خاطره مصطفی معین از وقایع کوی دانشگاه
پارسینه: روزنامه شرق مصاحبه مفصلی با مصطفی معین انجام داده است که در بخشی از آن به واقعه کوی دانشگاه در ۱۸تیر ۱۳۷۸ پرداخته شده است.
این بخش از مصاحبه را می خوانید:
برخورد دانشجویان با شما در جریان ۲۹ تیر چگونه بود؟
عصر ۱۸ تیر بنده و جمعی از معاونان، آقای موسویلاری وزیر وقت کشور و معاونانش و دکتر فرهادی دستهجمعی برای سرکشی به کوی دانشگاه تهران رفتیم. آنجا وزیر کشور وقت و قائممقام وزیر اطلاعات قصد سخنرانی داشتند که به آنها اجازه سخنرانی داده نشد اما وقتی من پشت تریبون رفتم، دانشجویان سکوت کردند و وقتی از آنها خواستم شب را در جای دیگری سپری کنند، آنها مخالفت کردند و گفتند اینجا خانه ماست و ما جای دیگری نمیرویم. من هم دیدم حق با آنهاست، گفتم پس من پیش شما میمانم، خودم هم شب را تا صبح در جمعشان ماندم.
پس از استعفا چه شد؟
اعتراضها ادامه داشت، من استعفا کردم، اما از مسئولیت که فرار نکرده بودم، در جلسات هیئت دولت و وزرا شرکت میکردم و پیگیر حل بحران بودم. روز بعد از استعفا اتفاق مهم و غیرقابلپیشبینیای میتوانست بیفتد. یادم هست که قرار بود بعدازظهر ۳۱ تیرماه مسابقه استقلال و پرسپولیس در استادیوم آزادی برگزار شود. در جلسه هیئت دولت به رئیس جمهور گفتم من باید به کوی دانشگاه بروم و اگر جمعیت دانشجویان معترض به شرایط را کنترل نکنیم و ساعتی بعد با جمعیتی که به استادیوم رفتهاند به هم برسند، ممکن است اتفاقات ناخوشایندی بروز کند. او هم موافقت کرد و من به کوی دانشگاه رفتم و تا غروب در جمع دانشجویان ماندم و با آنها گرم صحبت کردم تا بیرون نروند. ما ماجرا را کنترل کردیم و این دو جمع به هم نرسیدند.
واکنشها به استعفای شما از وزارت علوم چه بود؟
بعد از آن اتفاق سفرای ما در کشورهای مختلف فرا خوانده شده بودند. چند روز بعد وزیر وقت امور خارجه، آقای کمال خرازی، از من دعوت کرد تا در جمع سفرا سخنرانی داشته باشم. در همان جمع سفرا گفتند بعد از استعفای شما ما نفس راحتی کشیدیم. استعفای من در خارج از کشور تفسیر مثبتی داشت و در جمع دانشجویان هم سبب آرامش شد، اما جالب این است که گروههای محافظهکار مخالف اصلاحات، بهویژه گروههای سرخود، من را متهم به دامنزدن به حوادث ۲۹ تیر میکردند تا این استعفا را تحریککننده نشان دهند.
جنجالسازی گروههای سرخود برای شما یا خانوادهتان اذیتکننده نبود؟
از دیدگاه آنها من متهمی بودم که هرکجا مرا میدیدند علیه من شعار سر بدهند، حتی در انتخابات سال ۹۵ هم استعفای من را منفی تعبیر میکردند و میخواستند آن را فرار از مسئولیت نشان دهند. این در حالی بود که حتی توده مردم مدافع من در ماجرای استعفایم بودند و تشکر میکردند.
ارسال نظر