گوناگون

تفاوت سلیقه های حل‌شدنی بین زن و شوهر

پارسینه: اگر شما هم ازدواج کرده باشید، قبول دارید که اختلاف نظر ارتباطی با میزان علاقه زن و شوهر به یکدیگر ندارد یعنی زن و شوهر در عین علاقه به یکدیگر باز هم در بعضی شرایط با یکدیگر اختلاف سلیقه خواهند داشت؛ برای مثال گاهی ممکن است نیاز شما با نیاز همسرتان یا علایق شما با علایق همسرتان تطبیق نداشته باشد. عبدالحسین ترابیان، کارشناس ارشد مشاوره خانواده در گفت و گو با زندگی سلام می گوید: اختلاف سلیقه بین زن و شوهر گاهی در ارتباط با مسائل اصولی و اساسی و گاهی در امور بسیار ساده و پیش پا افتاده پیش می آید.

بعضی رفتارها دامنه اختلاف سلیقه را گسترده می کند
اختلاف سلیقه بین زن و شوهر به دلیل اختلاف خلق و خوی ایجاد می شود. با این حال اختلاف سلیقه بین زن و شوهر مهم نیست بلکه نکته حائز اهمیت این است که باید اختلافات سلیقه ای را حل و فصل کرد. گاهی در موضوع ساده ای بین زن و مرد اختلاف نظر پیش می آید و چون آن ها با اصول اخلاقی و روان شناسی آشنایی کافی ندارند، کارهایی می کنند که نه تنها اختلاف سلیقه را از بین نمی برد بلکه دامنه اختلاف را عمیق تر و گسترده تر می کند. با این حال، در ادامه این مطلب به برخی از روش ها که به کار بردن آن ها برای زن و شوهر ضروری است، اشاره می شود.

سلیقه طرف مقابل را بپذیرید
اولین نکته ای که زن و مرد زمان بروز اختلاف سلیقه باید به آن توجه کنند، این است که هر یک پیش از آن که به سلیقه خود اشاره کند، در آغاز ذوق و سلیقه طرف مقابل خود را مورد تایید قرار دهد و با کمال شهامت اعتراف کند بسیاری از افراد، سلیقه او را به کار می بندند و آن گاه سلیقه خود را ابراز کند بدون این که به دفاع از سلیقه خویش بپردازد.


اختلاف سلیقه را به محبت ربط ندهید
نکته بسیار حساس و ظریف، این است که زن و شوهر نباید اختلافات سلیقه ای را در زمینه محبت و صمیمیت خانوادگی دخالت دهند زیرا اختلاف سلیقه در همه خانواده ها وجود دارد و اگر قرار باشد اختلاف سلیقه در صفا و صمیمیت خانوادگی خدشه وارد کند، باید در همه خانواده ها به جای صمیمیت، کدورت حاکم باشد. بهتر آن است که برای از بین بردن توهمات و پیش داوری ها، زن و مرد خانه پس از بر خورد سلیقه ای، میزان مهر و محبت خود نسبت به طرف مقابل را نشان دهند تا کمترین خللی در صمیمیت خانوادگی ایجاد نشود.


دوربین را بچرخانید
"سپیده دانایی" در این باره می نویسد: زوجین می توانند تا ابد دوربین ذهن خود را روی همسر خود نگه دارند و خطاهایش را ثبت و ضبط کنند اما حل تعارض از نقطه ای شروع می شود که عدسی دوربین را به سمت خودتان بچرخانید و صادقانه میزان نقش خود را در ایجاد و تداوم تعارضات بررسی کنید؛ برای نمونه چه کارهایی (هرچند کوچک و معمولی) می توانم برای بهتر شدن رابطه مان انجام دهم. دست کشیدن از چه رفتارهایی می تواند همسرم را خوشحال کند. قبل از هر حرف یا رفتاری در قبال همسرتان یک لحظه خودتان را به جای او بگذارید. در شرایط حاضر اگر شما جای او بودید دوست داشتید با شما چگونه رفتار شود.

به عواقبش فکر کنید
پرخاشگری، توهین، تحقیر و سرزنش، کار ساده ای است مانند فشار دادن پدال گاز در رانندگی. هر فردی می تواند این کارها را انجام دهد، اما درست مانند رانندگی با دقت و ظرافت، واکنش به موقع و مناسب در مواقع بحرانی و انتخاب بهترین راه برای حل تعارض به توانمندی و مهارت نیاز دارد. هر وقت در زندگی زناشویی خود با مشکل روبه رو شدید به جای این که پایتان را روی پدال گاز فشار دهید و بی محابا تا آخرش بتازید، چند لحظه صبر کرده و به عواقب انتخاب تان فکر کنید. دست خودم نبود و اعصابم به هم ریخته بود و نمی توانستم خودم را کنترل کنم، همگی بهانه هایی برای توجیه انتخاب های اشتباه هستند. در مواجهه با تعارضات، واکنشی را انتخاب کنید که یک ساعت بعد هم بتوانید از آن دفاع کنید.


مذاکره خوب جواب می دهد
حل سازگارانه تعارض به این معنی نیست که در پایان کار همسر شما همان فردی بشود که شما آرزو داشتید. برای این که بتوانید با هم بر سر موضوعات چالش برانگیز به توافق برسید، باید از مواضع خود کوتاه بیایید. در واقع گذشت کردن به نفع حفظ زندگی مشترک و بهبود رابطه، از آن ارزش هایی است که این روزها در جامعه ما کمرنگ شده است. خیلی از زوج های جوان آن قدر به فکر نیازهای شخصی خود هستند و برخواسته های خود پافشاری می کنند که خود را از لذت یک رابطه رضایت بخش محروم می کنند. اگر برای حفظ رابطه تان گذشت کنید، خواهید دید که این رابطه خوب، سودهایی به شما می رساند که همیشه در انتظارش بودید، اما مراقب باشید که گذشت کردن را تا جایی ادامه بدهید که در شما احساس قربانی شدن یا نادیده انگاشته شدن ایجاد نکند.

قدردان خوبی هایش باشید
فکر کردن به نکات مثبت همسر و موهبت های زندگی مشترک تان، باعث می شود روح تازه ای به رابطه تان دمیده شود. تلاش کنید از همسرتان به خاطر خوبی هایش تشکر کنید. بعضی افراد خیال می کنند قدردانی و سپاس گزاری باعث سوء استفاده همسر یا کوچک شدن خودشان می شود. بعضی ها هم فکر می کنند لزومی ندارد از همسرشان به خاطر انجام وظایفش قدردانی کنند. بعضی از زوجین قدردانی کلامی را لازم نمی دانند، اما نتایج پژوهش های حوزه روانشناسی مثبت نشان داده است یکی از فن های مفید برای شادمانه زیستن این است که خود را موظف کنید هر روز فکر کنید و خوبی های اطرافیانتان را پیدا و به خاطر آن ها از ایشان قدردانی کنید. این کار تاثیر بسزایی در بهبود روابطتان خواهد داشت. با این کار می توانید از بروز جر و بحث و مشاجره های شدید در هنگام بروز تعارض پیشگیری کنید. در حقیقت با این کار، خود و همسرتان رادر برابر بروز مشکلات شدید واکسینه کرده اید.

منبع: سلامت نیوز

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار