سخنرانی روحانی در همايش قوه قضاييه
پارسینه: روحانی با اشاره به دشواریهای کار قوه قضائیه، تصریح کرد: کاری بس سخت و سنگین بر دوش قضات کشور و همه آنهایی است که در عدلگستری و دادگستری مشغول تلاش و فعالیت هستند. هیچ قوه و مقامی نمیتواند بر عملکرد عادلانه و مستقل قوه قضائیه تأثیر بگذارد و دولت نیز وظیفه خود میداند که به دستگاه قضایی کمک کند.
رئیس جمهور با گرامیداشت یاد همه شهیدان راه انقلاب و نظام اسلامی به ویژه شهید مظلوم آیتالله بهشتی و یاران و همرزمانش و با تبریک روز قوه قضاییه و با آرزی توفیق برای همه تلاشگران این عرصه در خدمت به مردم و اجرای عدالت گفت: شهید بهشتی نمونه روشن و بارز یک مدیریت پخته و آگاه توأم با سعه صدر و صبر و مقاومت بود.
آقای حسن روحانی افزود: شهید بهشتی از دیدگاه جایگاه علمی هم از حوزه علمیه قم و هم از علوم و دانشهای روز و مکاتب فلسفی و فکری غرب بهره گرفت و دارای فکر و اندیشه بلندی بود و توانست در تمام مراحل زندگی، خدمات کمنظیر و گاه بینظیری انجام دهد.
رئیس جمهور در بیان خدمات شهید مظلوم بهشتی گفت: تأسیس مدارس در حوزه علمیه قم در چارچوب نظم جدید و آشنایی طلاب و دانش پژوهان حوزه علمیه با علوم و دانش های روز نشان از تفکر عمیق و مدیریت صحیح آن بزرگمرد بود.
وی افزود: امروزه صدها مدیر در دستگاه قضایی، مجلس شورای اسلامی و قوه مجریه و سایر بخش ها حضور و فعالیت دارند که از شاگردان مستقیم ایشان یا در مدارسی بودهاند که شهید بهشتی طراحی و برنامه ریزی کرده بود.
رئیس دستگاه اجرایی کشور با اشاره با سابقه آشنایی خود با شهید مظلوم بهشتی از سال 1340 به بیان ویژگی های شخصیت آن شهید بزرگوار پرداخت و گفت: شهید بهشتی خوب فکر می کرد، خوب می اندیشید، عادلانه تصمیم می گرفت، مصمم بود، هراسی نداشت و همه وجودش حتی آبرویش را برای این انقلاب و نظام در کف اخلاص گذاشت.
رئیس جمهور افزود: سخن گفتن در باره این شخصیت و مرد بزرگ نیاز به فرصت باز و گوینده ای آشناتر با آن بزرگوار دارد.
آقای روحانی با بیان خاطره ای از آخرین دیدارش با آیتالله بهشتی قبل از شهادتش گفت: اوایل تیر ماه سال 1360 چهارشنبه که یکشنبه بعد از آن ایشان به شهادت رسید در کاخ دادگستری خدمت ایشان بودم یک ساعت به ظهر بود و بعد از نماز و نهار سخن زیاد گفته شد اما شهید بهشتی این مسئله را نقل کرد و گفت که من دو هفته پیش، مدتی قبل خدمت امام رفته بودم که از ایشان اجازه بگیرم از سمت قضایی استعفا دهم وقتی خواستم تصمیم را به ایشان اعلام کنم امام این موضوع را احساس کرد عده ای از مردم جمع شده بودند و شعار می دادند quotation mark درود برخمینی quotation mark . امام فرمود می شنوی چه می گویند؟! اگر همه مردم بگویند quotation mark مرگ بر فلانی quotation mark برای من تفاوتی ندارد وقتی امام این سخن را گفت من پیشنهادم را در دلم پس گرفتم.
رئیس جمهور گفت: اگر ملتی، بزرگانی و مدیرانی به این نقطه برسند که درود و مرگ و فریاد موافق و مخالف در راه صحیح، درست و منطقی آنان مؤثر نباشد، آنوقت به نقطهای رسیدهایم که می توانیم بهراحتی بار مسئولیت را بر دوش بگیریم.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در ادامه سخنانش در همایش قوه قضاییه افزود: در این صورت، ترور شخصیت را نیز بهراحتی تحمل می کنیم همان که شهید بهشتی قبل از شهادت ترور شخصیت شد در کمتر مسجد، جمعیت و دانشگاهی بود که برویم و بخواهیم از شهید بهشتی تعریف کنیم و عدهای یا در برخی مجامع، اکثریتی با او مخالفت نکنند و علیه او سخن نگویند اما او به راهش ادامه داد.
رئیس جمهور گفت: متأسفانه پس از گذشت سالیان دراز، هنوز هم بداخلاقانی که فکر می کنند راه پیشرفت آنان بد حرف زدن، مسائل را وارونه مطرح کردن، به اتهام و درشتگویی افتخار کردن و برخی حتی آنان را انقلابی پنداشتن است در جامعه ما وجود دارد.
آقای روحانی افزود: بهشتی شهید شد و یارانش مسیر شهادت را برگزیدند اما وظیفه ما همچنان بر دوش ما باقی است تا راهش را ادامه دهیم.
رئیس جمهور گفت: در کشور، منطقه و جهان از گذشته تاکنون، افراطگرایی و خشونت به عنوان بالاترین خطر برای اخلاق، مدیریت درست و برای دستیابی به اهداف و برای امنیت و ثبات بوده و اکنون نیز هست.
آقای روحانی افزود: می بینید که افراط و خشونت در منطقه چه می کند در لبنان، سوریه، عراق، افغانستان و تا دیگر نقاط در منطقه و جهان، راه راه عدالت، اعتدلال و میانه روی است راه اجرا و پیروی درست از سیره و روش و راه نبی مکرم اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) است.
ارسال نظر