گوناگون

راز جوانی و زیبایی در دهه‌های مختلف زندگی

پارسینه: در کل دوران زندگی از بیست سالگی تا هفتاد سالگی توجه به برخی نکات در رژیم غذایی، مانند خوردن مواد پروتئینی کم چرب مثل ماهی، مصرف مواد کربوهیدراته سالم ( مانند میوه ها و سبزی ها که مملو از ویتامین ها و املاح هستند )، دریافت چربی سالم از مغزهای گیاهی ( مانند گردو، بادام ) در کنار تمرکز در دریافت آب فراوان در روز از جمله نکاتی هستند که می توانند باعث سلامتی سلول های بدن و کاهش بروز مشکلات عدیده در بدن شوند. به همین دلیل متخصصان علوم تغذیه و بهداشت بر این باورند که داشتن یک رژیم غذایی متعادل و متنوع که منطبق با نیازهای بدنی هر فرد باشد، می تواند باعث تداوم سلامتی او در دوران مختلف زندگیش شود.

البته برای این که یک فردی در تمام دهه های زندگی خود شاداب، جوان و سالم باشد، باید به چگونگی غذا خوردن خود در هر دهه از زندگی توجه نماید.
صحیح غذا خوردن در دهه بیست سالگی

این دهه شاید یکی از دهه هایی است که با داشتن عادات غذایی غلطی مانند حذف وعده های غذایی یا مصرف تنقلات غذایی بتوان به راحتی به اندام ها و بافت های بدنی در دهه های بعدی زندگی آسیب رساند و مسبب بروز بیماری های مزمنی مانند دیابت، فشارخون، بیماری های قلبی و عروقی گردید. به همین دلیل متخصصان تغذیه به افرادی که در دهه 20 سالگی خود هستند، توصیه می کنند به چهار نکته مهم توجه نمایند:
1. سعی کنند عادات غذایی سالمی مانند توجه به داشتن سه وعده غذایی اصلی و دو میان وعده و عدم مصرف زیاد تنقلات و غذاهای آماده را در خود پرورش دهند.

2. در رژیم غذایی خود به دریافت منابع شیر و لبنیات بیشتر توجه کنند، چه بسا افرادی که در دهه بیست سالگی خود از این منابع غذایی محروم بوده اند، در دهه های بعدی زندگی دچار خمیدگی ستون فقرات و حتی مشکلات مرتبط با درد استخوانی یا پوکی استخوان شده اند.

3. به هیچ عنوان در این دهه از زندگی از رژیم های غذایی محدود در جهت زیبایی استفاده نشود. تحقیقات محققان نشان داده که استفاده از رژیم های غذایی محدود، می تواند باعث بدغذاخوردن یا بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی شود که همه مسبب بد شدن شکل بدن و ظاهر می شوند.

4. مصرف کافی منابع پروتئینی و آهن دار به خصوص در خانم های جوان منجر به زیباتر شدن آنها می شود. به همین منظور مصرف حداقل 120 تا 150 گرم گوشت های کم چرب ( مانند گوشت قرمز، مرغ و ماهی ) در دهه بیست سالگی توصیه می شود. چون که دریافت این منابع پروتئینی با ساخت عضلات و پیشگیری از بروز کم خونی می توانند باعث شادابی و زیبایی اندام های بدن شوند.

دهه سی سالگی و تغذیه مناسب

دهه سی سالگی از جمله دهه هایی است که ممکن است با شیوع اضافه وزن و چاقی در خانم ها و آقایان همراه باشد که از دلایل این امر می توان به شیوه زندگی نامناسب آنها و تحرک ناکافی و عدم توجه به تغذیه سالم اشاره کرد. از دیدگاه تغذیه ای برای این که در این دهه از سلامت مطلوب و زیبایی بدنی خوبی برخوردار بود، باید به سه نکته اصلی توجه نمود.
نکته اول: به طور منظم وعده های غذایی و میان وعده های غذایی برای تامین مواد مغذی و انرژی مورد نیاز بدن استفاده شود. طبیعتا حذف هر وعده یا میان وعده در این دهه از زندگی باعث می شود تا در وعده های بعدی حجم زیادی مواد غذایی مصرف گردد و همین امر می تواند قدم اول برای اضافه وزن و چاقی های موضعی باشد که منجر به نازیبا شدن ظاهر بدنی می شود.
نکته دوم: تنظیم و مدیریت زمان مصرف وعده های غذایی. در این دهه از زندگی مهم است که شما در یک زمان مشخصی از روز هر کدام از وعده های غذایی خود را استفاده نمایید و به دیرخوردن غذا به خصوص در شب هنگام عادت نکنید. متخصصان تغذیه آلمانی معتقدند که در زمان مصرف وعده های غذایی خود باید نظم منطقی داشته باشید. به طوری که بین هر وعده اصلی شما باید 5 ساعت فاصله باشد و وعده شام به هیچ عنوان نباید دیرتر از ساعت 9 استفاده شود. این نظم در زمان غذا خوردن باعث می شود تا سیستم هورمونی بدن کامل تنظیم شود و نتیجه آن جوان ماندن و کاهش تخریب سلول های بدنی است که این امر را با ظاهری زیبا، پوستی شفاف و شاداب می توان در فرد مشاهده نمود.
نکته سوم: انجام فعالیت بدنی نیز نباید به هیچ عنوان فراموش شود. طبیعتا افرادی که حداقل 5 بار در هفته به انجام فعالیت بدنی و ورزشی ( حتی یک پیاده روی و یا دوی ملایم ) می پردازند، شاداب تر از افراد هم سن و سال خود هستند، به علاوه این که در دهه های بعدی زندگی نیز ظاهری جوان و سر حال تری خواهند داشت.
نقش تغذیه در زیبایی و جوانی در دهه چهل سالگی

