گوناگون

ظریف:تندروی نشان از ضعف است/ سخنان نمایندگان مدافع و مخالف



ایسنا: وزیرپیشنهادی امور خارجه در دفاع از برنامه هایش گفت: ایران می تواند الگویی از حکمرانی خوب و موفق را در کشورهای اسلامی ارائه دهد.

محمد جواد ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: خواهران و برادران ایران اسلامی قدرتمند است، قدرت ایران را باور کنید. مشارکت مردم در انتخابات و پذیرش رویکرد ریاست جمهوری پیام روشنی برای جهان دارد. این پیام حاکی از پیام مردم ایران برای تعامل باجهان بدون ذره ای کوتاه آمدن از منافع و مصالح کشور است. منافع ملی و مصالح آرمانی کشور را از دیدگاه نظری در یک راستا می دانم.

ظریف همچنین گفت: در سالهای گذشته سلطه گران تحریم های بی منطقی را تحمیل کردند اما علاوه بر این تحریم ها مردم در انتخابات از انقلاب صیانت نکردند. رعایت حقوق آنها می تواند الگویی از حکمرانی خوب و موفق در کشورهای اسلامی را ارائه دهد. سخن حکیمانه مقام معظم رهبری که رای مردم حق الناس است بعد جدیدی را بر مردمسالاری افزود و مسئولیت در مقابل خالق را علاوه بر مسئولیت پذیری در مقابل مردم را اضافه کرد.

وزیر پیشنهادی امور خارجه همچنین گفت: ما باید این قدرت بی نظیر را باور کنیم. نه در شعار در عمل باور کنیم و با این خودباوری در صحنه روابط بین المللی حضور فعال سازنده و تاثیرگذار داشته باشیم. ایران در منطقه ای که در بی ثباتی به سر می برد لنگرگاه ثبات آن هم بر پایه قدرت داخلی و خودجوش است. نیروی انسانی متخصص، وسعت سرزمینی، منابع سرشار انرژی، ذخایر معدنی و راهای مواصلاتی، چشم انداز توسعه ایران را بیش از پیش درخشان می کند. دولت تدبیرو امید تعامل با نهادهای بین المللی از موضع استغنا به کار خواهد بست. رویکرد اعتدال در سیاست خارجی مبتنی بر واقع بینی و خودباوری است. در تعامل سازنده با جهان آرمان ها و منافع و ظرفیت ملی جمهوری اسلامی تفکیک ناپذیر است و اهداف اصلی ما به شمار می رود و مذاکره و رقابت همراه با تدبیر و ایجاد اعتماد متقابل ابزار این کار است. اعتماد دوسویه است. اعتماد یک سویه نمی تواند باشد. جهان باید اعتماد ملت ما را جلب کند. اعتدال خاصل خودباوری و اعتماد به نفس است و تندروی نشان از ضعف است.

وی همچنین تصریح کرد: سیاست دولت اعتدال به دور از حاشیه پردازی حقوق ملت را پیگیری خواهد کرد و کوتاه نخواهد آمد. با کاهش تنش ها و تهدید ها دایره دوستی ها را در جهان گسترش می دهد. نمایندگان محترم من طالب این مسئولیت نبوده ام. تلاش فراوانی کردم که آقای روحانی را متقاعد کنم که این وظیفه را بر عهده من نگذارند. در صورت رای اعتماد شما مسئولیت خطیری بر عهده بنده گذاشته خواهد شد که تنها با توسل به خدا و پیامبرو ائمه می توان از پس آن برآمد.

سبحانی نیا در دفاع از وزیر پیشنهادی امور خارجه: ظریف به دلیل صداقت و صراحت لهجه مورد تایید رهبری است

عضو هیات رییسه مجلس می گوید ظریف در مقاطع حساس کشور در سازمان ملل تلاش های دیپلماتیک خوبی انجام داده است.

حسین سبحانی نیا نماینده نیشابور در موافقت با محمد جواد ظریف، وزیر پیشنهادی امور خارجه اظهار داشت: دکتر ظریف یکی از دیپلمات های برجسته کشورمان است که از ابتدای پیروزی انقلاب در سنگرهای مختلف دیپلماسی کشور در داخل و خارج از مواضع ایران با قوت حمایت و پاسداری کرده است.

وی افزود: شروع به کار دیپلماتیک ایشان مقارن با حمله عراق به ایران بود، در حالیکه ابرقدرت های جهان تمام امکانات نظامی خود را در اختیار صدام قرار داده بودند تا ایران را به زانو درآوردند و در سازمان ملل بسیج شده بودند که با تمامی امکانات دیپلماتیک توجیهی برای اشغال کشور ایجاد کنند، دکتر ظریف که آن زمان دیپلمات جوانی در نمایندگی ایران در سازمان ملل بود، تلاش می کرد با بهره گیری از دانش و آگاهی خود به امور بین الملل و تسلط به زبان انگلیسی به افشای جنایات صدامیان وحامیانش به بپردازد.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همه ما می دانیم که سازمان ملل از ابتدای تاسیس مورد سوءاستفاده قدرت ها قرار داشته و این کشورها تحت عنوان قوانین بین المللی تلاش می کردند کشورهایی که تحت نفوذشان نبودند را به مسلخ ببرند. در این شرایط با دیپلماسی هوشمند می توان به جنگ این کشورها رفت کاری که آقای ظریف با افشای جنایات صدام وحامیانش در دوران جنگ انجام داد و تلاش های زیادی برای آگاه کردن دبیرکل وقت و دبیرخانه سازمان ملل و محکوم کردن صدام به کار برد که منجر به صدور چندین بیانیه و قطعنامه علیه عراق گردید.

سبحانی نیا خاطرنشان ساخت: اوج پیروزی دیپلماتیک در دوران دفاع مقدس به وقوع پیوست و دبیرکل وقت سازمان ملل عراق را متجاوز به ایران معرفی کرد و دکتر ظریف که در آن زمان در سازمان ملل بودند نقش کلیدی در دفاع حقوقی و سیاسی مواضع کشورمان داشت.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه دکتر ظریف دارای سوابق اجرایی طولانی در این وازرتخانه است، گفت: نگاهی گذرا به برنامه پیشنهادی دکتر ظریف حکایت از اشراف ایشان به مسائل بین المللی و تحولات جاری در صحنه بین المللی دارد، ایشان به درستی تاکید دارد که دوران فعلی در روابط بین المللی دوران انتقالی و گذار است و نظم بین المللی دو قطبی هنوز به نقطه پایانی نرسیده است و در این دوره انتقالی موضوعات اصلی در شکل دادن نظام بین المللی در حال شکل گیری است لذا ایران در صورت نقش آفرینی حساب شده می توان قدرت خود را در صحنه بین المللی نهادینه و اثرگذار نماید.

سبحانی نیا اظهار داشت: دکتر ظریف معتقد است فرصت های پیش روی ما از جمله عدم وابستگی و استقلال کشور، پیام های جهانی انقلاب، سابقه غنی فرهنگی و تمدنی ایران، حضور مردم در انتخابات متعدد و... ظرفیتی جدی برای بازیگری موثر در دوران گذار کنونی را فراهم آورده است.

این نماینده اصولگرای مجلس با بیان اینکه چالش های فراوانی پیش رو است، تصریح کرد: از جمله تداوم بی ثباتی در منطقه پیرامونی ایران، تلاش برای نهادینه کردن تهدیدها علیه ایران، موقعیت جهانی ایران، تلاش برای ناموفق نشان دادن الگوی مردمسالاری ایران و ..که مقابله این مشکلات و چالش ها دقت و هوشیاری دستگاه دیپلماسی را می طلبد.

نماینده نیشابور افزود: در این شرایط که دشمنان درصدد اعمال فشارها و تحریم ها هستند و تلاش دارند با منزوی کردن اایران در عرصه بین الملل ایران را به پذیریش خواسته های خود وادار نماید باید راهبردهایی مورد عنایت مسئولان سیاست خارجی قرار گیرد که علاوه بر اینکه بهانه ای به دشمن ندهد راه را برای برطرف کردن مشکلات کشور بنماید.

وی تاکید کرد: لذا ضمن حفظ آرمان ها و ارزش های نظام، باید راه تعامل سازنده با جهان را گشود و طرح امنیتی کردن ایران در نظام بین الملل که آمریکا و اسرائیل آن دنبال می کنند را شکست داد. سیاست تنش زدایی، بازسازی تعاملات با قدرت های موثر بین الملل، مدیریت کاهش و لغو تحریم های چندجانبه و بهبود روابط با کشورهای منطقه بویژه همسایگان دراولویت باشد.

این نماینده مجلس ادامه داد: با شناختی که که از دکتر ظریف داریم ایشان می توانند ضمن تسریع مسیر کشور کلیه امکانات داخلی و خارجی کشور را جهت پیشبرد اهداف عالیه کشور بسیج نماید. ظریف در عین اشراف به موضوعات سیاست خارجی ایران به کار کارشناسی اهمیت ویژه می‎دهد.

وی گفت: اطمینان داریم در دوران وزارت ایشان بدنه کارشناسی وزارت خارجه درست شده و نسل جدیدی از مدیران خبره در حوزه سیاست خارجی تربیت خواهند شد. ایشان مشهور به صراحت لهجه و صداقت است و معتقد است کار کارشناسی سیاست خارجی باید تجزیه و تحلیل شود و در اختیار مقامات تصمیم گیر قرار داده و با دریافت تصمیم مقامات بالاتر عمل کرد حتی اگر مخالف نظر او باشد. یکی از دلایلی که مورد اطمیمنان رهبری قرار گرفته است هم همین صداقت است.

نماینده موافق وزیر پیشنهادی خارجه: ظریف در مذاکرات 598 توانست محکومیت عراق را به اثبات برساند

عضو کمیسیون امنیت ملی می گوید عملکرد دقیق ظریف در مجموعه مذاکرات 598 توانست محکومیت عراق را به اثبات برساند.

در جلسه علنی عصر امروز در جریان بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی کابینه یازدهم، جواد جهانگیرزاده عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به عنوان نماینده موافق وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: آیا به حضور تیم قوی در عرصه بین الملل تردید داریم؟ آیا در شرایط موجود نباید نسبت به دیپلمات با تجربه اعتماد کنیم و این را با رای بالا به تصویب برسانیم؟

نماینده مردم ارومیه ادامه داد: تحولات در حوزه دپیلماتیک در منطقه نیاز به دیپلمات ورزیده دارد و در شرایط فعلی به کار عمیق و کار دیپلمات کارآمد دارد تا بتواند از موضع ایران به خوبی دفاع کند.

وی با بیان این که نباید ریسک کرد، جوانگرایی درست است اما نباید از تجربیات گذشته به سادگی عبور کرد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: اما عملکرد دقیق ظریف در مجموعه مذاکرات 598 توانست محکومیت عراق را به اثبات برساند.

وی تاکید کرد: امروز وزارت خارجه نقش مهمی در پرونده هسته ای دارد و باید پیوند دیپلماتیک را ایجاد کند و باید بر اساس عزت و حکمت عمل کند و در چارچوب و روش عزتمندانه منافه ایران را پیگیری کند.

جهانگیرزاده با اشاره به روابط فراوان ظریف گفت: آقای ولایتی می گفت ظریف توانمندترین و بهترین دیپلمات کشور ما است.

عضو کمیسوین امنیت ملی گفت: این ایراد دارد که رسانه های بین المللی از ظریف تعریف می کند؟ چرا اسرائیل را نمی گویید که مدام ظریف را می کوبد. برادر عزیر شما و من می دانیم که اینگونه بحث های شما باید در ظرفیت نظام تصمیم گیری شود.

وی تاکید کرد: بایدقدرت وزارت خارجه را افزایش دهیم و بدانیم وجود مهره ای قوی خواهد توانست منافع ایران را براورده کند و اگر ظریف با تیم انحرافی ارتباط داشت چرا برکنار شد؟

نماینده موافق وزیر پیشنهادی خارجه: ظریف نخستین وزیر خارجه ای خواهد بود که تخصص علمی دارد

نماینده مردم زاهدان در مجلس به عنوان نخستین نماینده موافق وزیر پیشنهادی امور خارجه سخنرانی کرد.

در جلسه علنی عصر امروز رای اعتماد به وزیران، ناصر کاشانی به عنوان نخستین موافق محمدجواد ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: امیدوارم امروز جلسه به خوبی در روزهای بعدی ادامه پیدا کند تا شان مجلس حفظ شود.

وی ادامه داد: اهمیت وزارت امور خارجه به عنوان متولی دیپلماسی کشور برای حفظ اعتبار و امنیت ملی بر کسی پوشیده نیست.

این نماینده مجلس تاکید کرد: دولت های جهان اعم از بزرگ و کوچک سعی وافر دارند تا بهترین ها را برای اداره این دستگاه مهم به کار گیرد.

کاشانی تاکید کرد: توسعه روابط بین الملل در دهه های اخیر وجود انتخاب مناسب در دستگاه دیپلماسی را دو چندان می کند.

نماینده مردم زاهدان افزود: تغییرات زیادی را پس از انقلاب در وزارت خارجه داشته ایم و در واقع دستگاه دیپلماسی کشور به نیروهایی نیاز داشته که تخصص داشته باشد. زمان زیادی صرف شد تا افراد مناسب برای این سمت تربیت شوند.

وی تصریح کرد: در زمانی که کمبود نیروی کاردان و کارآمد به شدت مشهود بود افرادی از جوانان صادقانه به دستگاه دیپلماسی پیوستند و مسئولیت سنگین را بر عهده گرفتند.

کاشانی با بیان این که یکی از همین جوانان که در زمان تحصیل در خارج کشور به کشور خدمت کرد آقای ظریف بوده است، گفت: وی به نمایندگی ایران به سازمان ملل پیوست و به نیروی موفق آن دوره تبدیل شد.

وی افزود: درباره تحصیل در خارج از کشور و مدیریت مناسب در آن زمان حساس یک امتیاز محسوب می شود و با توجه به این که وی می توانست در خارج از کشور فعالیت کند به ایران بازگشت و حتی فرزندان وی نیز در ایران کار می کنند.

این نماینده مردم در مجلس افزود: برنامه های وی را همه دیده ایم و برنامه مناسبی است. ظریف در صورت کسب رای اعتماد اولین وزیری است که دارای تخصص علمی دارد و دکترای بین الملل دارد و تالیف های مختلفی دارد و برخی از نوشته ها و سخنرانی های وی در مجامع علمی و تخصصی مورد توجه قرار گرفته است.

نماینده مردم زاهدان گفت: مقاله معتبر وی درباره انرژی صلح آمیز هسته ای ایران که در کلمبیا به چاپ رسید از جمله فعالیت های موفق ظریف است.

وی تاکید کرد: بعید می دانم دیپلمات های داخلی و خارجی از این سابقه برخوردار باشد. وی با تمام بخش های دیپلماسی و وزارت خارجه آشنایی دارد و تخصص و تجربه ظریف تنها در وزارت خارجه مورد استفاده نبوده و تمام دستگاه ها از آن استفاده کرده اند.

وی ادامه داد: طی هفته گذشته رسانه های بین المللی به سوابق ظریف اشاره کرده است و ظریف یک دیپلمات مشهور در جهان است و مقامات خارجی بارها از ظریف تمجید کرده است و به گفته ولایتی، دبیر کل سابق سازمان ملل خواسته بود تا دکتر ظریف بار دیگر به سازمان ملل بیاید.

کاشانی تاکید کرد: جای تاسف است کروه هایی در داخل کشور سعی در تخریب شخصیت ظریف است. اگر آنچه در برخی سایت ها آمده و از برخی افراد به عنوان حلقه و یا باند نیویورک نام برده شده باشد جای تاسف دارد.

نماینده مردم زاهدان یکی از مشخصه های ظریف داشتن ذهن تحلیل گر است و وی ذهن فعالی در دیپلماسی دارد و نشان می دهد که تا چه اندازی دارای افق دید است. همراهی ظریف هیچگونه وابستگی حزبی و جناحی ندارد.

مخالف وزیرخارجه: ظریف درباره برقراری ارتباط بین شیرین عبادی و امیراحمدی با احمدی نژاد توضیح دهد

نماینده مردم مشهد در مجلس ضمن مخالفت با ظریف از برنامه های او انتقاد کرد.

