وکیل روحالامینی: حتما اعتراض میکنیم
پارسینه: همه در انتظار انتشار رسمی جزییات احکام متهمان پرونده کهریزک هستند اما گفته شده تا حکم قطعی نشود، اجازه انتشار داده نمیشود. برای همین اخبار مربوط به حکم از زبان قضات و مسوولان قضایی قطرهچکانی و مرحلهمرحله منتشر میشود. تا جایی که دیروز، رییس دادگاههای کیفری استان تهران از ابلاغ پستی احکام خبر داد و گفت آنها تا 20روز فرصت دارند تا به حکم خود اعتراض کنند.
دیروز «محمد اصلانی» وکیل «قاضیحداد» (یکی از متهمان) و «میرمجید طاهری» وکیل خانواده روحالامینی (یکی از شاکیان) هم اعلام کردند حکم به آنها ابلاغ شده است. وکیل قاضیحداد همچنین گفت: «تا جایی که خبر دارم حکم هنوز به «سعید مرتضوی» و «علیاکبر حیدریفر» ابلاغ نشده است.»
پدر «محمد کامرانی» از دیگر شاکیان پرونده هم از عدم ابلاغ حکم به وی تا لحظه تنظیم این گزارش خبر داد.
وکیل خانواده روحالامینی تنها شاکیای که تا این لحظه حکم به او ابلاغ شده است با اشاره به مادهای در قانون مجازات اسلامی که به استناد آن تا زمان قطعیتنیافتن حکم میتوان جلو انتشار آن را گرفت، گفت: «بر این اساس ما از انتشار جزییات معذوریم.»
«طاهری» اما تاکید کرد: «ما حتما به حکم صادره اعتراض میکنیم و اگرچه بهلحاظ حقوقی امکان درخواست تشدید مجازات وجود ندارد، ولی ما نسبت به این مساله هم درخواست خواهیم کرد که در صورت امکان، مجازات تشدید شود.»
دو هفته گذشته، سیامک مدیرخراسانی، قاضی پرونده کهریزک گفت به احتمال زیاد تا پایان هفته حکم صادر میشود، همان زمان شایع شده بود که حکم متهم ردیف نخست یعنی سعید مرتضوی پنج تا 15 سال حبس است. بعد اما رییس دادگاههای کیفری استان گفت که جزییات حکم توسط سخنگوی قوهقضاییه اعلام میشود.
سخنگو اما از بیان جزییات حکم خودداری کرد و گفت: چون حکم این پرونده بهطور طبیعی قابل تجدیدنظرخواهی است، تا زمانی که حکم قطعی نشود، بنده از بیان جزییات آن معذورم. هفته گذشته اما ابتدا یک خبرگزاری از قول منبع آگاه جزییات حکم را که با شایعات پیشتر مطرحشده بسیار متفاوت بود، منتشر کرد.
با وجود انتشار خبر اما رییس دادگاههای کیفری استان بهشدت نسبت به انتشار خبر هشدار داد. «محسن افتخاری» با اشاره به برخی اخبار منتشرشده مبنی بر اعلام جزییات حکم پرونده کهریزک گفته بود: «رسانهای که این خبر را منتشر کرده باید از لحاظ قانونی پاسخگو باشد.»
به گفته وی زمانی که حکم قطعی نیست ما هم اجازه اعلام آن را نداریم و من نمیدانم برخی از کجا و با چه اجازهای اینگونه اخبار را منتشر میکنند.»
همان روز هم «محمد اصلانی» وکیل «قاضی حداد» متهم ردیف سوم پرونده درباره محتوای حکم با یک رسانه سخن گفت که تاییدکننده و مشابه خبر همان خبرگزاری رسمی بود. وکیل حداد همچنین گفته بود: «قطعا به حکم اعتراض خواهیم کرد چرا که موکلم خود را بیگناه میداند همچنین ما لایحه دفاعیه نیز مینویسیم. حکم موکلم را قطعا قبول نخواهم کرد و اعتراض میکنیم.»
«علیاکبر حیدریفر» دادیار سابق امنیت ویژه دادستانی تهران و متهم دیگر پرونده نیز، همان زمان گفت: «حتما نسبت به این حکم اعتراض میکنم چرا که معتقدم در کشوری که تحت لوای ولایتفقیه اداره میشود، چنین ظلم و احجاف آشکاری، ممکن نیست.»
نخستین جلسه دادگاه کهریزک هشتم اسفند 91 برگزار شد. پیشتر قول داده شده بود که دادگاه علنی برگزار شود اما روز برگزاری، به هیچ خبرنگار و عکاسی اجازه ورود داده نشد و گفته شد دادگاه غیرعلنی برگزار میشود؛ دادگاهی با یک قاضی اصلی و پنج قاضی مستشار که 11جلسه به طول انجامید.
متهم ردیف آخر یعنی قاضی حداد هرگز در هیچیک از جلسات دادگاه دیده نشد. او به جای خود وکیلش را میفرستاد. دادگاه کهریزک هفت شاهد و مطلع هم داشت که به فراخور به خواست قاضی در دادگاه حاضر شدند از جمله؛ یکی از محکومان دادگاه نظامی، رییس و معاون نظارت وقت سازمان زندانها و چهار متهم بازداشتی کهریزک.
در طول برگزاری جلسات دادگاه، مرتضوی چهاربار در جمع خبرنگاران حاضر شد و حرفهای جالبی زد، برخلاف نگاه شاکیان که از روند برگزاری دادگاه راضی بودند، مرتضوی از اینکه دادگاه غیرعلنی است، شکایت داشت و معتقد بود بیگناه است و اگر تبرئه نشود اعتراض میکند.در جلسه آخر دادگاه کهریزک اما اتفاق عجیبی رخ داد خانواده جوادیفر از شکایت خود از سعید مرتضوی اعلام گذشت و رضایت کردند. همان زمان مشخص شد که مرتضوی و اطرافیانش از پیش و در جریان برگزاری دادگاه تلاش زیادی برای برقراری ارتباط با خانوادههای قربانیان و اخذ رضایت از آنها کرده بودند.
منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر