ماجرای نامههایی با تاریخ مصرف گذشته
آرمان: روز پنجشنبه علی لاریجانی در نشست خبری خود با خبرنگاران به موضوعی اشاره داشت و آن هم این بود که «برخی عقاید در مجلس میخواستند که به تعداد بیشتری از وزرا رای اعتماد ندهند» اما به واقع این جریانات کدام بودند؟ نکته دیگری که رئیس مجلس آن را تایید کرد نامههایی بود که علیه یک وزیر پیشنهادی یعنی نجفی در مجلس توزیع شد. این نامهها به علاوه بر کتابچه تخریبی که روز چهارشنبه توزیع شد نشان داد که تندروها بر تصمیم خود مبنی بر عدم رای به برخی نمایندگان مصمم هستند.
جبهه پایداری در صدر اتهام
در نگاه اول و با خواندن این بخش از اظهارات رئیس مجلس همه افکار به سمت جبهه پایداری متوجه میشود که بیشترین مخالفت را با وزرای پیشنهادی به مجلس داشت. تابناک هم در سومین روز بررسی وزرای پیشنهادی نوشت: «اکنون بررسی برنامهها و صلاحیت 7 وزیر پیشنهادی دولت یازدهم باقی مانده است و جبهه پایداری که بیشترین مخالفان وزرای پیشنهادی را به خود اختصاص داده است، تصمیم گرفتهاند به هیچ یک از وزرای دولت یازدهم رای اعتماد ندهند تا اینکه زمینه افتادن برخی وزرا و نیز کاهش آرای وزرای دیگر را فراهم سازند. دراین صورت زمینه تشکیل دولت مقتدر نیز از بین میرود. جبهه پایداری حدود 35 عضو دارد و رسایی، حسینیان، کوچکزاده، سالک، طلا، آقاتهرانی، کریمی قدوسی، قاضیزاده، زارعی، سلیمانی و میرکاظمی از جمله اعضای این جبهه در مجلس شورای اسلامی میباشند.» البته تنها این افراد که نامشان به میان آمد نبودند که از قبل خبر داده بودند به وزرای پیشنهادی رای نخواهند داد. قبل از آنها، علیرضا زاکانی دبیرکل رهپویان و عضو جمعیت ایثارگران هم گفته بود که به برخی وزرا از جمله محمدعلی نجفی رای نخواهد داد.
قصاص قبل از محاکمه
فراکسیون روحانیون مجلس در روز پنجشنبه با صدور اطلاعیهای اعلام کرد به 6 وزیر پیشنهادی وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ورزش و امور جوانان، نفت و راه و شهرسازی رأی نخواهد داد. متن این بیانیه که در جلسه پنجشنبه مجلس بین نمایندگان توزیع شد بهشرح زیر است: همکاران و نمایندگان مجلس و ملت شریف ایران، متواضعانه به استحضار میرساند مجمع نمایندگان روحانی مجلس با حضور اکثریت قاطع اعضا تشکیل جلسه داد و پس از بحث و بررسی، صلاحیت نامزدهای پیشنهادی دولت برای وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ورزش و امور جوانان، نفت و راه و شهرسازی بهسبب مسائل گوناگون احراز نشده و به آنها رأی نخواهیم داد. لازم به ذکر است که در مورد بقیه وزرای پیشنهادی بحثی مطرح نشد و همکاران با تشخیص خود عمل خواهند کرد.
9 نامه علیه یک نفر
روز پنجشنبه خبرنگاری از لاریجانی پرسید بر اساس آییننامه مجلس تمام نامههایی که در بین نمایندگان پخش میشود باید به رویت هیات رئیسه برسد آیا این ایراد به شخص شما به عنوان رئیس مجلس مطرح نیست که امروز 9 نامه علیه نجفی در صحن پخش شد و هیچ کدام به رویت هیات رئیس نرسید، تصریح کرد: ما این 9 نامه را مشاهده نکردیم و نامه را برخی نمایندگان به ما نشان دادند که البته آن نامه از سوی هیات رئیسه برای توزیع امضا نشده بود اما خوب ممکن است برخی از نمایندگان این نامهها را به دوستانشان داده باشند. مطابق آییننامه هر نامهای که قرار است منتشر شود و به نمایندگان داده شود باید از هیات رئیسه اجازه بگیرند و بر اساس آییننامه این اجازه به آنها داده شود البته در صبح پنجشنبه هم رئیس مجلس نسبت به پخش برخی مطالب در صحن به نمایندگان تذکر داد و از آنها خواست تا در لحظات پایانی بررسی صلاحیت وزرا این اقدامات را انجام ندهند.
نامهای که کوچکزاده پخش کرد
روز پنجشنبه مهدی کوچکزاده در جریان سخنرانی حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور متنی را در میان نمایندگان مجلس پخش کرد. متن این نامه به شرح زیر است: «چند نفر از همکاران در خصوص یک اصل فقهی اظهار نظر کردهاند که توضیح درباره آن را ضروری میبینیم. طی چند روز گذشته گفته شده که در خصوص وزرای پیشنهادی باید حکم برائت را اجرا کرد و سختگیری لازم نیست، در حالی که واقعیت غیر از این است و براصل فقاهتی و اجتهادی مبتنی بر عقل و روایت معصومین(ع) است و در مثل این موارد باید به احتیاط عمل کرد. قاعده این است در سپردن امانت به دیگری بسته به قدر امانت، باید احراز صلاحیت شود. چه چیزی از نظام اسلامی که خونهای پاکی برای حفظ آن ریخته شد، برای رای دادن به وزرای محترم پیشنهادی و احراز صلاحیت آنها در جایگاه پیشنهادی لازم است؟ محمدرضا آشتیانی- مرتضی آقا تهرانی.»
بیخیال، لطفا
به هر حال با تمام این نامهنگاریها و اظهارات مخالفان اعتدال از پشت تریبون مجلس، اکثریت مجلس نظر دیگری داشتند و رای اعتماد را به 15 وزیر هدیه کردند. محمدعلی نجفی که تندروها در این روزها به جای شنیدن برنامههایش برای ارتقای امور وزارت آموزش و پرورش و فرهنگیان و دانشآموزان وقت خود را صرف نگارش نامه علیه او کرده بودند، با اختلاف تنها یک رای نتوانست به وزارت آموزش و پرورش برود و اکنون قرار است روحانی نفر دیگری را به عنوان سرپرست به این وزارتخانه بفرستد. پس از عدم رای اعتماد بهارستاننشینان به نجفی، نام احمد پورنجاتی بر سر زبانها افتاد که او روز جمعه در صفحه شخصی خود نوشت: «نمیدانم كدام شیر پاك خوردهای لابد از سر لطف به من از دیروز « چو» انداخته كه فلانی (یعنی احمد) قراراست كه به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش معرفی شود. بنده البته تكذیب نمیكنم و ناراضی هم نیستم كه برای شكفتن گل لبخند بر لبان دوستانم و نیشگون سوزنی از عضلات بیحاصل برخی از جناح اقلیت مجلس، « سوژه شایعه» شوم. اما... بیخیال، لطفا.
ارسال نظر