نصرالله پژمانفر در مخالفت با وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: در ارتباط راهبردها و راهبرد کلان مباحثی را مطرح کردند که باید آنها دقیق و واضح بشود. فرموده اند تعامل فعال با بنگاه های مهم اقتصادی ، ما که رابطه را قطع نکردیم آن ها قطع کردند. با این تعامل یک طرفه چطور می شود این را حل کرد. راهبردهای عملی هم باید روشن شود. برای خنثی سازی سیاست ایران هراسی و اسلام هراسی چه برنامه ای دارند.

پژمانفر همچنین گفت: چیزی که من در مجموعه فرمایشات و برنامه ظریف حس می کنم یک فضای کاملا انفعالی در جریان های بیرونی است. ایشان سیاست خارجی را کاملا غیر فعال معرفی می کنند. ایشان نسبت به مسایل اصلی ما اظهاری نکردند مانند بیداری اسلامی و استکبار ستیزی و غیره. آقا در فرمایشاتشان در ابتدای فروردین در حرم امام رضا(ع) فرمودند که دولت آینده باید نقاط قوت دول قبلی را داشته باشد. آیا این در برنامه ظریف وجود دارد یا نه؟ آقا می فرمایند استکبارستیزی در این دولت تمایز پیدا کرد ، آقا نمی فرمانید دشمنی با دنیا می فرمایند دشمنی با استکبار. آقا می فرماینده دولت نهم و دهم در برابر استکبار دچار انفعال نشده. این خیلی مهم است که انسان در تعامل با دنیا خواست و نیرو و قدرت خود را بداند و بداند که می خواهد چکار کند. آقا در فرمایش خود می فرمودند که در دولت های گذشته برخی خجالت می کشیدند که اهداف انقلاب را پیگیری کنند. یکی از مسائل دیگری که آقا در حوزه خارجی مورد تاکید دارند پرونده هسته ای است.

نماینده مشهد همچنین گفت: یکی دیگر اینکه بهترین دفاع در مقابل تهاجمات هجوم است نه منفعل عمل کردن. در برنامه ظریف هیچ نوع فعالیتی در سیاست بین المللی مشاهده نمی شود این عقب نشینی و ضعف است. یکی دیگر این است که می گویند کاری کردید که فلان دولت از ما خوشش نیامد. چیزی که انقلاب اسلامی را در دنیا مطرح کرده است ویژگی هایی است که 35 سال مطرح کردیم و برای مستضعفین جایگاه والایی داشته باشیم. ایستادگی در مقابل استکبار محبوبیت ایجاد می کند. در سیاست خارجی ما تاثیرگذاریم نه تاثیر پذیر. برخی می گویند در دولت نهم و دهم ما به سمت تنش رفتیم آقا می فرمایند این حرف بافی است نه حرف حسابی. برگشت در این مسایل جایز نیست.

وی تصریح کرد: بنده سوال دارم چطور در ارتباط با ایشان سایت ها و دشمنان ما کف می زنند و شادی و سرور می کنند. این معنایش این است که ایشان باید احساس خطر بکنند. امام می فرمانید اگر دشمنان تشویق کردند شما احساس خطر کنید. رویترز ظریف را شاخه زیتون ایران به غرب توصیف کرده است. در ارتباط با این آقای ظریف چه نکته هایی دارند؟ او همیشه تا آنجا که بود خواهان بهبود روابط دارد و نشاندهنده این است که روحانی قصد رابطه با غرب را دارد. برادران من احساس خطر می کنم دشمن چشم طمع دوخته است.

پژمانفر خطاب به وزیر پیشنهادی امورخارجه گفت: باید شفاف بکنند که چرا این خانم شیرین عبادی و امیرهوشنگ احمدی که دلال رابطه با آمریکا ست که ارتباط این ها را آقای ظریف برقرار کردند؟ قطعا ایشان توبه خواهند کرد. ارتباطی که برای آقای امیراحمدی و احمدی نژاد ایجاد کردند جای سوال دارد. کما اینکه وقتی آقای خاتمی به نیویورک می روند ارتباط با نهاد سوروس ایجاد می کنند. در سیاست خارجی ما نمی توانیم برگردیم. انقلاب ما کاملا موثر است .

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار