تشکیل شورای حج با حضور رییسجمهور
پارسینه: رییس سازمان حج و زیارت از تشکیل شورای حج با حضور رییس جمهور خبر داد.
به گزارش ایلنا،سعید اوحدی (رییس سازمان حج و زیارت) درباره آخرین وضعیت و نتایج مذاکرات با طرفهای سعودی در مورد حج تمتع سال ۱۳۹۵ گفت: ۲ موضوع برای ما حائز اهمیت است، موضوع نخست مورد نظر ما چگونگی صدور ویزا است که پس از ۲ روز، طرفهای سعودی هنوز نتوانستهاند؛ پیشنهاد شفاف و جمع بندی خود را در این خصوص اعلام کنند و عنوان داشتهاند که به زمان بیشتری برای تصمیم گیری نیاز دارند و نهایتاً تا پایان این هفته کاری در عربستان که عملاً روز یکشنبه خواهد بود، نظرشان را اعلام میکنند.
اوحدی ادامه داد: موضوع دوم که عربستان باید نظرش را شفاف اعلام کند موضوع استفاده زائران از خدمات کنسولی در طول سفر است. این یک حق کاملاً مشروع و اساسی برای زائران ما به شمار میرود که در این ۲ مورد سعودیها هنوز نظر روشن خود را اعلام نکردهاند، این درحالی است که ما پیشنهاد روشن و شفاف خود را در خصوص این ۲ مورد یعنی صدور ویزا و خدمات کنسولی به آنها ارائه کردهایم.
وی افزود: موضوع بعدی مورد تاکید ما تامین امنیت زائران است که در همین مذاکراتی که داشتیم به آنها اعلام کردیم که باتوجه به تجربه حادثه تلخ سال گذشته که بیانگر سوء مدیریت و قصور دست اندرکاران حج عربستان بود، قطعاً زائران ما امسال دغدغهای جدی در خصوص چگونگی تامین امنیت خودشان دارند، لذا سازمان حج و زیارت موضوع ضرورت حصول اطمینان از امنیت زائران را به عنوان اولویت اول خود به طرف سعودی اعلام کرده است. در این زمینه عربستان یک سری پشنهاد و راهکارهایی را ارائه کرد که به نظر خودشان کفایت میکند.
اوحدی تاکید کرد: در مقابل ما هم اعلام کردیم که در طول ۶ - ۷ ماه گذشته طی جلسات متعدد کارشناسی با حضور ظرفیتهای علمی و دانشگاهی کشور به ۲۰ راهکار اجرایی رسیدهایم؛ از جمله جانمایی مشخص برای مرکز پزشکی حج و زیارت در طول مسیرهای پرتردد و جانمایی امداد و راهنمایی امداد و گمشدگان در مسیرهای پرتردد که این ۲ موضوع در سال پیش از طرف عربستان ممنوع اعلام شده بود. تاکید کردهایم که باید حتماً تابلوی راهنمایان با پرچم در مسیرهای پرتردد نصب شود که زائران ما دغدغهای نداشته باشد و هرکجا که دچار مشکل شدند، امکانات راهنما برایشان مهیا باشد.
رییس سازمان حج و زیارت افزود: ما پیشنهادها و راهکارهایی را که قابل اجرا است بصورت مکتوب ارائه کردهایم و طرف سعودی هم متعهد شده است که آنها را در متن تفاهمنامه و قراردادی که برای سفر بعدی تهیه میکند لحاظ کند. همچنین به آنها اعلام کردیم که تامین امنیت زائرین «خط قرمز» ما است.
وی ادامه داد: بعد از حادثه تلخ سال گذشته، اینک ما باید از راهکارهای اجرایی برای تامین امنیت زائران اطمینان پیدا کنیم و همانطور که عنوان کردم راهکارهای پیشنهادی ما کاملاً اجرایی و مستدل است.
اوحدی با اشاره به اعلام نظر نکردن شفاف و قطعی عربستانیها گفت: این موضوع بیانگر این است که به نظر میرسد یک عدم انسجام یا عدم هماهنگی در دستگاههای تصمیم گیرنده بین وزارت امورخارجه و وزارت حج عربستان وجود دارد که آثارش همین عدم حصول نتیجه و تصمیم گیری قطعی است، لذا نکته مهم این است که اگر این رفتار سعودیها ادامه پیدا کند ما به سمت محدوده خط قرمز زمانی به لحاظ مسائل اجرای حج وارد میشویم.
وی با اشاره به تاخیر ۳ ماهه عرستانیها در تشکیل جلسه تاکید کرد: در مسائل اجرایی، ما اکنون از لحاظ زمانی ۴ ماه، ۴ ماه و نیم نسبت به سال گذشته عقبتر هستیم، لذا ادامه چنین رفتاری از سوی سعودیها ما را به سمت محدودهٔ قرمز زمانی به لحاظ اجرایی سوق میدهد.
اوحدی در پاسخ به این سوال خبرنگار ایلنا که اقدام ایران در قبال ادامه چنین رفتاری از طرف سعودیها چیست؟ گفت: تاکید میکنم تامین امنیت زائرین خط قرمز اصلی ماست و انتقال زائران توسط شرکتهای هواپیمایی داخلی و چگونگی صدور ویزا و خدمات کنسولی دیگر خطوط قرمز ما هستند و ادامه این رفتار و تاخیر از جانب سعودیها ما را به محدودهٔ زمانی قرمز به لحاظ اجرایی سوق میدهد، لذا اگر این رویه ادامه پیدا کند و آن جمع بندی شفاف و روشن درخصوص موضوع ویزا، خدمات کنسولی، امنیت زائران و خط قرمزی که به آنها اعلام کردهایم و همچنین انتقال زائران توسط شرکتهای داخلی هواپیمایی کشور براساس سهمیه، در تفاهمنامه لحاظ نشود؛ حتماً این موضوع در دستور کار شواری عالی حج، به ریاست رییس جمهوری برای تصمیم گیریهای بعدی قرار خواهد گرفت.
رییس سازمان حج و زیارت همچنین درباره عتبات گفت: ما نوروز امسال تجربه خوبی داشتیم؛ ظرفیت اعزاممان را تاحدود ۹۰ درصد افزایش دادیم و علیرغم محدودیت امکانات اقامتی و مشکلات که بصورت طبیعی در سفر عتبات وجود دارد، در مجموع برآیند کلی برنامه ریزی ما بسیار مثبت بود، لذا بعد از سفرهای نوروزی عتبات کارگروه ویژهای را با ۲ رویکرد برای برنامه ریزی عتبات در سازمان حج و زیارت تشکیل دادیم؛ نخست: آسیبشناسی اعزامهای نوروزی و دو: افزایش ظرفیت اعزام برای سال ۹۵ تا میزان ۱۰۰ درصد نسبت به سال گذشته. ما پیش بینیمان برای اعزام در سال ۹۵ حداقل یک میلیون نفر زائر است.
اوحدی درخصوص سفر زائران به سوریه نیز اظهار داشت: پس از سفر سال گذشته به سوریه و ملاقات و مذاکرات صورت گرفته، کمیتهای از وزارت گردشگری سوریه به ایران آمد، توافقات فنی انجام شد و در ادامه ۳ - ۴ رور گذشته مجدداً دعوت نامهای از طرف وزیر جهانگردی سوریه به دست ما رسید که ضمن اعلام پایان بررسیها بروی پیوست امنیتی تفاهمنامه و آماده بودن آن برای تحویل، درخواست کردهاند تا سفر دیگری به سوریه داشته باشیم که جمع بندی نهایی درباره روی پیوست امنیتی صورت بگیرد. طبعاً بعد از گرفتن پیوست امنیتی، این پیوست باید در مراجع ذیربط امنیتی کشور نیز به تصویب برسد و پس از آن اعلام میکنیم که سفر به سوریه از چه مقطعی آغاز خواهد شد.
ارسال نظر