گوناگون

والاترين هنرها از نظر حدادعادل

پارسینه: رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي گفت:ادبيات با عواطف و احوالات عميق انساني سروكار دارد به همين جهت تجليل از نويسندگان،تقدير از والاترين هنرهاست .

«غلامعلي حداد عادل» در مراسم اختتاميه يازدهمين جشنواره قلم زرين، ادبيات را جنبه هنري زبان دانست و افزود: تفاوت يك اثر ادبي با اثر غيرادبي آن بوده كه زبان خالي از جنبه‌هاي هنري است و زماني كه به هنر آراسته مي شود ادبيات را ايجاد مي كند. هنر امري است كه به حسب موضوع شكل هاي مختلف پيدا مي كند.

حداد عادل ادامه داد:سوال اين است كه شرافت كار هنري اگر به موضوع باشد و اگر اهميت موضوع در والايي هنر تاثير دارد پس موضوع كار ادبيات چيست؟ اگر بخواهيم موضوع كار ادبيات را با انواع هنرها مقايسه كنيم هنرمندي كه ادبيات از زير دست وي بيرون مي آيد با انديشه ، عواطف و احوالات عميق انساني سر و كار دارد .

به گفته رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي، نويسندگان و اديبان والاترين كار هنري را انجام مي دهند و به جهت اينكه لطيف ترين حقيقت عالم يعني انديشه را موضوع كار هنري خود قرار مي دهند تجليل از اهل ادب را مي توان تجليل از والاترين هنرها دانست .

وي توضيح داد: به عنوان عضوي از انجمن قلم از همه كساني كه استعداد كار هنري در زمينه ادبيات را دارند درخواست مي‌كنم تا از استعداد خود در جهت دفاع از حق و سرافرازي جامعه استفاده كنند .

**اعواني: ايران در بين كشورهاي اسلامي پرچمدار معارف بوده است

غلامرضا اعواني نيز در اين مراسم گفت : ايران اسلامي يكي از فرهنگ هايي بوده كه پيوسته در طول تاريخ به لحاط فرهنگي، سياسي و حكومتي از عظمت زيادي برخوردار بوده است .

اين پژوهشگر معاصر افزود: ايران از حيث انديشه، فلسفه و حكمت در ميان تمام كشورهاي دنيا موقعيتي ممتاز دارد و اولين كشوري است كه درآن آگاهي و فلسفه تاريخي وجود داشته و داراي فرهنگ و سنن مختلف بوده است.

وي يادآور شد:ايران از حيث فرهنگ داراي خصوصياتي است كه در ميان ديگر فرهنگ هاي باستاني همچون چين يا غرب ديده نمي‌شود،ايران بين كشور هاي اسلامي همواره پرچمدار معارف بوده و علوم و فنون بوده است .

اعواني تاكيد كرد: ايران اسلامي داراي خصوصيات فرهنگ درخشان است كه درميان فرهنگ هاي دنيا كمتر يافت مي شود. فرهنگ هايي در گذشته تاثير گذار بودند اما در شرايط فعلي ديگر نيستند و مرده اند ولي ايران قبل اسلام تا كنون يكي از فرهنگ هايي بوده كه در طول تاريخ از نظر فرهنگي و سياسي و مخصوصا از ديدگاه حكمت عظمت داشته است.

وي تاكيد كرد: ما بايد به داشتن اين فرهنگ به خود بباليم و از آن پاسداري كنيم،فرهنگ چيزي است كه تنها از طريق آموزش و تربيت از نسلي به نسلي ديگر منتقل مي شود .

*سرشار : روز قلم جايگاه خود را در ميان اهالي فرهنگ و ادب باز كرده است

رييس انجمن قلم ايران نيز با تبريك و بزرگداشت روز قلم گفت: خوشحالم كه اين جايزه پس از يازده سال جايگاه خود را پيدا كرده است .

«محمد رضا سرشار» افزود: وقتي در سايت ها بررسي مي كردم متوجه شدم حدود ۳۱۰ هزار مطلب در مورد روز قلم منتشر شده است حتي برخي شبكه هاي خارجي نيز به شيوه خاصي خود يادي از اين روز كرده اند، اين نشانگر اهميت اين روز در ميان اهالي فرهنگ و ادب است .

وي ادامه داد: از افتخارات انجمن قلم اين است كه روزي را به روز ملي قلم در تقويم ملي به ثبت رسانده و كار گزينش كتاب هاي شاخص در سه شاخه شعر ، داستان و نقد و پژوهش ادبي را انجام مي دهد.اميدوارم روزي به نام روز بين المللي قلم در بين كشورهاي جهان اسلام به ثبت برسد و در سطح وسيعتري فعاليت هاي اهالي قلم معرفي شود.

به گزارش ايرنا، در ادامه اين برنامه همچنين كامران پارسي نژاد، احمد شاكري و رضا اسماعيلي به عنوان سرداوران بخش پژوهش و نقد ادبي، شعر و داستان به بيان جزييات هر بخش پرداختند و بيانيه هيات داوران بخش هاي مختلف اين جشنواره قرائت شد.

موسسه خانه كتاب نيز در اين مراسم از دو تن از پيشكسوتان حوزه فرهنگ مكتوب «غلامرضا اعواني» و حجت الاسلام «علي كوراني» با اهداي لوح تقدير تقدير كرد.

همچين از برگزيدگان سه بخش شعر، داستان، پژوهش و نقد ادبي در مراسم يادشده تقدير به عمل آمد.
مراسم پاياني يازدهمين جشنواره قلم زرين شنبه شب با حضور سيد محمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، علي اسماعيلي سرپرست معاونت فرهنگي اين وزارتخانه و جمعي از شاعران و نويسندگان در محل باغ زيبا برگزار شد .

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار