گوناگون

دولت دینی است اما نباید دین را دولتی کرد

پارسینه: مدیر کل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه با بیان اینکه فعالیت های دینی باید در حوزه های مردمی رونق یابد گفت: درست است که دولت دینی است اما نباید دین را دولتی کرد.

حجت السلام اسماعیل قبادی پیش از ظهر پنج شنبه در نشستی خبری به مناسبت روز تبلیغ و اطلاع رسانی که در محل اداره کل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه برگزار شد ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و روز تبلیغ و اطلاع رسانی، و هم چنین تبریک به حماسه خلق شده در 24 خرداد توسط مردم و راهیابی تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی، با اشاره به گسترش فعالیت های دینی در حوزه های مردمی گفت: رویکرد سیاست های نظام گسترش فعالیت های دینی در حوزه مردمی است و مردم مستقلا در این حوزه ها فعالیت می کنند.

وی افزود: واگذاری امورات دینی و حتی مساجد به دولت کار درستی نبوده و در سیاست های نظام جایی ندارد.

قبادی ادامه داد: درست است که دولت نیز یک دولت دینی است اما نباید دین را دولتی کرد.

وی با اشاره به فعالیت های سازمان تبلیغات اسلامی در گسترش و نشر مفاهیم دینی گفت: سازمان تبلیغات اسلامی افتخار دارد در کلیه عرصه های اجتماعی حضوری فعال داشته باشد.

قبادی افزود: امروز تبلیغات اسلامی جزو نمادهای اثربخش، فراجناحی، ولایی و نهادی حاکمیتی با تاثیرگذاری مطلوب در جامعه است.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه گفت: هم اکنون ظرفیت های دینی زیادی در استان کرمانشاه وجود دارد که باید با عقلانیت و تدبیر این ظرفیت های بالقوه را بالفعل کرد.

قبادی با اشاره به اینکه سازمان تبلیغات اسلامی همواره حامی آزادی بیان در جامعه است گفت: در این راستا این سازمان هرگونه انتقاد، پیشنهاد و نظری را پذیرا خواهد بود.

وی پیشرفت های صورت گرفته در حوزه های دینی را مرهون نظرات خیر انتقال داده شده از سوی مردم دانست.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه گفت: بسیاری از نواقص رفع شده براساس بیانات دلسوزانه افراد بوده است.

وی در بخش دیگر به فعالیت های قرآنی سازمان اشاره کرد و گفت: سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت های قرآنی را در سه حوزه موسسات و خانه های قرآنی روستایی و شهری گسترش داده و در جهت ساماندهی این مراکز فعالیت می کند.

قبادی، برگزاری مسابقات قرآنی و دوره های آموزشی قرآنی عادی و تخصصی و... را از دیگر فعالیت های قرآنی این سازمان برشمرد.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه از برگزاری جلسات جزخوانی قرآن طی ماه مبارک رمضان و در مسجد جامع خبرداد.

وی از صدور مجوز برای 190 خانه قرآنی شهری و 100 مجوز برای خانه های قرآنی روستایی خبرداد.

قبادی از افزایش موسسات قرآنی از 17 موسسه به 51 موسسه در سال جاری خبرداد و گفت: موسسات قرآنی بستری برای غنی سازی فعالیت های قرآنی است.

وی فعالیت در حوزه مساجد را ازدیگر فعالیت های سازمان برشمرد و گفت: در رصد فعالیت های داخلی مساجد سازمان تبلیغات اسلامی بیشترین نقش را دارد.

قبادی از برگزاری طرح تابستانی اوقات فراغت در 100 مسجد استان خبرداد.

وی برگزاری اعیاد و مراسم عزاداری ائمه را از جمله فعالیت های صورت گرفته در مساجد عنوان کرد و گفت: یکی دیگر از فعالیت های مساجد که به عهده سازمان تبلیغات اسلامی بوده مربوط به مراسم اعتکاف است و سازمان تبلیغات اسلای در راس این مراسم قرار داشته که تعداد مساجد برای اعتکاف از 10 مسجد به 40 مسجد ارتقا یافته است و خوشبختانه علی رغم مصادف بودن با ایام امتحانات شاهد حضور کثیری در این مراسم بودیم.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه افزود: در سال جاری سهم استان کرمانشاه از معتکفین حدود 5 تا 6 هزار بوده که پیش بینی می شود این تعداد در سال های آینده به 20 هزار معتکف افزایش یابد.

وی اعتکاف را نمونه بارز گرایش مردم به دین و خدا دانست.

قبادی از تشکیل کانون اعتکاف در شهرستان های استان خبرداد و گفت: در فعالیت های دینی اکثرا مشارکت مردمی حرف اول را زده و باید فعالیت ها دینی بیشتر در حوزه های مردمی شکل بگیرد و به دولت سپرده نشود.

وی برگزاری همایش ائمه جماعات برای انعکاس نظرات به ائمه و رفع مشکلات مساجد را از دیگر فعالیت های این سازمان برشمرد.

قبادی همایش توجیه خادمین مساجد را از دیگر فعالیت های این حوزه دانست و گفت: باید در مساجد از خادمین با صدای خوش برای اذان گویی بهره گرفته شود.

وی تصریح کرد: هرساله و براساس ارتقا سطح فعالیت ها خادمین با توانایی بالاتر جایگزین خادمین دیگر خواهند شد و ما خادمین و ائمه جاماعات موفق را تشویق خواهیم کرد.

وی اتصال به شبکه پورتال ملی مساجد را از دیگر فعالیت های سازمان تبلیغات در استان کرمانشاه برشمرد و گفت: به این وسیله و از طریق انتقال ظرات مردم ما از امور مساجد بی اطلاع نیستیم اما گاهی حل برخی مشکلات به دلیل نبود یک دستگاه متولی واحد از عهده ما خارج است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه گفت: وضعیت مساجد باید بهتر از این باشد و مردم باید از مساجد حمایت کنند.

وی خاطر نشان کرد: فعالیت های دینی باید در ید قدرت مردم باشد چرا که در موارد مختلف هر مسجد یک اقتضای فکری داشته و اگر این فعالیت ها دولتی شود آن تحرک و پویایی لازم وجود نخواهد داشت.

وی هیئت های مذهبی را از دیگر تشکل های موفق دینی برشمرد و گفت: گاهی این هیئت ها از یک نهاد فرهنگی هزینه های بالاتری را در جهت نشر و توسعه مباحث دینی می پردازند.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه، هیئت های دینی را حافظ اصلی اسلام دانست و گفت: هرگاه اسلام در خطر باشد اینان به میدان می آیند.

قبادی افزود: هم اکنون 2 هزار تشکل دینی اعم از هئیات مذهبی و کانون های اسلامی و تبلیغی فرهنگی در استان کرمانشاه فعالیت می کنند.

وی تعداد هیئات مذهبی بانوان در استان را 250 هیئت مذهبی عنوان کرد.

قبادی در بخش دیگر به بحث اعزام مبلغ در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: بحث اعزام مبلغ از امورات مهم سازمان است و پیش بینی اعزام 1200 مبلغ در ماه مبارک رمضان سال جاری شده است که 500 تن از این افراد را بانوان و 700 نفر را آقایان تشکیل می هند.

وی گفت: البته سطح تحصیلات بانوان مبلغه کمتر سطح دو نبوده و در اکثر موارد بیش از آقایان مبلغ است.

وی افزود: البته تقاضای مبلغ زیاد است اما حمایت های استان های دیگر که اغلب هم مردمی است از این بحث بیش از استان ما بوده و در استان ما حمایت های مردمی کم است.

قبادی راه اندازی سامانه مردم و دولت (سامت) را پل ارتباطی بین مردو و سازمان دانست و گفت: از طریق این سامانه نظرات، انتقادات و پیشنهادات به مدیرکل سازمان انتقال و مورد بررسی قرار می گیرد.

وی برگزاری مسابقات وبلاگ نویسی را از دیگر فعالیت های حوزه ITسازمان برشمرد.

وی در خصوص چگونگی تحقق حماسه اقتصادی توسط سازمان تبلیغات گفت: رشد اقتصادی جامعه در قلمرو ما نیست و ما تنها می توانیم با تبلیغات در این زمینه مانع مصرف زدگی در جامعه و هم چنین مانع از هزینه های غیرضروری با نشر تفکرات دینی شویم.

قبادی در پایان استفاده از الگوی مصرف اسلامی را زمینه ساز حماسه اقتصادی دانست.


منبع: خبرگزاری مهر

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار