رسانههای فارسیزبان پس از نامه مهم رهبرانقلاب چه نوشتند؟
پارسینه: بخش فارسی بی بی سی، رادیو فردا، دویچه وله و رادیو فرانسه به شیوه خود سخنان رهبر معظم انقلاب را پوشش دادند.
بخش فارسی بی بی سی، رادیو فردا، دویچه وله و رادیو فرانسه به شیوه خود سخنان رهبر معظم انقلاب را پوشش دادند.
نامه مهم و تاریخی رهبر معظم انقلاب اسلامی در تأیید مشروط برجام علاوه بر رسانههای غربی (انعکاس سریع نامه رهبر انقلاب) و عربی (بازتاب نامه ویژه رهبر انقلاب ) در رسانههای فارسی زبان وابسته به دولتهای غربی نیز بازتاب یافت.
بخش فارسی بی بی سی، رادیو فردا، دویچه وله و رادیو فرانسه به شیوه خود سخنان رهبر عالی ایران را پوشش دادند.
بخش فارسی رسانه دولتی انگلیس، بی بی سی، با منتشر کردن بخشهایی از نامه مقام معظم رهبری نوشت: آیت الله خامنه ای با تاکید بر بی اعتمادی خود به ایالات متحده، اظهارات و رفتار مقام های آمریکایی در جریان "مذاکرات طولانی و ملالآور" هسته ای را تایید کننده غیرقابل اعتماد بودن آنها دانسته است.
بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) همچنین آورده است: وی [آیت الله خامنه ای] ابراز خشنودی کرده که "حفظ هوشیاری نسبت به نیّات خصمانه دولت آمریکا و ایستادگیهایی که بر اثر آن در طول مسیر مذاکرات از سوی مسئولان جمهوری اسلامی به کار رفته، توانسته در موارد متعدّدی از ورود زیانهای سنگین جلوگیری کند."
امید پارسانژاد یکی از تحلیلگران شبکه انگلیسی نوشت: آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران مصوبه شورایعالی امنیت ملی این کشور در مورد اجرای توافق جامع اتمی با قدرتهای جهانی را تأیید کرده، اما در عین حال ملاحظات و نگرانیهای مهمی را مطرح کرده است.
به گفته وی، " اگر دولت آمریکا در آینده بخواهد به ایران فشار وارد کند، تقریبا محال است که بتواند در مورد این موضوعات [حقوق بشر و تروریسم] اجماع بین المللی به وجود آورد و تحریم موثری بر ایران اعمال کند."
"حسین باستانی" دیگر تحلیلگر و کارمند این شبکه نیز در تحلیلش از این نامه گفت: دستور امروز آیت الله خامنه ای برای اجرای برجام حکایت دارد این توافق در صورتی قابل اجراست که اتحادیه اروپا و رئیسجمهور آمریکا کتبا اعلام کنند که تحریمهای اقتصادی و مالی "لغو" شده اند.
باستانی در ادامه مدعی شده که در دستور سه روز پیش رئیس جمهور آمریکا این شرط رعایت نشده است چون اوباما دستور داده که تحریمها "متوقف" شوند نه "لغو".
تحلیلگر بی بی سی فارسی می گوید "لغو نهایی تحریمهای آمریکا نیاز به مصوبه کنگره" دارد اما این حقیقت را بیان نکرد که رئیس جمهور آمریکا می تواند تحریمهای ناشی از دستور رئیس جمهورهای آمریکا را خود و بدون نیاز به مصوبه کنگره لغو کند.
منبع: جام نیوز
ارسال نظر