دهه چهل سالگی در بسیاری از افراد سرآغاز توجه بیشتر به زیبایی و جوانی می باشد. بخصوص در خانم ها بعد از دوران یائسگی که از میان های دهه چهلم زندگی بروز می کند، توجه به زیبایی، تناسب اندام و جوان ماندن از اهمیت بیشتری برخوردار می شود. به همین دلیل متخصصان تغذیه به همه افراد ( مرد و زن ) در دهه چهلم زندگی توصیه می کنند که به سه مورد توجه نمایند.
مورد اول: متناسب با نیاز بدنیشان انرژی از مواد غذایی دریافت کنند. به طبع در دهه چهلم زندگی میزان نیاز به انرژی نسبت به دو دهه قبل از آن حدود 20 تا 25 درصد کمتر شده، به همین دلیل باید در این دهه به مصرف مواد غذایی مغذی تر مانند میوه ها و سبزی ها توجه بیشتری شود، چون که این مواد غذایی با میزان انرژی مناسبی که دارند، می توانند ویتامین ها و املاح مورد نیاز برای سلامتی و چوانی پوست و مو را نیز فراهم نمایند.
مورد دوم: همراه با داشتن یک رژیم غذایی متعادل، کم چرب و متنوع، نباید از انجام منظم فعالیت های بدنی در این دوران برای حفظ عضلات بدن غافل شد. در ضمن مصرف مواد پروتئینی کم چرب مانند گوشت مرغ، ماهی و بوقلمون در این دوران از اهمیت بالاتری برخوردار است. به علاوه این که افراد با سن بالای چهل سال باید به مصرف منظم حداقل 2 تا 3 بار در هفته ماهی توجه نمایند تا کمتر دچار پیری زودرس شوند.
مورد سوم: رعایت عادات غذایی سالم و توجه به دریافت کافی آب در روز. مطالعات علمی نشان داده اند افرادی که در دهه چهلم زندگی آب فراوانی در روز می نوشند ( حدود 2 تا 3 لیتر ) ، چروکیدگی و پیری سلو ل های پوستی در آنها کمتر می باشد.
تغذیه مناسب در دهه 50 سالگی و بعد از آن رمز شادابی و جوانی

طبیعتا فردی که تا 50 سالگی از یک رژیم غذایی متنوع و سالم پیروی کرده باشد، نسبت به هم سن و سال های خود بنیه بدنی بهتری خواهد داشت، کمتر دچار چاقی های موضعی خواهد شد. به علاوه این که در خانم ها نیز تغذیه سالم می تواند مانع از شکستگی پوست صورت آنها بعد از سن 50 سالگی شود. در ضمن در این ذوران دریافت کافی منابع لبنی ( به میزان حدود نیم لیتر شیر در روز ) می تواند مانع از شکنندگی استخوان ها شود. همچنین خوردن میوه ها و سبزی های تازه در روز نیز می تواند باعث شادابی بدن و کاهش حس خستگی مزمن در افراد میانسال گردد.
سخن آخر

در مجموع یک رژیم غذایی متعادل که حاوی میوه جات و سبزیجات، گوشت کم چرب ( ترجیحا ماهی ) به همراه مصرف فراوان آب باشد در کنار انجام منظم فعالیت های ورزشی، می تواند شادابی و سلامت را در کلیه دهه های زندگی برای شما به ارمغان آورد.

منبع: دکتر سوشا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار