گوناگون

گاردین: سفارت انگلیس در تهران از 'سالموند' پذیرایی نکرد

پارسینه: روزنامه گاردین در گزارشی با اشاره به سفر آذرماه 'الکس سالموند' سخنگوی روابط خارجی حزب ملی اسکاتلند و عضو مجلس عوام و هیات همراهش به ایران، فاش کرد که گروه دیپلماتیک انگلیس در تهران از آنها پذیرایی نکرده اند.

گاردین نوشت: وقتی الکس سالموند به دعوت پارلمان ایران، برای دیدار با مقامات ایرانی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران درست قبل از کریسمس، به ایران پرواز کرد، او انتظار داشت که از سوی گروه دیپلماتیک انگلیس در سفارت این کشور در تهران مورد پذیرایی شام قرار گیرند که این مساله این گونه پیش نرفت.

گاردین افزود: در عوض، دفتر فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس پیامی ارسال کرده بود که هیات اسکاتلندی محق پذیرایی نیست و برای جلوگیری از آبروریزی، سالموند وزیر اول سابق اسکاتلند، مراسم شامی در هتلش در تهران برگزار کرد و نه تنها هزینه خودش و همراهانش را پرداخت کرد بلکه هزینه کارمندان سفارت را نیز داد.

گاردین افزود: سالموند سخنگوی روابط خارجی حزب ملی اسکاتلند ، اکنون نمی داند به این حادثه به صورت طنز نگاه کند یا آن را یک انتقام جویی سیاسی از طرف دفتر فیلیپ هاموند ببیند.

این روزنامه نوشت: رفتار صورت گرفته با سالموند در تضاد با رفتار صورت گرفته با تونی بلر نخست وزیر پیشین انگلیس است که در سفارتخانه های این کشور در واشنگتن و پاریس میهمان بوده است .

به نوشته گاردین، 'این یک مساله بالقوه در قانون اساسی انگلستان است که آیا وزارت خارجه انگلیس تنها محق است که انحصاراً میزبان هیات های وستمینستر باشد و یا اینکه هیات های اسکاتلندی نیز مشمول این قاعده می شوند.'

گاردین افزود: سالموند می گوید: 'این کاملا یک مساله جدی شمرده می شود که حاکی از عمق سیاسی بازی در وزارت خارجه انگلیس تحت وزارت فیلیپ هاموند و مشاوران ویژه محافظه کارش است. این روشن است که این، وزارت خارجه انگلستان و نه وزارت خارجه حزب محافظه کار است.'
این روزنامه نوشت: سالموند افزود: شایان ذکر است که کارمندان وزارت خارجه انگلیس در حالی از ارائه تشریفات اولیه برای هیات پارلمانی وستمینستر و اعضای پارلمان ها و نمایندگان شورای اروپایی منع می شوند که برای سال ها به تونی بلر امکانات پذیرایی می داده اند.

گاردین نوشت: وزارت خارجه انگلیس در این ماه گفت که تونی بلر و سایر وزیران سابق هیچ گونه کمکی از سفارت خانه های این کشور دریافت نمی کنند مگر اینکه سفرشان در جهت اهداف دولت انگلیس باشد.

این روزنامه نوشت: یک سخنگوی وزارت خارجه انگلیس در مورد مساله پیش آمده در مورد سالموند گفته است که نحوه پذیرایی و ارائه کمک به نمایندگان احزاب سیاسی در جریان سفرشان به خارج مشخص شده است و اگر سفر آنها مربوط به یک حزب خاص باشد، کمک های ارایه شده کلی بوده و شامل پذیرایی نمی شود.

'الکس سالموند' سخنگوی روابط خارجی حزب ملی اسکاتلند وعضو مجلس عوام انگلیس، اواخر آذرماه گذشته درراس یک هیات پارلمانی به منظور توسعه مناسبات 'ادینبرو' پایتخت کشور اسکاتلند با تهران، عازم ایران شد.

اسکاتلند به همراه با انگلیس، ولز و ایرلند شمالی کشور بریتانیا را تشکیل می دهد.

به همین دلیل با وجود آنکه اسکاتلند در امور سیاسی بین المللی مانند عضویت در اتحادیه اروپا و عضویت در سازمان ملل متحد به عنوان بخشی از بریتانیا به حساب می آید؛ ولی دارای نظام حقوقی و نظام آموزشی مستقل از انگلستان، ولز و ایرلند شمالی است.

در حال حاضر حزب ملی اسکاتلندکه دارای دیدگاه های استقلال طلبانه است، اکثریت کرسی های پارلمان محلی اسکاتلند را در اختیار دارد .

حزب ملی اسکاتلند به رهبری خانم نیکلا استروجن هم اکنون بزرگترین حزب اسکاتلند و با داشتن 56 کرسی در مجلس عوام سومین حزب بزرگ انگلستان بشمار می آید.

قبل از خانم استروجن، آقای الکس سالموند رهبری حزب ملی اسکاتلند و سر وزیری حکومت محلی این منطقه را در دست داشت که پس از شکست حزبش در همه پرسی استقلال که سال گذشته برگزار شد، از رهبری این حزب کناره گرفت.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار