در صورت مسمومیت در هواپیما چه کنیم؟
پارسینه: مسمومیت غذایی مشکلی است که معمولاً بهطور ناگهانی به وجود میآید و فرد غافلگیر میشود. به همین دلیل آشنایی با علائم و نشانههای مسمومیت غذایی کمک میکند تا در هنگام ابتلا به این مشکل، دست و پای خود را گم نکرده و بتوانید مشکل را به طور موقت برطرف کنید و پس از رسیدن به مقصد به پزشک مراجعه کنید.
پس از خوردن غذای در هواپیما تب و لرز کرده و احساس درد در شکم دارید؟ آنقدر دلدرد دارید که فکر میکنید چرا این بلیط هواپیما را خریدید؟ که آلوده به ویروس، انگل یا باکتری است ایجاد شده و برخی به دلیل مسمومیت با مواد شیمیایی، داروها یا کم آبی رخ میدهند، علائم آنها به طور معمول مشترک است، خستگی، ضعف، سردرد، تهوع، استفراغ، اسهال و دردهای عضلانی در شکم و سایر اعضای بدن علائمی است که در فرد مسموم دیده میشود، اگر شما در هواپیما نبودید به سرعت به پزشک مراجعه میکردید، او با تجویز دارو و سرم و توصیه به استراحت روش درمان را به شما گوشزد میکرد ولی در هواپیما دسترسی شما برای استفراغ به دستشویی محدود است، به راحتی نمیتوانید بخوابید و استراحت کنید، هر نوع دارویی در دسترستان نیست و ممکن است چند ساعتی طول بکشد تا پزشکی بتواند شما را ویزیت کند بنابراین لازم است مواردی را رعایت کنید تا حالتان بدتر نشده و مسمومیت به مرور کمتر شود.
لغو سفر تصمیمی صحیح
اگر پیش از پرواز متوجه مسمومیت خود شدید یعنی این علائم را مشاهده کردید: درد عضلانی در شکم، تب و لرز و اسهال و استفراغ داشتید سعی کنید پرواز را لغو کرده و آن را به زمانی دیگر موکول کنید، اگر سردردی خفیف دارید یا تب شما کمتر از یک درجه است میتوانید سفر خود را انجام دهید ولی تب چند درجه، لرز شدید، سردرد و تهوع شدید عواملی است که در آن توصیه میشود سفر را کنسل کنید. با خرید بلیط هواپیما از علی بابا به راحتی میتوانید این کار را انجام دهید، اگر پس از سوار شدن به هواپیما متوجه بیماری خود شدید بهتر است خونسردی خود را حفظ کرده و استرس را کاهش دهید، روشهایی برای طی کردن مسیر با مطلوبترین شرایط وجود دارد، به مهمانداران وضعیت خود را توضیح دهید، آنها سعی میکنند تا جایی که امکان دارد مشکل شما را حل کنند، استراحت کنید، آب بنوشید و مطمئن شوید که لباس تنگی به تن ندارید، کمربند خود را باز کنید و در صورتی که سردرد آزارتان میدهد مسکنی بخورید. به خاطر داشته باشید با خرید بلیط هواپیما از علی بابا هر نوع بلیطی را میتوانید پس دهید.
چند نکته مهم درباره مسمومیت در هواپیما
مسمومیت غذایی مشکلی است که معمولاً بهطور ناگهانی به وجود میآید و فرد غافلگیر میشود. به همین دلیل آشنایی با علائم و نشانههای مسمومیت غذایی کمک میکند تا در هنگام ابتلا به این مشکل، دست و پای خود را گم نکرده و بتوانید مشکل را به طور موقت برطرف کنید و پس از رسیدن به مقصد به پزشک مراجعه کنید. در خرید بلیط هواپیما لحظه آخری همیشه در نظر بگیرید بلیطهایی را خریداری کنید که بتوانید آن را در صورت نیاز پس بدهید.
نکات زیر را به خاطر بسپارید :
- برای پیشگیری از مسمومیت غذایی، حتماً بهداشت فردی و بهداشت غذایی را رعایت کنید. در بسیاری از مواقع این نکته میتواند از بروز مشکل پیشگیری کند
- نکاتی برای سفر طولانی با هواپیما
- همیشه و به خصوص در سفر بهطور منظم دستهایتان را بشویید.
- مسمومیت بیماری جدی نیست و عوارض آن پس از چند روز از بین میرود پس نگران نباشید.
- تحقیقات نشان داده است که افراد در پرواز بیشتر با بی آبی مواجه میشوند، در مسمومیت هم آب زیادی از دست میدهید پس در هواپیما آب بنوشید.
وعده غذایی را کنترل شده میل کنید
در هواپیما به سیستم گوارش خود فشار وارد نکنید، چند ساعت قبل از پرواز غذای اندکی بخورید، در طول پرواز نیز اگر در بلیط هواپیما شما وعده غذایی ذکر شده غذای سبکی را انتخاب کنید تا حد امکان آهسته غذا بخورید تا معده بیشازحد پر نشود. از پروتئینها استفاده کنید چراکه این مواد با ارزش غذایی و انرژی زیاد حجم کمتری از معده شما را اشغال میکنند. در مدت مسمومیت بهتر است غذاهای سبک و ساده بخورید، از خوردن سالاد که دارای فیبر فراوان است خودداری کنید، سبزیجات نپخته معده شما را حساس میکند بهتر است از آنها میل نکنید. هر آنچه روغن فراوانی دارد را حذف کنید، آجیلها را در مدت مسمومیت نخورید و به جای آن سوپ، برنج، ماست و موز میل کنید زیرا در زمان مسمومیت روده قادر به جذب غذا نیست.
مصرف داروها
برخی از داروها به تسکین بدن شما کمک میکنند تا بتوانید پرواز را پشت سر گذاشته و سپس به پزشک مراجعه کنید. پس از خرید بلیط هواپیما مقداری از قرصهای ضروری را همراه خود داشته باشید، سعی کنید بدون تجویز پزشک قرصی مصرف نکنید ولی گاهی مسکنها میتوانند شما را از وضعیتی ناگوار نجات دهند. در کیف دستی خود قرص ضد تهوع متوکلوپرامید، یک قرص مسکن، ویتامینهایی که مصرف میکنید، داروی معده مانند رانیتیدین یا امپرازول، داروی ضد اسهال ایمودیوم و پپتو بیسمول را نگهداری کنید. در صورتی که اسهال داشتید میتوانید از دارو استفاده کنید ولی بدانید این کار روند بهبود شما را دچار اختلال میکند زیرا جلوی خروج سموم از بدن را میگیرد.
ارسال نظر