متحد جدید اسراییل وارد ایران شد
پارسینه: «نبیل شعث» وزیر امور خارجه سابق حکومت خودگردان فلسطین این اقدام یونان را خیانت به آرمان فلسطین قلمداد کرده است.
به گزارش پارسینه به نقل از ایسنا، «آلکسیس سیپراس»، نخستوزیر یونان، دقایقی پیش در رأس یک هیأت بلندپایه سیاسی، اقتصادی و تجاری به اصفهان وارد شد. بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی اصفهان از جمله برنامههای مهم رهبر چپگرای سیریزا در سفر به اصفهان است. او در سفر به ایران، اصفهان را به عنوان مقصد نخست خود برگزیده است.
بازدید از اماکن تاریخی و مذهبی اصفهان و آشنایی با جاذبههای گردشگری پایتخت و تمدن ایران از برنامههای مهم سفر نخستوزیر یونان به اصفهان است. او فردا شب اصفهان را به مقصد تهران ترک میکند. گفته میشود امضای توافقنامههایی در زمینه ساخت و ساز مسکن و جاده، مواد غذایی، تولیدات، کشاورزی گردشگری، صنعت دارویی، داروسازی تبادلات ارزی و بانکی و توسعه روابط فرهنگی از برنامههای مهم سفر سیپراس به ایران است.
به گزارش پارسینه «الکسیس سیپراس» در حالی به ایران سفر کرده است که همین چند روز پیش در قبرس به همراه رهبران اسراییل و قبرس بیانیه ای مشترک امضا کردند و بدین ترتیب ایجاد یک بلوک جدید در شرق مدیترانه رسما آغاز شد.
«نبیل شعث» وزیر امور خارجه سابق حکومت خودگردان فلسطین این اقدام یونان را خیانت به آرمان فلسطین قلمداد کرده است. شفقنا به نقل از هاآرتص در گزارشی به قلم «آریه مکل» (سفیر سابق اسراییل در یونان) نوشته است:
هفته ی پیش یک طوفان ناگهانی در روابط دیپلماتیک رخ داد که نقطه ی اوجش نشست رهبران اسراییل، یونان و قبرس در «نیکوزیا» پایتخت قبرس بود. برای اسراییل، این یک اتفاق برد-برد است، که به تبع آن یک بلوک ژئوپلیتیک جدید در مدیترانه ی شرقی ایجاد می شود و درون این بلوک روابط نزدیکتر اسراییل با یونان و قبرس تا حدی جایگاه ترکیه را خنثی می کند. این بلوک جدید نوعی اهمیت نظامی و امنیتی نیز دارد.
روز سه شنبه، «موشه یعلون» وزیر دفاع اسراییل سفری رسمی به آتن داشت و مهمان رسمی «پانوس کامنوس» همتای یونانی خود بود. روز چهارشنبه، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسراییل و چندین عضو کابینه اش در قدس (اورشلیم) با «الکسیس سیپراس» و چندین نفر از اعضای دولت یونان دیدار کرد. روز پنج شنبه، رهبران هر سه کشور در «نیکوزیا» دیدار کردند.
سفر «یعلون» به یونان در ادامه ی همکاری های دفاعی فشرده ای بود که طی سالهای اخیر بین دو دولت برقرار شده است، و عمدتا شامل مانورهای هوایی و دریایی مشترک و مکرر است. از سال ۲۰۱۴، وابسته ی نظامی ارتش اسراییل در آتن مستقر شده است که مسئولیت جایگاه خود در قبرس را نیز بر عهده دارد.
«یعلون» در بیانیه ای که در یک نشست خبری با همتای یونانی خود قرائت کرد، اظهار داشت ترکیه از تروریسم حمایت می کند و از داعش نفت می خرد. در پایان نشست «نیکوزیا» که «نتانیاهو» آن را تاریخی توصیف کرد، «نتانیاهو»، «سیپراس» و «نیکوس آناستاسیادس» رییس جمهور قبرس بیانیه ای مشترک صادر کردند و اعلام کردند همکاری آنها انحصاری نیست، و بدین ترتیب تصریح کردند ترکیه می تواند به این گروه بپیوندد. رهبران یونان و قبرس تاکید کردند این همکاری علیه هیچ دولت دیگری نیست، که به ترکیه اشاره داشتند.
سایه ی ترکیه بر تمام نشست های هفته ی پیش مستولی بود. گزارش هایی که از مذاکرات اسراییل با ترکیه برای نیل به یک مصالحه منتشر شده بود، و اینکه ایالات متحده هم مشوق چنین تلاشی است، باعث شد یونانی ها و قبرسی ها برای گسترش همکاری خود با اسراییل تلاش بیشتری صورت دهند.
سیاست «سیپراس» در قبال اسراییل تعجب برانگیز است. «سیپراس» که حزب متبوعش «سیریزا» بسیار منتقد اسراییل است، هم در سیاست داخله و هم در روابط خارجه ی یونان یک رویکرد مرکزگرا و میانه رو را در پیش گرفته است. او به ارتقای روابط کشور خود با اسراییل ادامه می دهد که از سال ۲۰۱۰ آغاز شد.
عکس: AFP / POOL / YIANNIS KOURTOGLOU
از زمانی که بهبود این روابط آغاز شده است، یونان ترس از آن دارد که مصالحه ی بین اسراییل و ترکیه به ضرر او تمام شود. «سیپراس» می خواهد ثابت کند یونان جایگاه خود را در شرق مدیترانه دارد و حتی برای حل مناقشه ی اسراییل و فلسطین اعلام تمایل کرده است.
یونان آماده ی کمک به اسراییل در نهادهای اتحادیه اروپاست و پیش از این نشست هم زمانی این آمادگی را ثابت کرد که در رأس مخالفان برچسب زنی به تولیدات شهرک های کرانه باختری قرار گرفت.
این یک چرخش اساسی در سیاست ورزی یونان در یورو است. تا قبل از سال ۲۰۱۰، یونان در کنار پرتغال و ایرلند یکی از کشورهایی بود که کمترین دوستی را با اسراییل داشت. قبرس تقریبا بطور خودکار از مواضع یونان حمایت می کند، و بنابراین یونان واجد یک رأی دوگانه در نهادهای اتحادیه اروپا است.
بیانیه مشترک در «نیکوزیا» پس از نشست سه گانه اعلام کرد همکاری بین دولت ها بر هفت حوزه ی انرژی، توریسم، پژوهش و فناوری، محیط زیست، آب، مهاجرت، و مبارزه با تروریسم، متمرکز خواهد بود. تصمیم دیگری که اتخاذ شد این بود که راه اندازی مجدد پروژه خط لوله گاز «ایست مد»، که گاز طبیعی اسراییل را از طریق قبرس و یونان به اروپا منتقل خواهد کرد، بررسی شود.
مسئله ی خط لوله گاز تا تصمیم گیری نهایی راه بسیاری دارد. اسراییل نمی داند چقدر گاز خواهد داشت، آیا قادر به صادرات آن خواهد بود یا نه، به چه کشوری صادرات خواهد کرد و چگونه. اسراییل سالهاست در این باره مذاکراتی با یونان و قبرس داشته است بی اینکه به نتیجه ای برسد. نصب یک خط لوله گاز امکان پذیر است، اما از لحاظ فنی بسیار پیچیده است و میلیاردها دلار هزینه در بر خواهد داشت. شرکت های ترکیه هم علاقه مند به گاز اسراییل هستند، که این مسئله انگیزه بیشتری برای یونان و قبرس ایجاد می کند تا در این حوزه پا پیش بگذارند.
خیلی خوش آمدند. مگه دولت سعودی عملا متحد درجه یک اسراییل بر علیه ایران نیست؟ مگه 37 سال نیست که ایران داره منافع ملی خودشو بخاطر فلسطین سازشکار به خطر میندازه؟ و عربها هم به تماشا نشستند؟ بسه دیگه کاسه از آش داغتر بودن!!
پارسینه جان این چه مدل تیتر زدن اینهمه این جماعت میرن کشورهای عربی هم مذهب با فلسطینیا هیچی نیست اون موقع فلسطینین ولی ایران که میان میشه متحد جدید اسراییل اونم با اون مواضع حماس در قبال سوریه و یمن
در روابط بين كشورها و سفر مقامات آنها منافع كشور مهم است اينكه با كدام كشور دوست هستند با كدام دشمن نبايد براي ما مهم باشد .بعد از 37 سال ديگه مسئولين ما بايد فهميده باشند كه مهم فقط و فقط منافع كشور ماست و تمام روابط ،رفت و آمد ها و.... بايد براساس منافع ايران صورت پذيرد والسلام .
یونان خودش داره بیچاره میشه دچار رکود اقتصادی شده حالا اومدن دنبال منابع ایران
ايران با اين حركت ميخواهد به تركيه كه خيلي شورش دراورده هشدار بده هرچه باشه سیاست خوبی برای متوقف کردن حرکتهای موذیانه ترکیه