گوناگون

توفیقی: برخی رشته‌ها باید تعطیل شود

پارسینه: سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه برخی رشته‌ها که در بازار اشباع شده‌اند باید تعطیل و برخی نیز تجمیع شوند، گفت: باید ظرفیت‌های دانشگاهی بیشتر در اختیار رشته‌های تحصیلات تکمیلی قرار گیرد، چرا که تقاضا به سمت رشته‌های تحصیلات تکمیلی در حال افزایش است.

دکتر جعفر توفیقی در حاشیه جشن استقبال از دانشجویان جدیدالورود در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه در وزارت علوم کمیته‌ای برای رسیدگی به شکایت‌های اعضای هیات علمی، اساتید و دانشجویان تجهیز و تشکیل شده است، اظهارکرد: در حال حاضر این کمیته فعال بوده و اقداماتی را نیز انجام داده است.


وی افزود: با تشکیل این کمیته تعدادی به سر کار خود بازگشتند و نزدیک به ۴۰ دانشجوی ستاره دار نیز به تحصیل برگشتند و در مورد اساتید بازنشسته تا کنون ۲۰ مورد اقدام شده است. توفیقی تاکید کرد: در این کمیته برخی موارد مطابق آیین‌نامه نبوده و برخی نیز مطابق آیین نامه بوده و تصمیمات لازم در این زمینه تایید شده است، اما در مجموع بررسی شکایات در این زمینه ادامه دارد.

وی به افزایش شهریه دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: افزایش شهریه دانشگاه‌ها به صورت سنواتی بوده و با تصویب هیات امنا به طور معمول ۱۰ تا ۱۵ درصد به شهریه‌ها افزوده می‌شود. سرپرست وزارت علوم تاکید کرد: باید در حوزه محتوای درسی دانشجویان نیز تجدید نظر کنیم تا دانشجویان توانمندی مهارتی بیشتری کسب کنند و در کنار دانش نظری نیز دانش مهارتی داشته باشند به گونه‌ای که هر دانش آموخته بتواند یک شغل را در جامعه فعال کند و کار آفرین باشد.

رشته‌های دانشگاهی با بازار کار انطباق داشته باشد
وی تصریح کرد: در انطباق رشته‌های دانشگاهی با بازار نیاز به تجدید نظر وجود دارد و برنامه‌های آموزشی و پژوهشی را باید کاربردی کنیم. توفیقی با بیان اینکه در حوزه اقتصادی نیاز به ایجاد تحولات احساس می‌شود، اظهارکرد: باید ظرفیت جذب برای دانش آموختگان افزایش یابد، چرا که اقتصاد ما ظرفیت بیش از این داشته که با بالفعل کردن ظرفیت‌ها باید تعداد زیادی از دانش آموختگان جذب شوند.

وضعیت کیفی دانشگاه‌ها ارتقاء یابد
سرپرست وزارت علوم خاطرنشان کرد: ظرفیت دانشگاه‌ها از نظر کمی در وضعیت مطلوبی قرار داشته و ظرفیت پذیرش برخی رشته‌ها از طریق کنکور حذف شده و ورود به دانشگاه‌ها راحت‌تر است، بنابراین اکنون فرصتی مناسب برای ارتقاء سطح کیفی دانشگاه هاست. وی به دوران دانشجویی خود اشاره و خاطرنشان کرد: دوران دانشجویی من از دوران پرخاطره در طول زندگی ام محسوب می شود و دوره دانشجویی من در سال ۵۳ از دانشگاه شیراز آغاز شد.

در این مراسم تعدادی از دانشجویان بنری با عنوان "دانشگاه را نجات دهید" با خود همراه داشتند و تعدادی نیز در پایان ندای "دکتر دوستت داریم" را سر می‌دادند.
منبع: خبرگزاری مهر

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار