محکومیت اقدام اینتلست علیه ایران
پارسینه: انجمن صنفی روزنامهنگاران فرانسه اقدام اینتلست علیه رسانههای ایرانی را محکوم کرد.
به گزارش پرس تيوي، رئيس انجمن صنفی روزنامهنگاران فرانسه ضمن انتقاد از تصميم اخير شرکت اينتلست درباره شبکههاي ايراني، هوشياري در برابر هر نوع سانسور را خواستار شده است.
دومنيک پرادالي، رئيس انجمن صنفی روزنامهنگاران فرانسه با اشاره به تصميم شرکت خدمات ماهوارهاي اينتلست در توقف پخش برنامههاي شبکههاي ايراني، به پرس تيوي گفت: «انجمن صنفی روزنامهنگاران از آزادي بيان و دسترسي آزادانه به اطلاعات حمايت ميکند. سانسور تنها زماني توجيهپذير است که فردي براي نقض حقوق بشر فردي ديگر تلاش ميکند.»
وي گفت: «ما بايد درباره هر گونه سانسور هوشيار باشيم. شهروندان براي دستيابي به منابع رسانهاي خارجي از حقوق اساسي برخوردار هستند. نميتوان آنها را از دسترسي آزادانه به اين رسانهها منع کرد.»
شرکت خدمات ماهوارهاي اينتلست ۲۹ خرداد (۱۹ ژوئن) ادعا کرد اين تصميم به دليل تحريمهاي غيرقانوني امريکا عليه رئيس سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران گرفته شده است.
شرکت خدمات ماهوارهاي اينتلست، يک شرکت سهامي امريکايي که مقر آن در برمودا است و در شهر واشنگتن ديسي، پايتخت امريکا و کشور لوکزامبورگ فعاليت ميکند.
اين شرکت خدمات ماهوارهاي ميگويد: «اينتلست براي تمديد مجوز صدا و سيماي ايران به دنبال دريافت معافيت از سوي دولت امريکا بود. با اين حال، دولت امريکا به اينتلست توصيه کرده است اين مجوز را تمديد نکند. از اين رو، اينتلست بايد ارائه خدمات به شما را از ۹ تير (۳۰ژوئن) در راستاي تبعيت از قوانين و مقرارت امريکا، متوقف کند.»
اين تصميم بيش از همه شبکه ۲۴ ساعته انگليسي زبان پرس تيوي را هدف قرار داده است.
همچنين، اين تصميم به دنبال تصميم مشابه شرکت خدامات ماهوارهاي يوتلست و ديگر شرکتهاي ماهوارهاي براي متوقف کردن پخش ماهوارهاي برنامههاي تلويزيوني و راديويي ايران در کشورهاي انگليس، فرانسه، آلمان و اسپانيا اتخاذ شده است.
لابي اسرائيلي در امريکا آشکارا از اين تلاش براي ساکت کردن صداي رسانههاي ايراني در اروپا حمايت کرده است.
در اين حال، شبکه پرس تيوي آگاه شده است که «اداره نظارت بر داراييهاي خارجي» امريکا، وابسته به وزارت خزانهداري اين کشور، که رياست آن را يک يهودي اشکنازي به نام «آدارم اسزوبين» بر عهده دارد، عامل اصلي فشار بر شرکت ماهوارهاي اينتلست است.
اين در حالي است که شرکتهاي اروپايي ارائه خدمات ماهوارهاي ادعا ميکنند در پيروي از تحريمهاي ضد ايراني، پخش ماهوارهاي برنامههاي شبکههاي ايراني را متوقف کردهاند.
با اين حال، مايکل مان، سخنگوي مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا ميگويد تحريمهاي غرب مشمول رسانههاي ايراني نميشوند.
فعالان رسانههاي ضمن محکوم کردن حملات عليه رسانههاي ايراني به عنوان بخشي از مبارزه عليه آزادي بيان، از غرب به دليل توسل به معيارهاي دوگانه با هدف ساکت کردن شبکههاي مستقل خبري ايران انتقاد کردهاند.
آنها همچنين غرب را به دليل سلب حقوق عمومي براي انتخاب آزادانه رسانهها به رياکاري متهم ميکنند.
حمله به رسانههاي ايران نقض آشکار بند ۱۹ «اعلاميه جهاني حقوق بشر» است که حقوق افراد را براي بيان آزاد افکار و ديدگاهها مقدس ميداند.
همچنين، در بند ۱۹ اعلاميه جهاني حقوق بشر آمده است: «هر کس حق آزادي عقيده و بيان دارد و حق مزبور شامل آن است که از داشتن عقايد خود بيم و اضطرابي نداشته باشد و در کسب اطلاعات و افکار و در اخذ و انتشار آن، به تمام وسايل ممکن و بدون ملاحضات مرزي آزاد باشد.»
تحليلگران ميگويند تحريمهاي چهره واقعي غرب و دروغ بودن ادعاهاي آن را درباره دموکراسي، حقوق بشر و آزادي بيان فاش کرده است، زيرا غرب اثبات کرده است که نميتواند صداهاي مخالف و جايگزيني را که با معيارهاي آن سازگار نيست تحمل کند.
پيشتر نيز، شرکت يوتلست در اقدامي بحثبرانگيز و جنجالي به شرکت ماهوارهاي هيسپاست اسپانيا دستور داد پخش ماهوارهاي شبکه اسپانيايي زبان هيسپان تيوي ايران و شبکه پرس تيوي را در اسپانيا و امريکاي لاتين متوقف کند.
ميشل د روزن، رئيس اسرائيلي ـ فرانسوي يوتلست در ماههاي اخير با اعمال فشار بر شرکتهاي خدمات ماهوارهاي اروپا و آسيا براي خاموش کردن رسانههاي ايراني هجمههاي خود را تشديد کرده است.
کارشناسان ميگويند با وجود صنايع ارتباطي مدرن، ساکت کردن و جلوگيري از پخش برنامههاي شبکههاي ايراني امري غيرممکن است. ايران تا کنون توانسته است از شرکتهاي خدماتي ماهوارهاي جديد و نيز اينترنت براي گسترش ديدگاه منحصر به فرد خود بهره بگيرد.
ارسال نظر