شرط سرمایهگذاری خارجیها در سلامت
پارسینه: مشاور عالی وزیر بهداشت، بر لزوم انعکاس علاقه مندی شرکت های خارجی برای سرمایه گذاری در حوزه سلامت ایران به وزارت بهداشت تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر داوود دانش جعفری در اولین همایش بین المللی سرمایه گذاری در حوزه سلامت با بیان اینکه در گذشته شیوه مشارکت با کشورها و شرکت های خارجی از طریق انعقاد تفاهم نامه میان دو کشور و یا شرکت مربوطه صورت می گرفت، افزود: در شیوه جدید این امکان وجود دارد برای پروژه خاصی، به شرکت سرمایه گذار ۳ ماه فرصت داده شود و از طرف دیگر آن شرکت سرمایه گذار باید اطلاعاتی از عملکرد خود در خصوص پروژه مربوطه در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد.
وی تاکید کرد: باید شرکت مربوطه برآورد اولیه را مشخص و نیازهای پروژه را مشخص کند و به اطلاع وزارت بهداشت برساند .
دانش جعفری با تاکید بر مشخص کردن ارزش وام به کل هزینه پروژه، افزود: اسناد تامین مالی پروژه شرکت مربوطه در کمیته سرمایه گذاری وزارت بهداشت مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت تشخیص این کمیته چنانچه این شرکت از طریق منابع خارجی توانایی داشته باشد از سوی کمیته مربوطه به آن شرکت گواهینامه یا پذیرش مالی داده می شود.
وی در ادامه با اشاره به انجام مناقصه میان شرکت های خارجی برای پروژه ها، افزود: براساس قوانین جمهوری اسلامی ایران امکان اینکه مناقصه هم در شرایطی برگزار نشود، وجود دارد.
به گفته مشاور عالی وزیر بهداشت، BOT، BLT و BOO مدل هایی از ارتباط مشارکت عمومی با بخش خصوصی است که در اختیار وزارت بهداشت است و چنانچه روش های دیگری از سوی شرکت های سرمایه گذار ارائه شود مورد بررسی قرار می گیرد.
وی در خصوص اخذ ضمانت نامه دولتی توسط شرکت های سرمایه گذار خارجی، گفت: در صورتی که شرکتی علاقه مند اخذ ضمانت نامه دولتی است، باید تمامی مدارک آن شرکت به همراه طرح توجیه مالی آن به وزارت اقتصاد داده شود و در دولت مورد بررسی قرار گیرد و در صورتی که بازگشت سرمایه برای دولت قطعی شود و بتواند این طرح اقساط وام خود را پرداخت نماید، می تواند ضمانت نامه دولتی دریافت کند.
ارسال نظر