ایران به دنبال امپراتورسازی نیست
پارسینه: «علی لاریجانی» صبح چهارشنبه در یازدهمین همایش سراسری فرماندهان و مدیران قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا افزود: یکی از مسایل مهم در منطقه اختلاف افکنی و هراس از ایران است زیرا قدرت های جهانی نمی توانند با مسایل نظامی ایران را تهدید کنند.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که غربی ها به دنبال ایران هراسی و ترساندن کشورهای منطقه از جمهوری اسلامی ایران هستند، گفت: ایران نظر سویی به کشورهای منطقه ندارد و به دنبال امپراتورسازی نیست.
«علی لاریجانی» صبح چهارشنبه در یازدهمین همایش سراسری فرماندهان و مدیران قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا افزود: یکی از مسایل مهم در منطقه اختلاف افکنی و هراس از ایران است زیرا قدرت های جهانی نمی توانند با مسایل نظامی ایران را تهدید کنند.
لاریجانی با بیان این که قدرت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای بازدارندگی است، ادامه داد: غربی ها هم مختصر عقلی دارند و می دانند که نمی توانند با گزینه نظامی با ایران برخورد کنند البته شاید غرش های سیاسی انجام دهند، اما اراده ای برای گزینه نظامی ندارند و روشن است که آنها ظرفیت مقابله سخت افزارانه با ایران را ندارند.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که غربی ها ایران هراسی در منطقه را به راه انداخته اند، افزود: ایران نظر سویی به کشورهای منطقه ندارد، نه قصد کشورگشایی دارد و نه امپراتورسازی؛ ایران هرگز قصد تجاوز به هیچ کشوری را نداشته و نخواهد داشت.
لاریجانی ادامه داد: آن ها فراموش نکرده اند که همین کشورهای کوچک منطقه بودند که صدام را به جان ایران انداختند به همین دلیل ایران به دنبال رقابت های پوچ در منطقه نیست اما برخی کشورهای منطقه می گویند که باید پول خرج کنیم تا قدرت سیاسی ایران را کم کنیم چون تهران به دنبال مردم سالاری و احیای هویت ملت های مسلمان منطقه هستیم.
وی تاکید کرد: قدرت ها به دنبال تقابل با جمهوری اسلامی ایران هستند و باید دستگاه دیپلماسی کشور تبیین درستی برای این امور داشته باشد.
**ترویج تروریسم شگرد غربی ها
رییس مجلس شورای اسلامی یکی از شگردهای غرب برای کم کردن قدرت ایران را ایجاد جریان های تروریستی در منطقه دانست و گفت: نباید تردید داشته باشیم که پشت این جریان ها سرویس های اطلاعاتی کشورهای بزرگ و برخی کشورهای کوچک منطقه قرار دارند و این کشورهای منطقه احساس می کنند باید به هر نحوی که شده جریان های تروریستی را سامان داد و از آن ها حمایت کرد.
لاریجانی به موضوع سوریه پرداخت و افزود: کشورهایی که هنوز از گروه های تروریستی در سوریه حمایت می کنند به دنبال امپراتورسازی و کم کردن قدرت سیاسی ایران بودند که نشان دهنده فکرهای علیلی است که در این کشورها وجود دارد.
عضو شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: تصور می کردند اگر از تروریست ها استفاده ابزاری کنند و از آن ها در سوریه حمایت کنند، می توانند پس از مدتی آن ها را از بین ببرند اما این را نمی دانند که وقتی تفکر در خانه ای رسوخ کرد دیگر نمی توان آن را از بین برد که تفکر آن ها نشان دهنده سطحی نگری می باشد.
لاریجانی با اشاره به این که آمریکا در هر جایی که وارد شده گروه های تروریستی در آن کشور به وجود آمده است ، گفت: هنوز هم نگاه آمریکایی ها و برخی کشورهای منطقه به تروریست، نگاهی تاکتیکی است که این عارضه ای برای منطقه است که به مسلمانان لطمه وارد می کند.
**بی تاثیری تحریم دلیل اضطراب غربی ها
وی یکی دیگر از مشکلات منطقه را فشارهای اقتصادی بر ایران دانست و گفت: البته از اول انقلاب به ایران ستم اقتصادی می شد ولی امروز آن را بسط داده اند.
رییس قوه مقننه اظهار داشت: تحریم های آن ها بسیار متنوع شده اما فکر نمی کنم که آن ها به هدف خود رسیده باشند و به همین دلیل مضطربند.
لاریجانی با تاکید بر این که حضور جمهوری اسلامی ایران در پای میز مذاکره به دلیل تحریم ها نبوده است، خاطر نشان کرد: این گفته آن ها که ایران به دلیل تحریم ها پای میز مذاکره حاضر شده به هیچ عنوان صحت ندارد.
وی تصریح کرد: برعکس این موضوع واقعیت دارد؛ یعنی این که آن ها به شرایط مورد نظر خود دست نیافته اند و برای همین به پای میز مذاکره آمده اند و زمانی می گفتند ایران باید تمام تاسیسات هسته ای خود را برچیند اما امروز دیگر این را نمی گویند.
**تردیدی در بالندگی قرارگاه خاتم الانبیا نیست
رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش افزود: سپاه پاسداران روحیه دریادلی و انجام ماموریت های سخت را از زمان پیروزی انقلاب که عده ای از انقلابیون به این نتیجه رسیده اند که برای صیانت از انقلاب و دفع خطرات باید این نهاد را تشکیل دهند؛ این روحیه باعث اوج گیری سپاه پاسداران شد.
لاریجانی با اشاره به این که هسته مرکزی سپاه پاسداران در اول انقلاب با درک و فهم صحیح از شرایط، کار خود را آغاز کرد، ادامه داد: آن زمان مشکلات اصلی، خطرات امنیتی بود به همین دلیل پس از این تهدیدات، اراده قوی که معطوف به مجاهدت بود باعث شد تا هدف را به نتیجه برساند.
عضو شورای عالی امنیت ملی با اشاره به این که فداکاری سپاه در طول دوران انقلاب اسلامی بسیار تاثیرگذار بود و باعث حفظ نظام در فراز و فرودهای این دوران شده است، گفت: شاید برخی اتفاقات باعث کمرنگ شدن مجاهدت های سپاه پاسداران شود اما انصافا سپاه پاسداران در هر صحنه ای که وارد شد، موفق بود.
رییس قوه مقننه با یادآوری مزاحمت های بنی صدر در اول انقلاب و ورود سپاه پاسداران به دفاع مقدس و ساماندهی بسیج، اظهار داشت: پس از ورود بسیج، فتح الفتوحی بزرگ رخ داد که از آن جمله می توان به شکستن حصر آبادان و آزادسازی خرمشهر اشاره کرد.
لاریجانی ادامه داد: بعد از جنگ نیز فرماندهان سپاه به این نتیجه رسیدند که قابلیت های زیادی دارند؛ امروز نیز باید شرایط را تحلیل کنیم و بر اساس آن کارهای خود را انجام دهیم.
وی با یادآوری این مطلب که در زمان تشکیل قرارگاه سازندگی برخی مشکلات اداری را مطرح می کردند که آیا این قرارگاه می تواند کارهای بزرگ را انجام دهد یا خیر؟ گفت: پس از تشکیل، قرارگاه سازندگی سپاه، کارهای بزرگی را خلق کرد که تجربه آن ها می تواند زمینه ای برای کارهای آینده باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که حمایت قرارگاه سازندگی از بخش خصوصی و پیمانکاران کاری بسیار مفید و خوب بود، ادامه داد: این کار خوبی است که شما با پیمانکاران خصوصی مسابقه ندادید و ظرفیت های آن ها را فعال و استفاده کرده اید.
لاریجانی اضافه کرد: با همه این درک درست، شهامت کار و روحیه مجاهدتی که در درون سپاه وجود داشت؛ پیشرفت های بزرگی حاصل شد که امروز سرمایه ای برای قرارگاه سازندگی محسوب می شود و کسی تردیدی در بالندگی این قرارگاه ندارد.
وی با بیان این که همکاری با دولت یازدهم کار بسیار خوبی است که باید دولت نیز از ظرفیت های قرارگاه سازندگی سپاه استفاده کند، افزود: اما باید از شرایط، درک درستی داشت و بر اساس آن درک کارها را انجام داد.
ارسال نظر