واکنش اعضای دولت به شایعهسازیها
شرق نوشت؛هيئت وزیران، روز گذشته بررسی ضوابط اجرائي بودجه سال ۱۳۹۶ را در دستور کار خود قرار داد. به گزارش ایسنا، به موجب این ضوابط، دستگاههای اجرائی ملی و استانی موظفاند عملکرد قانون بودجه سـال ۱۳۹۶ کل کشور را مطابق نظام جامع نظارت که سازمان برنامه و بودجه ابلاغ میکند، به سازمان ارائه كنند.
همچنین دستگاههای اجرائي مجازند علاوه بر پرداخت هزینههای مربوط به امور قرآنی، پایگاههای مقاومت بسیج و فعالیتهای دینی، فرهنگی و ورزشی و بهبود و ارتقای دانش و سلامت کارکنان، نسبت به پرداخت هزینههای مربوط به اجرای آییننامه ترویج و توسعه فرهنگ نماز اقدام کنند.
هيئت وزیران همچنین صندوق بازنشستگی کشوری را موظف کرد نسبت به پرداخت کمکهزینه عائلهمندی، اولاد و عیدی برای بازنشستگان دستگاههای اجرائي که هزینههای مذکور به وسيله سازمان از اعتبارات هزینهای آنها قبلا کسر شده، اقدام كند. سایر هزینههای مربوط به بازنشستگان از قبیل کمکهزینه ازدواج، کمکهزینه فوت، حق بیمه عمر و حوادث به وسيله دستگاههای اجرائي ذیربط پرداخت میشود. براساس ماده دیگری از ضوابط اجرائي بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور، به دستگاههای اجرائي و مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی اجازه داده شد یک درصد از اعتبارات مندرج در قانون را به منظور استقرار سیستم مدیریت سبز هزینه کنند.
دروغپردازی بعضی مراکز خاص
بعد از این جلسه، بعضی از اعضای هيئت دولت به میان خبرنگاران آمدند و به سؤالات پاسخ گفتند.
معاون حقوقی رئیسجمهور در پاسخ به سؤال ایسنا درباره پیگیری قضائی شایعهسازانی که صحبتهایی را از سوی معاون اول رئیسجمهور علیه رئیسجمهور مطرح کرده بودند، گفت: «دروغپردازی کار جاری بعضی مراکز خاص است و فقط اختصاص به یک شخص خاص ندارد، عدهای صحبتهایی را از سوی اعضای هیئت دولت علیه سایر اعضا مطرح میکنند».
حجتالاسلام مجید انصاری افزود: «به دنبال اقدام قضائی نیستیم اما اگر طبق قانون اصلاح نکنند، اقدام حقوقی خواهیم کرد».
او گفت: «اینکه جریانی برای پیروزی خود تخریب جریان و کاندیدای رقیب را سکوی ارتقای خود تصور کند، تصور باطلی است و مردم به این مسائل توجه دارند و میفهمند. از طرفی با نردبان گناه بالارفتن، کار غیرشرعی و غیراخلاقی است. حتی اگر پیروزی ظاهری صورت گیرد كه تجربه نشان داده است پیروزی ظاهری هم اینگونه به دست نمیآید».
واکنش وزرای ارتباطات و بهداشت به صداوسیما
وزیر ارتباطات در رابطه با موضوع تلگرام صوتی گفت: «سیاست ما این بوده که اینگونه خدمات که موردنیاز مردم است و از نظر اقتصادی لطمهای به کار دیگران نمیزند را آزاد بگذاریم. الان شبکههای مختلفی هستند که همین سرویس را ارائه میدهند. تعداد کاربران تلگرام در ایران قابل مقایسه با سایر کشورها نیست به همین دليل خود تلگرام آرامآرام این برنامه را توسعه میدهد».محمود واعظی درباره جایگزینکردن شبکه اجتماعی دیگر به جای تلگرام، عنوان کرد: «در دنیای امروز هیچ چیز جایگزین دیگری نمیشود. درحالحاضر انواع و اقسام شبکههای اجتماعی وجود دارد که با خدمات مختلف جای خود را پیدا میکند».او همچنین در پاسخ به سؤالی درباره شایعه نامزدشدن خودش در انتخابات ریاستجمهوری که در صداوسیما مطرح شده است، گفت: «قبلا گفتهام که قطعا نامزد نخواهم شد و بهشدت از نامزدی روحانی حمایت میکنم و اعتقادم بر این است که روحانی در دور اول کارهای بزرگی کرده که نظام و مردم ثمره کار دولت ایشان در دور دوم را بهتر میبینند».واعظی افزود: «همه اعضای دولت یکصدا از روحانی حمایت میکنیم تا شعارهای اشتغال و تولید داخلی را در دور دوم انجام دهد. من خیلی از کار
صداوسیما سر در نمیآورم، از خودشان بپرسید چرا با وجود تکذیب ما دوباره این ادعا را مطرح میکنند».اعلام نام برخی از اعضای کابینه به عنوان نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری باعث اعتراض آنها شده است. بر همین اساس وزیر بهداشت نیز با ارسال نامهای به رئيس سازمان صداوسیما، به پخش نام و تصویرش به عنوان یکی از کاندیداهای احتمالی، واکنش نشان داد. به گزارش ایلنا، او خطاب به علی عسگری نوشته است: «در پی گمانهزنیهای غیررسمی و بعضا هدفمندی که اخیرا برخی رسانهها و بهویژه شبکههای مجازی، درخصوص انتخابات ریاستجمهوری «به عنوان خبر» منتشر میکنند، در روزهای پایانی سال گذشته تا هماکنون، شاهد پخش نام و تصویر خود به عنوان یکی از کاندیداهای احتمالی انتخابات از رسانه ملی بودهام».در ادامه این نامه آمده است: «این اقدام در حالی تکرار و ادامه یافته که بارها در مصاحبهها عرض کردم و طبعا عزیزان حوزه سیاسی و خبر آن سازمان هم مطلع شدهاند که جز انجام مسئولیت خطیر حفظ و ارتقای سلامت هموطنان و اجرای دقیق طرح تحول سلامت، هیچ هدف دیگری نداشته و ندارم و تنها وظیفه خود و همکارانم تا پایان دوران کاری دولت یازدهم را ادامه مسیر خدمت صادقانه به
هموطنان عزیز میدانم».
کاهش خرید نفت از سوی هند مشکلی ایجاد نمیکند
وزیر نفت درباره تهدید هند مبنی بر کاهش خرید نفت از کشورمان، گفت: «علاقه داریم روابط خود را با هند توسعه دهیم اما اگر آنها خرید خود را از ما کاهش دهند، ما مشکلی نخواهیم داشت زیرا مشتری خود را داریم. اکنون تقاضا برای خرید نفت از ایران بیش از ظرفیت صادرات کشورمان است».بیژن زنگنه افزود: «اکنون داریم اقداماتی انجام میدهیم که سایر کشورها هم به میدان بیایند و روشهای دیگری را نیز در نظر گرفتهایم. نامهای هم به هند نوشتهایم که حاضریم مذاکرات را با آنها انجام دهیم اما با این شرط که معقول باشد نه اینکه با تهدید کاری انجام شود. زبان تهدید زبان خوبی نیست و بهتر است با انصاف صحبت کنیم».رئیس کل بانک مرکزی نیز با بیان اینکه هنوز دادگاه لوکزامبورگ حکمی برای توقیف اموال بلوکهشده ایران صادر نکرده است، گفت: «این اموال تا صدور حکم، توقیف است. این دادگاه پذیرفت درباره طرحی که ادعا شده بود، وارد بررسی شود».ولیالله سیف با بیان اینکه هنوز حکم این دادگاه صادر نشده، افزود: «استدلالها و منطقهای حقوقی وجود دارد که ما بتوانیم بر حکم دادگاه تأثیرگذار باشیم. تنها مقرر شد اموالی که توقیف بود، در توقیف بماند تا حکم مشخص شود».
ادامه مذاکرات با عراق در باره ریزگردها
رئیس سازمان محیط زیست نیز درباره مقابله با ریزگردها، گفت: «ستاد ملی مبارزه با گردوغبار کماکان فعال است و کار خود را ادامه میدهد. برنامه ملی مقابله با گردوغبار امسال صد میلیون دلار که از محل صندوق ذخیره ارزی تأمین میشود برنامه ویژه خود را به خصوص برای استانهایی مثل خوزستان خواهد داشت و مطالعاتی که انجام شده اجرائي خواهد شد».معصومه ابتکار افزود: «در سال ۹۶ اجلاس سازمان ملل را خواهیم داشت که اولین اجلاس سازمان ملل درخصوص گردوغبار است که بسیار مهم است. ما سازمان ملل را وارد مسئله گردوغبار کردهایم که اهمیت بسیار زیادی برای جلب مشارکت کشورهای منطقه دارد. ضمن اینکه در سال ۹۶ ادامه مذاکرات با عراق در باره عملیات اجرائي در زمینه گردو غبار در عراق را با همکاری دولت عراق خواهیم داشت تا این عملیات را در همین هفتهها و ماههای آغازین سال ۹۶ اجرائی کنیم».
واکنش وزیر راه به سؤال یک خبرنگار
بعد از جلسه هيئت دولت و در حیاط نهاد ریاستجمهوری، درحالیکه خبرنگاران در حال پرسش از وزرا بودند، سؤال یکی از خبرنگاران با واکنش عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، مواجه شد. در هنگام خروج وزیر، خبرنگار «باشگاه خبرنگاران جوان» از او پرسید: «شنیده شده است که هواپیمای خریداریشده مرجوعی بوده است» که وزیر با پسزدن میکروفون این خبرنگار، اجازه تصویربرداری و مصاحبه نداد و گفت: «این چه سؤالی است که میپرسید!». سپس آخوندی رو به دیگر خبرنگاران کرده و ادامه داد: «پرسیدن چنین سؤالهایی تعجب دارد. خبرنگار باید عقل داشته باشد و هر سؤالی را نپرسد».
ارسال نظر