گوناگون

ظریف: برجامی درباره توان دفاعی ایران درکار نیست

پارسینه: وزیر امور خارجه کشورمان گفت: من فکر می کنم که دولت آمریکا به خوبی می داند که بحث دفاعی جمهوری اسلامی ایران موضوع مذاکره نیست و برجامی برای مسائل دفاعی در کار نخواهد بود.

به گزارش مهر، محمدجواد ظریف صبح امروز یکشنبه در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه استونی خود اظهار داشت: امروز بسیار خوشحالیم که برای اولین بار در تاریخ وزیر خارجه استونی را در ایران داریم.

وی با بیان اینکه روابط ایران و استونی نزدیک به صد سال قدمت دارد، افزود: در سال ۱۹۳۱ میلادی قرارداد مودت میان دو کشور امضاء شد و ما اولین کشوری بودیم که استقلال استونی را به رسمیت شناختیم، اما اولین بار است که میزبان مقامات سیاسی استونی هستیم.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به موضوع رایزنی ها و گفتگوها میان خود و همتای استونی اش گفت: ما در مورد همکاری های میان دو کشور صحبت کردیم؛ چراکه همکاری های میان ایران و استونی می تواند در حوزه های مختلف سیاسی، پارلمانی، فرهنگی، علمی و اقتصادی باشد.

ظریف با بیان اینکه ما امروز ۲۲ دانشجوی ایرانی در استونی داریم و ۲ استاد ایرانی نیز در این کشور تدریس می کنند، توضیح داد: امکان همکاری میان دو کشور وجود دارد. همانطور که همه می دانند استونی، کشور پیشرفته ای در زمینه دنیای الکترونیک است، لذا زمینه های همکاری در این حوزه وجود دارد.

وی با اشاره به حجم صادرات و واردات میان دو کشور بیان کرد: چند صد میلیون حجم صادرات و واردات است که امکان گسترش آن در آینده به شدت وجود دارد و ما در این سفر امکانات مختلف روابط دو جانبه را بررسی کردیم و زمینه برای روابط به خصوص بعد از رفع تحریم ها فراهم است.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: وزیر خارجه استونی با همکاران من و همچنین اتاق بازرگانی دیدارهایی خواهد داشت و همکاری با بخش خصوصی نیز در این گفتگوها مورد توجه خواهد بود، لذا با توجه به سابقه نزدیک به صد ساله روابط بین دو کشور زمینه را برای یک روابط گسترده تر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی باز می کنیم و یقین دارم این روابط به نفع دو کشور خواهد بود.

وی با بیان اینکه ما همچنین بحث هایی در مورد همکاری های منطقه ای داشته ایم، خاطرنشان کرد: یکبار دیگر به خانم وزیر و همکارانشان خوش آمد عرض می کنم و امیدوارم این سفر، سفر پرخاطره و شیرینی برای شما باشد.

در پاسخ به سوالی در خصوص اظهارات اخیر جان کری وزیر خارجه آمریکا درباره توان موشکی ایران و به مذاکره گذاشتن آن گفت: اظهارات وی در حدی بی اساس بود که وزارت خارجه آمریکا هم آن را تکذیب و ادعا کرد چنین اظهاراتی صورت نگرفته است.

وی افزود: مشخص است که هم آقای کری و هم وزارت خارجه آمریکا می دانند که بحث موشکی و توانمندی دفاعی جمهوری اسلامی ایران قابل مذاکره نیست و اگر دولت آمریکا در مورد مباحث دفاعی جدی است، باید فروش سلاح هایی که به منطقه می آید کاهش دهد.

ظریف خاطرنشان کرد: این سلاح ها هر روز مردم بی دفاع یمن را به خاک و خون می کشد. آمریکا باید سلاح هایی را متوقف کند که با اعلام رسمی رژیم صهیونیستی برای حمله به غیر نظامیان به کار می رود.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: من فکر می کنم که دولت آمریکا در این موضوعات به خوبی می داند که بحث دفاعی جمهوری اسلامی ایران موضوع مذاکره و معامله نیست و برجامی برای مسائل دفاعی در کار نخواهد بود. اتفاقاً مسائل دفاعی ما به صراحت از برجام کنار گذاشته شده است و وزارت خارجه آمریکا بارها این موضوع را رسماً اعلام کرده است.

وی در ادامه گفت: ادعاهای وزیر خارجه آمریکا در مورد حمایت ایران از تروریست آنقدر بی اساس و بی پایه است که در دنیا مورد توجه هیچکس قرار نمی گیرد. امروز در منطقه ما تروریسم و افراط به عنوان خطر اصلی همه را تهدید می کند و این مسئله ناشی از حضور و اشغال عراق توسط ایالات متحده است و خطری است که ما قبل از حمله آمریکا به عراق آن را پیش بینی می کردیم.

ظریف گفت: ما در آن مقطع رسماً اعلام کردیم که حمله به عراق و اشغال سرزمین این کشور باعث افراط گرایی و تروریسم در منطقه خواهد شد و متاسفانه امروز مردم عراق و ملت منطقه، سوریه و جهان، آثار شوم سیاست تهاجمی و خطرناک آمریکا در دوران ریاست جمهوری آقای بوش را مشاهده می کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: امروز نیز به خطر داعش و افراط گرایی در این منطقه توسط برخی کشورها که به منافع کوتاه مدت نگاه می کنند و نگران امنیت درازمدت خود نیستند، دامن زده شده است.

وی ادامه داد: امروز آقای کری باید از متحدان خود سوال کند که اسلحه داعش از کجا آمده است؟ و همچنین باید از متحدان خودشان سوال کنند که نفت داعش را چه کسی می فروشد؟ و یا آثار عتیقه سوریه و عراق را که داعش می دزدد به کجا به فروش می رسد؟ اینها سوالاتی است که باید مطرح بشود و به جای اینکه اتهامات نخ نما و بی اساس را علیه جمهوری اسلامی مطرح کنند، نیاز دارند که یک مقدار جدی تر به مسائل منطقه نگاه کنند و بیش از این خودشان و دنیا را گرفتار سیاست ها و برنامه های غلط و خطرناکشان نکنند.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال دیگری در خصوص تحولات و اتفاقات منطقه قره باغ گفت: جمهوری اسلامی با طرف های درگیر در تماس بوده است. وزیر دفاع ما با وزرای دفاع دو کشور گفتگو کرد. من با وزیر خارجه ارمنستان در یک مکالمه تلفنی گفتگوهایی داشتم و در دو جلسه در رامسر و در باکو با وزیر خارجه و رئیس جمهور آذربایجان صحبت هایی داشتیم. همچنین رئیس جمهور کشورمان با روسای جمهور آذربایجان و ارمنستان گفتگو کرد.

ظریف افزود: جمهوری اسلامی سیاست حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات ارمنستان و آذربایجان بر اساس حقوق بین الملل را دنبال می کند و ما از اینکه درگیری ها در منطقه ما آغاز نشود و درگیری هایی که آغاز شده است متوقف شود، همیشه استقبال کرده ایم. ما در مورد بحران قره باغ و درگیری دو کشور ارمنستان و آذربایجان همین سیاست را پیگیری می کنیم و به دو طرف اعلام کردیم در صورتی که آمادگی داشته باشند، ما آمادگی این را داریم که توانمندی هایمان را برای حل و فصل این منازعه به کار بگیریم.

وی تاکید کرد: منطقه ما با مشکل افراط گرایی و تروریسم مواجه است و هر روز نیز نمونه های وحشتناک آن را مشاهده می کنیم. آخرین نمونه این اتفاقات روز گذشته در ترکیه به وقوع پیوست و این اقدامات را علیه مردم و کشور دوست و برادر ترکیه محکوم می کنیم.

ظریف در پایان تاکید کرد: معضلات منطقه ما نیاز به همکاری و گفتگو دارد و دیگر منطقه ما نیاز به یک بحران جدید نخواهد داشت.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد