گوناگون

خلاصه درس" رابطه عاطفی موثرتر " دکتر شیری در دانشکده علوم اجتماعی

کلاس های دکتر شیری با عنوان روابط عاطفی موثر، دیروز تموم شد. داشتن این فرصت استثنایی و شرکت تو یه همچین کلاسی شانس بزرگی بود که متاسفانه خیلی از بچه های دانشکده علوم اجتماعی از کنار این شانس به سادگی گذشتن.

دوست دارم اینجا خلاصه ای از مباحث مطرح شده تو کلاس رو مطرح کنم که اگرچه به هیچ عنوان مثل کیفیت حضور در کلاس نمیشه اما بیانش خالی از لطف نیست:

انسان ها در برقراری یه ارتباط عاطفی سه دسته اند:

۱. انسانهای عادی: که هدف از برقراری رابطه ی عادی برای اونها کسب لذته.

۲. افراد موفق: که در روابطشون به دنبال کسب بهره و سود هستن.

۳. توانگران: خودشون رو شناختن و با آگاهی و انتظارات واقع بینانه وارد رابطه می شن.

رابطه عاطفی مهارتیست که می شه یاد گرفت و از اون لذت برد. برای داشتن یه رابطه ی خوب سه آیتم در کنار هم جواب می ده :
دانش + مهارت + هنر = رابطه ی عاطفی موثر

مشکلاتی که یک فرد در داشتن یه رابطه ی موثر، به خصوص از نوع عاطفیش ممکنه داشته باشه رو تله های شخصیتی می گیم که عبارتند از:
۱.خود کم بینی: در اولین قدم باید خودمون رو دوست داشته باشیم و به خودمون عشق بورزیم. کسی که علاقه ای به خودش نداره نمی تونه کسی رو دوست داشته باشه. برای دوست داشتن خودمون هم اولین قدم قبول ظاهر، قیافه، خانواده و ... به هر صورتی که هست. قبول کنیم که ما همین هستیم و با این خصوصیات می تونیم فردی موفق و فوق العاده باشیم.

۲.تنبلی و اهمال: منظور تنبلی در برقراری رابطه ست. خیلی از ما عادت داریم که بشینیم و منتظر آدم رویاهامون سوار بر اسب سفیدش باشیم.

۳. شکاکیت: میشه گذاشت رو حساب خود کم بینی.

۴.رابین هود بودن: این واسه اون موقع هایی که طرف می خواد یکی دیگه رو از یه منجلاب نجات بده منجلابی که خودش رفته توش. این مدل رابین هودها کمی هم خودخواهن و با کارشون می خوان طرف رو یه جورایی مدیون خودشون کنن و به این وسیله نگهش دارن!!!!!!!!!!!!!

۵.عشق اول: ما چرا فکر می کنیم هر کسی که جلومون سبز شد اولین و آخرین آدم روی زمینه؟!!!!!

۶. شماره اول بودن: باور داشته باشیم که ما توی تمام ابعاد زندگیمون بهترین نیستیم و اگرچه نقاط قوتی داریم اما خالی از عیب هم نیستیم.باید این عیب ها رو بشناسیم و با آگاهی تحت کنترل درشون بیاریم و این حق رو برای طرف مقابلمون هم قائل باشیم.

کانل های ارتباطی با دیگران:
همه انسانها با سه کانال با هم ارتباط برقرار می کنن که اهمیت دونستن این کانال ها از این جهته که با آگاهی و شناخت از خودمون و طرف مقابل دست به ارتباط بزنیم گاهی نشناختن این کانال ها کار دستمون می ده. انگار که دو تا آدم دارن از دو تا قاب کاملا متفاوت یه منظره رو نگاه می کنن و درموردش حرف می زنن و هیچ کدوم به زاویه ی دید اون یکی آگاهی نداره و در نتیجه حرف هم رو نمی فهمن.

منبع: وبلاگ الهه شعبانی

ارسال نظر

  • صدف

    ممنونم از لطفی که کردید . مطلب خوبی بود

  • شهرام

    سلام.خیلی خوب بود فقط کاشکی میشد مطالب کاملش رو داشته باشیم

  • جواد

    با سلام.ممنون.می تونید بیشتر از این هم توضیح بدهید؟باتشکر

  • هادی

    خیلی جالب بود ممنونم ولی کم بود و دوست داشتم هم بتونم انجامشون بدم و هم بیشتر بدونم.

  • اکبر کاشی الحسینی

    جالب بود یک سوال ذر رابطه باحق طلاق واسترداد مهریه دارم با کجا ارتباظ برقرار کنم

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار