همه پرسی کردستان عراق یک فتنه بزرگ بود
پارسینه: معاون اول رییس جمهور با تبریک پیروزی های دولت و ملت عراق در مبارزات اخیر علیه گروه های تروریستی و نیز توفیقات در حفاظت از وحدت و تمامیت ارضی این کشور، گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای این مبارزه در کنار دولت و ملت عراق بوده و در دوران سازندگی نیز در کنار دولت و ملت عراق خواهد بود و دانش و تجربیات ایران متعلق به برادران عراقی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز (پنجشنبه) در مذاکرات مشترک هیات های عالی رتبه ایران و عراق اظهار داشت: روابط جمهوری اسلامی ایران و عراق ریشه در مشترکات فراوان تاریخی، تمدنی، دینی و فرهنگی دارد و ما بعنوان مسئولین دو کشور باید برای توسعه روابط تلاش کنیم.
معاون اول رییس جمهور توفیقات و پیروزی های عراق در مبارزه با داعش و حفاظت از وحدت و تمامیت ارضی این کشور را تبریک گفت و افزود: با مدیریت ارزنده دولتمردان عراق، نقش حکیمانه مرجعیت دینی و در نتیجه مجاهدت های رزمندگان عراقی، هم اکنون عراق در آستانه یک پیروزی تاریخی علیه تروریسم تکفیری قرار دارد.
وی اظهار امیدواری کرد عراق بتواند پس از دوران سازندگی به جایگاه واقعی خود در جهان اسلام و در میان کشورهای عربی دست پیدا کند.
جهانگیری با بیان اینکه خوشحال هستیم که دولت عراق توانسته موضوع تجزیه خاک این کشور را ناکام گذارد، از مسئله جدایی طلبی و همه پرسی غیرقانونی در اقلیم کردستان عراق بعنوان فتنه ای بزرگ یاد کرد که می توانست به سایر کشورهای منطقه نیز منتقل شود اما خوشبختانه این موضوع به صورت مدبرانه در عراق حل و فصل شد.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه همه کردها شهروندان عراقی هستند و باید از تمام حق و حقوق قانونی برخوردار باشند، تصریح کرد: تهران از آغاز مسئله همه پرسی در کنار دولت مرکزی عراق بود و به مقامات ترکیه نیز اعلام کردیم که ما باید با دولت مرکزی عراق هماهنگ باشیم.
وی در ادامه به ایام اربعین حسینی نیز اشاره و ضمن قدردانی از اهتمام ویژه مقامات عراق برای میزبانی از زوار حسینی، گفت: در ایام اربعین با موج گسترده ای از عاشقان امام حسین (ع) روبرو هستیم و خوشبختانه در این سالها هماهنگی های خوبی برای میزبانی از زائران وجود داشته است.
جهانگیری افزود: در ایران نیز ستادی برای انجام هماهنگی های لازم در وزارت کشور ایجاد شده و وزارتخانه های مرتبط نیز در این ستاد عضویت دارند و ایران آمادگی دارد در کنار دولت عراق اقدامات لازم را برای میزبانی هر چه بهتر از زوار امام حسین (ع) انجام دهد.
معاون اول رییس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به مسائل منطقه اظهار داشت: منطقه ما در شرایط ویژه ای قرار گرفته و امیدوارم که مسئله سوریه نیز به نحو مطلوب حل و فصل شود و مذاکرات آستانه و ژنو به نتایج مطلوب منجر گردد.
وی روابط دو جانبه تهران ـ بغداد در بخش سیاسی، امنیتی و دفاعی را روابطی عالی توصیف کرد و گفت: روابط دو کشور مثال زدنی است اما متاسفانه سطح مناسبات اقتصادی فیمابین آن گونه که انتظار می رود پیشرفت نکرده و روابط اقتصادی باید جدی تر و با اراده بیشتر پیگیری شود تا شاهد اجرای توافقات میان دو کشور باشیم.
جهانگیری روابط بانکی ایران و عراق را ضعیف دانست و افزود: علیرغم مذاکرات چندین باره میان مسئولین بانک مرکزی دو کشور، متاسفانه هنوز روابط بانکی در سطح پایینی قرار دارد و توافقات صورت گرفته هنوز بطور کامل عملیاتی نشده است.
معاون اول رییس جمهور بر ضرورت توسعه همکاری های دو کشور در زمینه های نفت، گاز تاکید کرد و گفت: راه آهن شلمچه ـ بصره نیز باید هر چه زودتر تکمیل شود تا راه آهن سراسری ایران به عراق متصل گردد.
وی همچنین با تاکید بر لزوم گسترش روابط تجاری اظهار داشت: دو کشور باید به سمت تجارت آزاد حرکت کنند و ایران آمادگی دارد که بخش خصوصی خود را برای سرمایه گذاری در عراق تشویق نماید.
نخست وزیر عراق نیز در این نشست با اشاره به چالش های متعدد منطقه نظیر گروه های تروریستی و نیز برخی اختلافات، گفت: این مسائل باعث ایجاد جنگ های مختلف شده و زمینه نابودی و کشته شدن مردم را فراهم کرده است.
حیدر العبادی با تاکید بر اینکه باید از فروپاشی کشورهای منطقه جلوگیری کنیم، افزود: باید تلاش های فراوانی برای توسعه روابط انجام دهیم و باید به دنبال منافع مشترک و منافع متقابل باشیم.
وی با یادآوری اینکه ۶۰ درصد جمعیت کشورهای منطقه را جوانان تشکیل می دهند بر لزوم برنامه ریزی برای استفاده بهینه از جوانان در توسعه کشورهای منطقه تاکید کرد و گفت: اگر نتوانیم نیروی جوانان را هدایت کنیم، این نیرو می تواند به جریانی ویرانگر تبدیل شود همان گونه که تروریسم نیز از قدرت جوانان استفاده می کند و جوانان فعال جامعه را به عناصر ویرانگر تبدیل می سازد.
نخست وزیر عراق با بیان اینکه عراق در حال آمادگی برای آخرین عملیات نظامی علیه داعش است، گفت: این نبرد جنگی آزادی بخش برای ملت عراق خواهد بود و خوشبختانه ارتش عراق و نیروهای مردمی توانسته اند مناطق زیادی را از دست گروه های تروریستی آزاد کنند و خوشبختانه این نبردها علیه داعش، زمینه وحدت و یکپارچگی در عراق را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: مبارزه کامل با گروه های تروریستی نیازمند همکاری و هماهنگی از سوی همه کشورهای منطقه است زیرا این گروه های تکفیری ممکن است در هر مکان دیگری به ادامه تلاش های خود بپردازند و اعتقادات فاسد را در میان جوانان ترویج کنند.
حیدر العبادی همچنین به موضوع همه پرسی غیر قانونی در شمال عراق اشاره و با تاکید بر اینکه ما به دنبال عراق یکپارچه هستیم، گفت: خوشبختانه حمایت بین المللی از جدایی طلبان صورت نگرفت و فقط رژیم صهیونیستی از این همه پرسی حمایت کرد. نخست وزیر عراق با اشاره به هماهنگی میان ایران، عراق و ترکیه در خصوص مسئله همه پرسی، خاطر نشان کرد: خوشبختانه مواضع یکپارچه و یکسانی میان ایران، عراق و ترکیه وجود داشت و ما خواهان آن هستیم که کردها نیز جزو شهروندان عراق باقی بمانند چرا که شمال عراق هم بخشی از کشور عراق است.
وی همچنین از آمادگی این کشور برای تامین امنیت و خدمت رسانی به زوار حسینی بخصوص در ایام اربعین خبر داد و گفت: آماده هستیم که در خدمت زائران حسینی در اربعین باشیم.
ارسال نظر