: با توجه به اینکه همه عوامل محیطی که در بروز بیماری ام‌اس شناخته شده نیست، پیشگیری از این بیماری و حتی درمان مقطعی ممکن نیست.

عضو هیات‌مدیره انجمن مغز و اعصاب گفت: با توجه به اینکه همه عوامل محیطی که در بروز بیماری ام‌اس شناخته شده نیست، پیشگیری از این بیماری و حتی درمان مقطعی ممکن نیست. دکتر مسعود نبوی گفت: علل مختلفی از جمله زمینه ژنتیک و وراثت در کنار عوامل محیطی شناخته شده و شناخته نشده دیگر می‌تواند زمینه بروز و پیدایش بیماری ام‌اس را فراهم کند.

البته افرادی که ژن‌های مستعد‌کننده این بیماری را دارا هستند، با فراهم شدن شرایط دیگری نظیر ابتلا به بیماری ویروسی یا کمبود ویتامین D ، مصرف سیگار یا عوامل ناشناخته دیگر ژن‌های مستعدکننده را بیدار کرده و باعث بیماری ام‌اس می‌شوند. وی ادامه داد: عوامل محیطی شناخته نشده در ابتلا به بیماری تاثیر فراوانی دارند؛ چراکه ممکن است در دو فرد از یک خانواده که هر دو ژن‌های مستعدکننده دارند یک نفر با وجود شرایط محیطی دیگر به بیماری ام‌اس مبتلا شود ولی این خطر فرد دیگر را تهدید نکند.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه ام‌اس بیماری نیست، بلکه یک طیف از بیماری است، اظهار کرد: این بیماری شامل علائم و تظاهرات مختلف است که همه در طبقه‌بندی‌ بیماری‌ ام‌اس جای می‌گیرند و درمان آن‌ها اغلب درمان علائم آن است.


منبع: روزنامه آرمان
وی در رابطه با پیشگیری از این بیماری عنوان کرد: در بسیاری از بیماری‌ها که ژن و عوامل محیطی ناشناخته در بروز آن نقش دارد نمی‌توان برای پیشگیری اقدام مثبتی انجام داد. با توجه به اینکه سیستم ایمنی در بروز بیماری نقش زیادی دارد، اگر کسی در خانواده به این بیماری مبتلا شده، لازم است تا افراد دیگر سیستم ایمنی را برای پیشگیری از این بیماری خاموش نگه دارند. نبوی افزود: برخی از عوامل محیطی مانند تغذیه مناسب و دوری از مواد غذایی مضر و همچنین کاهش استرس و دریافت کافی ویتامین D از طریق نور خورشید ممکن است بتواند از بروز این بیماری جلوگیری کند.

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه پیشگیری اولیه چندان موثر نیست، افزود: همه عوامل بیماری شناخته شده نیست بنابراین نمی‌توان به طور کامل از بروز بیماری جلوگیری کرد ولی در صورت بروز بیماری با رعایت نکاتی، می‌توان پیشگیری ثانویه را انجام داد. وی در ادامه گفت: در بیماری ام‌اس برای پیشگیری ثانویه راه‌هایی مطرح می‌شود که به واسطه آن از پیشرفت بیماری و عوارض آن جلوگیری می‌شود.

این نوع پیشگیری شامل روش‌های درمانی استاندارد و مجوز‌دار دارویی، توانبخشی است. همچنین بیماران باید نسبت به کاهش استرس و سایر عواملی که بیماری را تشدید می‌کنند، اقدامات مثبتی انجام دهند. نبوی با اشاره به اینکه علت قطعی این بیماری هنوز ناشناخته است، عنوان کرد: عوامل مختلفی در بروز بیماری موثر است که بسیاری از آنها هنوز شناخته نشده و طبیعتا راه‌های درمان قطعی آنها نیز شناخته‌شده نیست.


ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار