تبعات استقلال کردها در سوریه
پارسینه: طرح فدرالیزه نمودن کردستان سوریه خبری است که در روزهای اخیر از گوشهکنار به گوش میرسد. پس از ولید جنبلاط که مدعی آن شده بود که در پایان بحران سوریه، سوریه به سمت تجزیه و یا فدرالیزه شدن پیش میرود
عصر دیپلماسی: آنطور که از اخبار میدانی در سوریه برمیآید پس از عملیات گسترده نیروهای مقاومت و ارتش سوریه با پشتیبانی روسها در شمال حلب و آزادسازی شهرهای شیعهنشین نبل و الزهرا، ادامه پیشرویها در منطقه بهموازات خط مرزی ترکیه بر عهده پیشمرگه های کردستان سوریه گذاشتهشده است.
نیروهای کرد که در این عملیات موردحمایت روسیه و دولت مرکزی و حتی آمریکاییها قرار دارند، پیشرویهای خوبی داشته و توانستهاند خود را به دروازههای شهر استراتژیک و مرزی اعزاز (مرکز تجمع و ورود تروریستها از خاک ترکیه) نزدیک نمایاند.
اما به نظر میرسد پیشروی کردها در شمال سوریه با حمایت دولت سوریه در آینده نزدیک پیامدهای خاصی را به همراه خواهد داشت. آیا کردهای سوریه پس از تلفات و هزینههای خود برای پاکسازی منطق شمالی سوریه، حاضر خواهند بود کلید این مناطق را بدون درخواست امتیازاتی خاص به دولت مرکزی سوریه اهدا نمایند؟ دلیل مقابله ترکیه در مقابل کردها در شما سوریه و جنوب ترکیه علی رقم فشارهای بینالمللی چیست؟
به نظر نمیرسد کردهای سوریه که خود را موردحمایت دو ابرقدرت شرق و غرب میبینند، در آینده بدون سهم خواهی از حکومت مرکزی راضی به عقبنشینی از مواضع خود باشند. در خوشبینانهترین حالت اگر کردها به دنبال جدایی و استقلال کامل نباشند، به دنبال اختیارات و امتیازات ویژه مانند کردستان عراق در این منطقه خواهند بود.( فراموش نکنیم که منابع نفتی سرشاری در منطقه کردستان سوریه قرار دارد، مانند الشدادی که اخیراً با حمایت مستقیم امریکا به تصرف کردهای سوریه درآمد.) این در حالی است که کردها میتوانند به آرزوی دیرینه خود یعنی رسیدن به آبهای آزاد جامه عمل بپوشانند.
از سوی دیگر طرح فدرالیزه نمودن کردستان سوریه خبری است که در روزهای اخیر از گوشهکنار به گوش میرسد. پس از ولید جنبلاط که مدعی آن شده بود که در پایان بحران سوریه، سوریه به سمت تجزیه و یا فدرالیزه شدن پیش میرود،مقامات ارشد روسی نیز از طرح فدرالیزه شدن سوریه استقبال نمودهاند. سرگئی ریباکوف معاون وزیر خارجه روسیه در سخنانی ابراز امیدواری نموده است که در مذاکرات آتی صلح سوریه طرفین به این نتیجه برسند که اداره سوریه بهصورت فدرالی بهترین گزینه پیش رو خواهد بود. در همین حال سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز اعلام نموده است روسیه با فدرالی شدن سوریه مشکلی ندارد و به خواست مردم سوریه احترام خواهد گذاشت. این درحالی است که مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق نیز از این طرح اعلام حمایت نموده است.
اما استقلال کردهای سوریه بهصورت کامل یا فدرال تحت نظر حکومت مرکزی و اهدا امتیازات و اختیارات خاص به آنها تحت حمایت روسیه و امریکا بهتبع در دیگر مناطق کردنشین منطقه اثرگذار خواهد، حال شاید دلیل مقابله شدید ترکیه با کردها در جنوب این کشور حتی بمباران مواضع کردها در خاک سوریه را بتوان درک نمود.
این استقلال و امتیازات ویژه میتواند کردها بهخصوص کردهای ترکیه و عراق را برای کسب اینگونه امتیازات تهییج نماید و بهصورت دومینو یکی پس از دیگری تمام مناطق کردنشین و حتی در آینده( نزدیک یا دور) کردستان ایران را در برگیرد و تمامیت ارضی کشورهای منطقه را تهدید نماید.
طبق نقشه شون برای ایران دزفول رو هم میخوان حالا دزفول و کازرون رو حتی میخوان حالا کی کردنشین بودن این مناطق ؟
http://facenama.com/view/post:77395871
اینهمه مردم سوریه و عراق و به کشتن دادن تاسوریه و عراق و تجزیه کنن و یه کشور کرد ایجاد کنن. از اول اگه خود کردها میخواستن اعلام استقلال کنن و درگیر بشن تعداد کشته هاشون چندین برابر این کشته های مثلا جنگشون با داعش میشد تازه اونم با پشتیبانی آمریکا و روسیه ،ضمن اینکه روسیه و آمریکا و کشورهای غربی نمی تونستن فقط برای ایجاد یه کشور مستقیم وارد نبرد بشن که به زور یه کشور رو ایجاد کنن اما با وجود داعش و پشتیبانیهای کاملا یه طرفه شون از کردها به بهانه وجود داعش و نبرد کردها با داعش دارن کشور جدیدی ایجاد میکنن