گوناگون

نباید اصلاحات و اصولگرایی را در تقابل هم قرار دهیم

پارسینه: نشست پرسش و پاسخ نمایندگان کاندیداهای ریاست جمهوری با دانشجویان به همت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان در دانشگاه اصفهان برگزار شد.

در این جلسه که بعد از ظهر روز گذشته - دوشنبه 20 خرداد ماه- با حضور "دکتر انصاری فر" نماینده دکتر قالیباف، "مهندس محمد جعفر دانش" نماینده دکتر ولایتی و "مهندس علیرضا روحانی" نماینده دکتر روحانی در تالار آوینی دانشگاه اصفهان برگزار شد. نمایندگان پس از تشریح دیدگاه کاندیداها به پرسش دانشجویان پاسخ دادند.

دولت پای خود را از اقتصاد بیرون بکشد

نماینده محمدباقر قالیباف، کاندیدای ریاست جمهوری در اصفهان با بیان اینکه یکی از خصایص دانشگاهیان بصیرت است، گفت: امام خمینی (ره) مردم سالاری دینی را برای ما به ارمغان آوردند و افتخار می‌کنیم که ایران در خاورمیانه تنها کشوری است که نظام خود را به صورت دموکراتیک اداره می‌کند.

انصاری‌فر افزود: در فرانسه که مدعی مهد دموکراسی است، ما این موضوعات را شاهد نیستیم و حتی مسلمانان آن کشور نماینده‌ای در پارلمان ندارند، ولی در ایران اقلیت‌ها هم برای خود نماینده دارند.

وی ادامه داد: مردم باید سپاسگزار خون شهدا و ایثارگری‌های رزمندگان دفاع مقدس باشند چرا که با دفاع آنها، ما در حال حاضر در ایران در اوج امنیت به سر می‌بریم اما کشورهای حاشیه ما در ترور و ناامنی هستند.

نماینده محمدباقر قالیباف در این جلسه گفت: تکیه اصلی قالیباف در تحول اقتصادی بر مبنای دو سند قانون اساسی و فرمایشات و تدابیر و فرامین ولی امر مسلمین با عنوان سکان‌دار جامعه اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و رهبری است.

انصاری فر با اشاره به اینکه در حال حاضر 90 درصد اقتصاد ما دولتی است، اضافه کرد: دولت باید براساس اصل 44 قانون اساسی، پای خود را از اقتصاد بیرون بکشد و بخش تعاونی و خصوصی باید بیش از هر قسمتی در اقتصاد نقش داشته باشند.

نماینده قالیباف در این نشست تصریح کرد: وظیفه دولت سیاستگذاری نیست. مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاست‌های کشور را ساخته و توسط رهبری در این خصوص تصمیم گیری می‌شود و دولت باید قدرت اجرایی خوبی برای این سیاست‌ها داشته باشد.

به سمت خصوصی سازی شبه دولتی حرکت کرده‌ایم

هم‌چنین نماینده دکتر علی اکبر ولایتی نیز در این جلسه گفت: ولی فقیه عادل شخص اول کشور و رییس جمهور شخص دوم کشور است و به دلیل اینکه ولی فقیه حق حکومت دارد، سیاست‌های کلان کشور را طراحی می‌کند و رییس جمهور و مجلس باید بتوانند این سیاست‌ها را به خوبی اجرا کنند.

محمد جعفر دانش با بیان اینکه مسائل فرهنگی، اقتصادی و سیاست خارجه و مدیریت، چهار موضوع مهم امروز است، افزود: متأسفانه مشکلاتی در گذشته ایجاد شده است و برخی رییس جمهورها بخشی از سیاست‌های رهبری را اجرا نکردند.

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر توسعه همراه با عدالت، تصریح کرد: در بعضی از دولت‌ها، توسعه وجود داشته ولی همراه با عدالت بوده است و در دولت اخیر نیز به عدالت توجه شده ولی سرمایه گذاری و توسعه فراموش شده است .

نماینده دکتر علی اکبر ولایتی در این نشست با بیان اینکه اجرای سیاست‌های کلان برای ما بسیار مهم است، با اشاره به اصل 44 قانون اساسی، خاطرنشان کرد: در این اصل به خصوصی کردن و رقابتی کردن اقتصاد، صنایع، مخابرات و ... اشاره شده است ولی متأسفانه به سمت خصوصی سازی شبه دولتی حرکت کرده‌ایم.

دانش ادامه داد: تولید ملی به دلیل سیاست‌های غلط و نبودن قوانین محکم و ... در کشور بسیار ضعیف است و سرمایه به جای استفاده در تولید به سمت سفته حرکت می‌کند اما اگر قدرت خرید بیشتر شود، تورم کمتر می‌شود.

وی افزود: صنایع پتروشیمی، نفت، راه آهن و ... باید با ارایه تسهیلات بلندمدت و با سود کم فعالیت کنند.

دانش با بیان اینکه طبق نظر کارشناسان برای رفع مشکلات اقتصادی به 10 تا 15 سال زمان نیاز است، گفت: دکتر ولایتی معتقد است با بازسازی سیاست خارجی می توانیم بیشتر این مشکلات را در کمتر از دو سه سال رفع کنیم.

باید اقتصاد ملی را احیا کرد

هم‌ چنین نماینده دکتر حسن روحانی در این جلسه گفت: جریان اصولگرایی گرچه به دنبال تطهیر خود هستند، اما باید بپذیرند که احمدی‌نژاد با تابلوی آنها وارد عرصه شده است.

علیرضا روحانی با بیان اینکه دولت کنونی در بسیاری از حوزه‌ها، عملکردش مثبت نبوده است، گفت: اصولگرایان باید بپذیرند که احمدی نژاد برخواسته از جریان اصولگرایی بود و جریان اصولگرا باید ضعف‌های احمدی نژاد را به پای خود بنویسد.

وی با بیان اینکه باید به دنبال آسیب شناسی باشیم، ادامه داد: در دولت تدبیر و امید به تمامی حوزه‌ها مانند اقتصاد، سیاست خارجه، فرهنگ و ... توجه و برای آنها برنامه درنظر گرفته شده است.

نماینده دکتر حسن روحانی در این جلسه با اشاره به آمار بانک مرکزی، تصریح کرد: درآمد نفت و گاز بین سال‌های 84 تا 90، از 53.8 میلیارد دلار به 118 میلیارد دلار رسید و رشد سرمایه گذاری در آخرین روزهای دولت هشتم، 8.7 درصد بود ولی در حال حاضر به 1.2 درصد رسید.

روحانی اظهار کرد: نرخ تورم در سال 84، 10.3 درصد بود ولی امروز 30.5 درصد است.

وی با اشاره به اختلاس معروف 3 هزار میلیارد تومانی و بی انضباطی مالی در این دولت گفت: باید اقتصاد ملی را که به اقتصاد محور تبدیل شده است، احیا کرد.

به گزارش ایسنا، مشروح گزارش نشست و پرسش دانشجویان از نماینده کاندیداها در روزهای آینده منتشر می‌شود.

نباید اصلاحات و اصولگرایی را در تقابل هم قرار دهیم

در ادامه نماینده قالیباف گفت: از بخشی نگری در کشور باید پرهیز کنیم؛ اصلاحات و اصولگرایی دو جریان پایدار انقلاب اسلامی هستند و نباید این دو جریان را درتقابل هم قرار دهیم.

انصاری فر با اشاره به افق چشم انداز 1404، بیان کرد: برای رسیدن به جایگاه اول منطقه در فناوری، علم و اقتصاد، 12 سال فرصت داریم و ما می‌خواهیم سوئیس جهان شده و به یک جامعه توسعه یافته تبدیل شویم.

وی با بیان اینکه هیجانات سیاسی کافی است، خاطرنشان کرد: همه ما از درون خانواده انقلاب هستیم و نباید خانواده انقلاب را به جان هم بیاندازیم.

در دولت ولایتی بانک‌ها حق ساختمان سازی و کارخانه‌داری ندارند

هم‌چنین نماینده ولایتی در این نشست با بیان اینکه در دولت های گذشته محاسن و معایبی در عملکرد آنها وجود داشت که باید مورد توجه دولت آینده قرار گیرد، گفت: دولت هاشمی به سمت توسعه کشور بدون عدالت رفت و نیز در دولت اصلاحات توسعه سیاسی مطرح شد که البته متاسفانه حکومت دینی و اصل ولایت فقیه را مورد سوال قرار داد و جامعه را دچار دوگانگی کرد. دولت احمدی نژاد نیز عدالت را بدون توسعه اقتصادی دنبال کرد با توجه به اینکه نمی‌توان عدالت را بدون توسعه کشور برقرار کرد.

دانش با بیان اینکه دکتر ولایتی در 16 سال تصدیش بر وزارت خارجه کشور، تمام سیاستها را با ولی فقیه تنظیم و اجرا می نمود، ادامه داد: حضرت امام(ره) اعتماد خاصی به خصوص در مسئله قطعنامه 598 به ولایتی داشتند و در حال حاضر نیز وی مشاور بین الملل مقام معظم رهبری هستند.

وی با اشاره به اینکه اسلامیت نظام در سراسر جهان الگو است، اما متاسفانه جمهوریت آن با مشکلاتی روبه‌رو شده است، تصریح کرد: باید با اعتلای وضعیت کشور، خصوصی سازی و کوچک نمودن دولت و جذب سرمایه و بردن پول در گردش به سمت تولید، وضعیت اقتصادی کشور را بهبود بخشیم تا کشور به الگویی در جهان تبدیل شود.

وی به صندوق توسعه ملی اشاره کرد و گفت: هدف از ایجاد این صندوق، ریختن سهمی از پول فروش نفت برای توسعه کشور است که متاسفانه تحریمها بر فروش نفت و سهم این صندوق تاثیر منفی گذاشته است.

وی، ولایتی را در اجرای اصل 44 قانون اساسی بسیار تاثیرگذار دانست و تصریح کرد: در دولت وی بانکها حق ندارند ساختمان سازی و کارخانه‌داری کنند.

بهترین راه برای اعتلای کشور اعتدال‌گرایی است

هم‌چنین نماینده حسن روحانی در این نشست با اشاره به شعار دولت حسن روحانی به نام تدبیر و امید گفت: به طور حتم تدبیر را نمی‌توان با حذف جریان خاصی به وجود آورد، بلکه بهترین راه برای اعتلای کشور اعتدال‌گرایی و استفاده از تمام ظرفیتهای کشور است.

علیرضا روحانی ادامه داد: متاسفانه تندروی‌ها و اتخاذ سیاست‌های نادرست در حوزه سیاست خارجی و تقابل با جهان کشور را با تحریم‌های سختی مواجه کرده است.

وی با بیان اینکه متاسفانه وضعیت دانشگاه‌ها تا حدی امنیتی شده است، تصریح کرد: باید با سیاستهای عقلانی و ایجاد اعتماد در فضای دانشگاه‌ها به این وضع خاتمه دهیم.

میزان آزادی رسانه‌ها در دولت قالیباف و روحانی

در ادامه انصاری‌فر، نماینده محمد باقر قالیباف در پاسخ به پرسشی مبنی بر میزان آزادی رسانه‌ها در دولت قالیباف بیان کرد: بر اساس قانون اساسی به رسانه‌ها اهمیت ویژه‌ای داده شده است و آزادی بیان و گردش اطلاعات موجب رشد و اعتلای کشور می‌شود.

وی با ابراز عقیده نسبت به اینکه متاسفانه گردش اطلاعات در حال حاضر در کشور به صورت ایده‌آل نیست و باید تغییر کند، ادامه داد: آقای قالیباف نزدیک به هشت سال سرپرست روزنامه همشهری که روزنامه‌ای معتدل و میانه‌رو است را داشته و از بیان مطالبی که در امنیت کشور خلل ایجاد می‌کند در این روزنامه خودداری شده است.

اما نماینده حسن روحانی در پاسخ به این سوال با اشاره به برنامه‌های فرهنگی و رسانه‌ای این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: آقای روحانی با ارایه لایحه برنامه‌های فرهنگی که البته در سایت ایشان نیز موجود است در این راه خواهد کوشید.

علیرضا روحانی ادامه داد: اجرای کامل انتشار و دسترسی آزاد اطلاعات و همچنین احترام به حریم خصوصی افراد و اجرای کامل قانون حقوق مولفان و اصحاب رسانه از جمله برنامه‌های این کاندیدا است.

آمار بیکاری در طبقه تحصیلکرده بالا است

در ادامه این جلسه، انصاری فر در پاسخ به سوال دانشجویی در خصوص برنامه‌های محمد باقر قالیباف برای ایجاد اشتغال گفت: متاسفیم که آمارهای خطرناکی از بیکاری در کشور منتشر می‌شود که باید مجمع تشخیص مصلحت به آن رسیدگی کند.

وی افزود: متاسفانه آمار بیکاری در طبقه تحصیلکرده بالاست و فرار مغزها به گفته یک محقق به اندازه فروش نفت به کشور ضرر وارد کرده است.

وی با بیان آماری در خصوص اینکه در هر هفت دقیقه یک بیکار به جمع بیکاران بخش کشاورزی در کشور اضافه می‌شود، تصریح کرد: اگر این آمار صحت داشته باشد بسیار خطرناک است که البته کار خوبی که در زمان دولت سازندگی اتفاق افتاد اجاره 10 ساله منابع طبیعی به فعالان کشاورزی بود که باید دوباره تکرار شود.

نماینده قالیباف در این نشست ادامه داد: باید با جذب سرمایه گذاران ایرانی و حذف بروکراسی دست و پاگیر برای ثبت شرکت و همچنین قرار دادن یک کارشناس و حتی جاسوس اقتصادی در سفارتخانه‌ها موجب رشد و اعتلای اقتصاد کشور شویم.

باید علم را به سمت اقتصاد سوق داد

همچنین دانش به برنامه‌های ولایتی در حوزه اشتغال اشاره کرد و گفت: باید با تجاری سازی یافته‌های علمی در دانشگاه‌ها، علم را به سمت اقتصاد سوق داده و از دانشگاه‌ها در حوزه اشتغال استفاده حداکثری کنیم.

وی با بیان اینکه اقتصاد یک برنامه شعاری نیست، ادامه داد: باید با بسیج نیروی سفارتخانه‌ها به جذب سرمایه‌گذارهای خارجی برای تولید و ایجاد اشتغال حرکت کنیم.

برنامه‌ها و سیاست‌های نوشته شده را بازنگری می‌کنیم

هم‌چنین نماینده روحانی نیز در این نشست در خصوص فضای کسب و کار و برنامه حسن روحانی در این خصوص گفت: ما به دنبال تغییر برنامه‌ها و سیاست‌های نوشته شده نیستیم چون معتقدیم برای تدوین آنها وقت و هزینه شده است.

علیرضا روحانی ادامه داد: اما با بازنگری این برنامه‌ها، همچنین استفاده صحیح از متخصصان، حمایت جدی از سرمایه گذاران و آسان سازی عقد قراردادهای برون مرزی به سمت تحقق رشد اقتصادی مناسب و اعتلای فضای کسب و کار حرکت می‌کنیم.

ائتلاف 1+2 و حمایت جامعتین از ولایتی

در ادامه جلسه یک دانشجو در خصوص ائتلاف 1+2 و خبرهای مبنی بر حمایت جامعتین از علی اکبر ولایتی پرسید و دانش پاسخ داد: اینکه اصولگراها باید بر روی یک کاندیدا به توافق برسند بسیار مسئله خوبی است.

وی ادامه داد: در ابتدا اصولگراها با پنج کاندیدا ثبت نام کردند و در ائتلاف موسوم به 1+2 هر سه ثبت نام کردند که اگرچه آقای حدادعادل امروز انصراف خود را اعلام کرد، اما همچنان منتظریم زیرا طبق توافق هر سه کاندیدا، قرار بود هر کسی در نظرسنجی‌ها در رده بالا قرار گرفت به عنوان کاندیدای اصلی ادامه دهد.

وی افزود: اگرچه این مسئله نباید به جامعتین ارجاع داده می‌شد، اما با ارجاع این موضوع شش نفر از کمیسیون که توسط جامعتین تشکیل شده بود از آقای ولایتی حمایت کردند.

اما در ادامه انصاری فر با رد تایید آقای ولایتی توسط همه اعضای جامعتین تاکید کرد: تنها آقای یزدی بر این نظر بوده است و هیچکدام از اعضای دیگر نظری نداده‌اند.

همچنین نماینده حسن روحانی در این نشست در پاسخ به سوال دانشجویی در خصوص اینکه "چرا به جای شعار توسعه سیاسی، دولت اصلاحات شعار توسعه کلی کشور را نداد؟" تاکید کرد: نتیجه توسعه سیاسی رشد تولید و اقتصاد کشور با وجود فروش نفت با قیمتی در حدود هفت دلار و همچنین رشد تولید ناخالص ملی بود.

پولهای سرگردان موجب تورم در کشور شده است

هم‌چنین دانش، نماینده علی اکبر ولایتی در پاسخ به سووالی مبنی بر اینکه "آیا در دولت ولایتی دغدغه قشر تحصیلکرده برای اشتغال درک می‌شود؟"گفت: در دولت آقای ولایتی اقتصاد و سیاست خارجی به صورت همزمان حل خواهد شد.

وی اضافه کرد: متاسفانه پولهای سرگردان موجب تورم در کشور شده است و کاهش ارزش پول ملی و نیز کاهش صادرات تولید را با رکود مواجه کرده است.

دانش ادامه داد: نتایج اقتصادی کشور تا سال 91 مربوط به دولت اصلاحات است و نتایج فعالیتهای اقتصادی دولت احمدی نژاد تا 20 سال آینده در کشور وجود خواهد داشت.

وی افزود: باید با کاهش هزینه‌های دولت و نیز کاهش نیاز کشور به فروش نفت باعث رشد زیرساخت‌های اقتصادی کشور شویم.

همچنین دانش در ادامه با اشاره به امضای حکم ریاست جمهوری توسط ولی فقیه تاکید کرد: بنی صدر مورد تایید امام نبود اما حضرت امام با هدف توسعه و رشد مردم در عرصه سیاست، حکم بنی صدر را امضا کردند که در آخر خود مردم او را خلع کردند.

وی عنوان کرد: آقای خاتمی در جلسه‌ای با مقام معظم رهبری گفته بود که با وجود صحبتهای پیشین من، فکر نمی‌کرده که ایشان حکم آقای خاتمی را امضا کنند، اما حضرت آقا گفتند رای آقای خاتمی ستاره درخشانی در پیشانی مردم است.

وی به دیدار سرکروزی با ولایتی اشاره کرد و افزود: دیداری که قرار بود در سه نوبت2.5 ساعته برگزار شود در همان نوبت اول، فرانسه 90 درصد از مواضع مارا پذیرفتند، اما متاسفانه دولت احمدی نژاد گفت که این مذاکرات را قبول ندارد و باید این را پرسید که چرا رییس جمهور نباید حرف مشاور بین الملل رهبری را قبول کند؟

تفکر نظامی‌گری نباید وارد سیاست شود نه خود نظامی

در ادامه دانشجویی از نماینده محمد باقر قالیباف پرسید "حضرت امام فرمودند نظامیان نباید در سیاست دخالت کنند پس چرا آقای قالیباف و رضایی در انتخابات شرکت کرده‌اند؟" و انصاری فر پاسخ داد: آقای قالیباف قبلا نظامی بودند و بر اساس قانون اساسی کسی که لباس نظامی‌گری را کنار بگذارد و استعفا دهد می‌تواند در انتخابات شرکت کند.

وی همچنین در پاسخ به سووال دانشجویی مبنی بر اینکه "چرا احراز صلاحیت کاندیداها توسط شورای نگهبان انجام می‌شود؟" تصریح کرد: این مسئله در قانون اساسی به صورت صریح قید شده است که همه باید به آن احترام بگذاریم.

هم‌چنین علیرضا روحانی، نماینده حسن روحانی در خصوص حضور نظامیان در عرصه سیاست گفت: منظور حضورت امام از خودداری نظامیان در عرصه سیاست، نه خود نظامیان بلکه تفکر نظامی‌گری است و با توجه به اینکه آقای قالیباف در عرصه اجرایی بسیار موفق بوده است، باید پرسید که آیا می‌تواند با تفکر پادگانی در قامت یک رییس جمهور که باید هم اجرایی باشد هم سیاستگذار، انجام وظیفه کند؟

رییس جمهور تنها مجری است

در پاسخ به این مسئله مطرح شده از سوی نماینده حسن روحانی، نماینده قالیباف با بیان اینکه رییس جمهور مجری قوانین است و نه یک سیاستگذار اظهار کرد: استراتژی کشور توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام تدوین و توسط مقام معظم رهبری تایید می‌شود و قوانین جاری کشور را نیز مجلس شورای اسلامی تصویب می‌کند و رییس جمهور تنها مجری است.

انصاری فر ادامه داد: به طور مثال در بحث لایحه هدفمندی یارانه‌ها، اگر مشکلی در حال حاضر در روند اجرای آن پیش آمده است تنها دولت مقصر نیست و مجلس نیز باید پاسخگو باشد.

وی به برنامه‌ریزی به عنوان یکی رویکرد صحیح در اداره کشور اشاره کرد و یادآور شد: دلیل پیشرفت کشور چین با جمعیت میلیاردی، انجام طرحهای آمایش سرزمین است که موجب برنامه ریزی صحیح می‌شود.

دیگر فرصت به کارگیری وزرای جوان نیست

در پایان دانش با بیان اینکه دیگر فرصت به کارگیری وزرای جوان با وجود مشکلات زیادی که در کشور وجود دارد نیست، تاکید کرد: مشاوران جوان در کنار وزرای باتجربه می‌توانند کشور را به سمت پیشرفت سوق دهد.

برای برگزاری این مراسم بدون حمایت از کاندیدای خاصی با روسای ستادهای هشت کاندیدای اعلام شده برای انتخابات ریاست جمهوری در اصفهان تماس گرفت که تنها نمایندگان چهار کاندیدا برای حضور اعلام آمادگی کردند، اما نماینده سعید جلیلی به دلیل جلسه‌ای در تهران نتوانست در نشست حضور یابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار