گوناگون

ساخت میکروسکوپی به اندازه یک سوزن

پارسینه: دانشمندان فرانسوی کوچک‌ترین میکروسکوپ جهان را طراحی کرده‌اند که با ورود بداخل بدن، امکان مشاهده و تشخیص دقیق بیماری‌های مختلف از جمله سرطان را فراهم می‌کند.

دانشمندان فرانسوی کوچک‌ترین میکروسکوپ جهان را طراحی کرده‌اند که با ورود بداخل بدن، امکان مشاهده و تشخیص دقیق بیماری‌های مختلف از جمله سرطان را فراهم می‌کند.

به گزارش ایسنا، زمان، یکی از عناصر کلیدی برای درمان بیماری‌های مختلف محسوب می‌شود؛ در روش موجود برای آزمایش نمونه‌های بافت - بیوپسی - فرآیند تشخیص طولانی‌تر شده و درنتیجه روند درمان نیز دشوارتر می‌شود.

اما نمونه‌برداری درست از یک کیست در ابعاد یک تا دو سانتی‌متر که حاوی مایعی متشکل از مخاط است، بسیار دشوار است.

دانشمندان فرانسوی با هدف یافتن روش جایگزین بیوپسی برای تشخیص بیماری‌های مختلف بویژه سرطان، کوچک‌ترین میکروسکوپ جهان را در اندازه یک سوزن طراحی کرده‌اند که با ورود بداخل بدن، به پزشک برای تشخیص دقیق بیماری و نیاز به انجام بیوپسی یا جراحی کمک می‌کند.

اندومیکروسکوپ بقدری قدرتمند است که می‌تواند سلول‌های منفرد و عروق خونی بین آنها را مشاهده کند.

اندومیکروسکوپ از طریق دهان با استفاده از آندوسکوپ - لوله انعطاف‌پذیر مجهز به یک دوربین در انتها - وارد معده بیمار می‌شود؛ یک سوزن ظریف با میکروسکوپ مینیاتوری به قطر 0.4 تا 0.8 میلی‌متر وارد کیست شده و تصاویر لحظه‌ای در اختیار پزشک قرار می‌دهد.

این روش تنها در مدت 30 دقیقه انجام می‌شود که در مقایسه با مدت دو هفته‌ای ارائه نتیجه بیوپسی، بسیار کم است.

آزمایش بالینی عملکرد این میکروسکوپ مینیاتوری برای تشخیص سرطان لوزالمعده در بیمارستان رویال فری لندن انجام شده و از 10 مورد، در هشت مورد موفق به ارائه تصویر دقیق از کیست شده است.

محققان بدنبال استفاده از آن برای تشخیص سرطان روده، مثانه و ریه هستند و قرار است طی ماه‌های آینده آزمایش بالینی عملکرد این میکروسکوپ مینیاتوری بر روی چند بیمار دیگر انجام شود.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار