گوناگون

پاسکاری گرانی بین دولت و دکان‌دار‌ها

پارسینه: معاون وزیر صنعت که اخیراً همه کاره کارگروه تنظیم بازار شده است، در واکنش به این سؤال «مردم انتظار تنظیم بازار را دارند، برای پاسخگویی به این انتظارات چه اقداماتی را در دستور کار دارید»، گفت: «رسانه‌ها اینقدر چرت‌وپرت نگویند تا ما حرف‌مان را بزنیم.»

روزنامه جوان: معاون وزیر صنعت که اخیراً همه کاره کارگروه تنظیم بازار شده است، در واکنش به این سؤال «مردم انتظار تنظیم بازار را دارند، برای پاسخگویی به این انتظارات چه اقداماتی را در دستور کار دارید»، گفت: «رسانه‌ها اینقدر چرت‌وپرت نگویند تا ما حرف‌مان را بزنیم.»

معاون وزیر صنعت که اخیراً همه کاره کارگروه تنظیم بازار شده است، در واکنش به این سؤال «مردم انتظار تنظیم بازار را دارند، برای پاسخگویی به این انتظارات چه اقداماتی را در دستور کار دارید»، گفت: «رسانه‌ها اینقدر چرت‌وپرت نگویند تا ما حرف‌مان را بزنیم.»

همایش گرامیداشت روز ملی اصناف به موضوع گرانی قیمت کالاها، دفاع رئیس اتاق اصناف ایران از عملکرد صنوف و گلایه از کمبود کالا‌های اساسی اختصاص یافت و معاون وزیر صنعت نیز در این همایش با طفره رفتن از پاسخگویی به سؤالات خبرنگاران توپ گرانی‌ها را به زمین رسانه‌ها و اصناف پرتاب کرد. این در حالی است که این مسئول چند ماه است مشکلات اصناف را می‌داند، اما حاضر به نشست با همه آن‌ها برای رفع مشکل میان اعضای هیئت‌مدیره اصناف نیست.

مسئولی که پاسخگو نیست!

حسن یونس سینکی که ۲۸خرداد تمامی اختیارات وزیر صنعت و تجارت را در کارگروه تنظیم بازار در اختیار گرفت و همواره از برنامه‌های تنظیم بازار دولت‌های قبل و موج گرانی قیمت‌ها در دولت‌های نهم و دهم انتقاد می‌کرد، در همایش گرامیداشت روز ملی اصناف از وظایف خود شانه خالی کرد. وی به عنوان مرد شماره یک تنظیم بازار در پاسخ به این سؤال خبرنگاران که مردم از شما توقع تنظیم بازار را دارند، شما چه اقدامی در این رابطه انجام داده‌اید، گفت: حتماً همین‌طور است، ولی من به شما نباید گزارش دهم. وی که در پنج سال گذشته سمت دبیری کارگروه تنظیم بازار را یدک می‌کشد، به عنوان مسئول کنترل قیمت‌ها و نظارت بر بازار حاضر به پاسخگویی نشد و در ارتباط با افزایش قیمت کالا‌ها در بازار افزود: دولت زمانی که میانگین قیمت ارز (دلار) در بازار ۴ هزار و ۸۵۰ تومان بود، نرخ آن را به ۴ هزار و ۲۰۰ تومان کاهش می‌دهد، اما فضای گرانی در اقتصاد کشور رخ می‌دهد، چرا؟ چه اتفاقی می‌افتد که با وجود اینکه نرخ ارز ۶۰۰ تومان کاهش یافته است، اما فضای گرانی ایجاد می‌شود؟ وی در پاسخ به این سؤال خود، خطاب به نمایندگان اصناف حاضر در این همایش اظهار کرد: ضعف رسانه‌ها و عدم اطلاع‌رسانی دقیق آن‌ها جای خود دارد، اما با وجود کاهش ارز ۴ هزارو ۸۵۰ تومانی به ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی شاهد گرانی در بازار بودیم و مفهوم اقتصادی این موضوع آن است که اصناف به درستی ایفای نقش نکرده‌اند و نتوانسته‌اند از ظرفیت‌های حرفه‌ای خود به درستی استفاده کنند. سینکی تصریح کرد: جریان تأمین اگر به درستی مدیریت می‌شد، این بهره‌گیری منفی از این اتفاق نیز خنثی می‌شد. اما چون جریان تأمین به درستی مدیریت نشد، دستمایه‌ای برای حوزه رسانه‌ای و افکار عمومی شد.

اصناف از عرضه اجناس خود به مشتریان خودداری می‌کنند

معاون وزیر صنعت خطاب به نمایندگان حاضر در این نشست گفت: در این ایام با وجود اینکه در انبار‌ها جنس وجود دارد، اما از عرضه آن به مشتریان خودداری می‌شود. نمی‌خواهم بگویم درست است یا نه، اما این امر موضوعیت پیدا کرده است. وی در حالی این سخنان را گفت که تولیدکنندگان معتقدند، جنسی در انبار ندارند، چون ضرر خواب سرمایه برایشان از روشن‌نبودن تکلیف قیمت دلار بیشتر است. هر چند که سینکی در ادامه گفت: در اقتصاد امروز آرامش اجتماعی، سرمایه و ناآرامی هزینه است؛ این ناآرامی‌ها و هزینه‌ها به حوزه اقتصاد منتقل می‌شود و تاوان آن را ما باید بپردازیم.
سینکی گفت: برای رفع این موضوع باید دقت‌نظر شما (اصناف) وجود داشته باشد تا مشکلات حل شود، شما هستید که با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود می‌توانید این اتفاقات را در حوزه اقتصادی کشور مدیریت کنید. چیزی که در این مقطع برای مدیریت مشکل نیاز داریم، یکپارچگی شما اصناف برای رفع مشکلات است.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن‌و‌تجارت گفت: با مشکلات اصناف آشنا هستم، اما نباید اجازه داد این یکپارچگی شما اصناف از بین برود؛ تشتتی که برای شما ایجاد می‌کند به دستمایه‌ای برای بهره‌گیری‌های سیاسی یک عده تبدیل می‌شود که نباید به آن‌ها این اجازه را داد. ما هم به سهم خود این اجازه را نمی‌دهیم.

آخرین شبکه توزیع کالای قاچاق اصناف هستند

سینکی افزود: مجموعه کالا‌های وارداتی و قاچاق موجود در سطح عرضه کمتر از ۱۸ درصد است که سهم کالا‌های قاچاق در این بخش ۴ تا ۵ درصد و حداکثر ۸ درصد که با کمک اصناف می‌توان از این امر جلوگیری به عمل آورد. وی خاطرنشان کرد: عدم عرضه این کالا‌ها در میان مدت نیز خود تبدیل به یک سود برای اصناف می‌شود و این فرهنگسازی برای اصناف باید صورت گیرد. ما نیز باید برای مبارزه با قاچاق وقت بگذاریم که وقت می‌گذاریم، اما آخرین شبکه (توزیع) خود اصناف هستند.

فاضلی: ریشه گرانی در مباحث ارزی و شایعات است

رئیس اتاق اصناف ایران که در این همایش سخن می‌گفت، به درستی از مشکلات اقتصادی کشور نام برد و افزود: من نمی‌گویم بازار، بازار خوبی است، اما این بازار تحت تأثیر جو و شایعات قرار گرفته در حالی که هیچ کمبودی در تأمین و عرضه وجود ندارد. علی فاضلی در مورد گرانی‌های اخیر گفت: حدود دو ماه است که بحث گرانی‌ها را در مجموعه اقتصاد کشور شاهد هستیم. موضوع این است که گرانی‌ها ربطی به بنگاه‌های کوچک و متوسط ندارد، بحث گرانی‌ها از جا‌های دیگری است. رئیس اتاق اصناف ایران اظهار داشت: گرانفروشی را نفی می‌کنم، ما در اکثریت قریب به اتفاق کالا‌ها از جمله استراتژیک، کالا‌های سبد خانوار، موادغذایی بحثی به عنوان گرانفروشی نداریم و دستمزد خدماتی که برای بنگاه‌ها در نظر گرفته‌ایم، فراتر از آن را در اقتصاد کشور شاهد نیستیم. فاضلی اظهارداشت: گرانی ریشه‌های مختلفی دارد که از جمله می‌توان به بحث ارز اشاره کرد. باید به بنگاه‌ها اعلام شود، ارز‌هایی که می‌گویند تخصیص یافته است، به چه کسانی رسیده و این ارز به چه کالا‌هایی تخصیص یافته و حجم آن چقدر بوده است، گفت: اگر قرار است بازار کنترل شود، یقیناً باید این کنترل با داده‌ها انجام شود. وی افزود: من مطمئن هستم در آینده نزدیک به این مسائل فائق می‌آییم، اما باید بپذیریم که در زمین دشمن بازی نکنیم. بیش از یک میلیون دستفروش در کنار واحد‌های صنفی فعالیت می‌کنند که این موضوع نظام بازار را با مشکل مواجه کرده است. وی در ادامه با اشاره به انعقاد تفاهمنامه همکاری بین اصناف و وزارت کشور گفت: این تفاهمنامه در چند زمینه از جمله بحث نظام دستفروشی است که باید فضای بهبود کسب‌و‌کار حل شود. همچنین تفاهمنامه منعقد شده در رابطه با بحث بنگاه‌های بدون پروانه، اعمال ماده ۲۷ و ۲۸ نظام صنفی با همکاری نیروی انتظامی و وزارت صنعت، معدن‌و‌تجارت، بحث تنظیم بازار و واحد‌های بدون پروانه و هماهنگی اصناف و شهرداری‌ها برای گسترش همکاری است.

وزیر کشور: در رابطه با اجرای اقتصاد مقاومتی کوتاهی کردیم

وزیر کشور با بیان اینکه هیچ‌گاه نقش بازار را نمی‌توان در اقتصاد نادیده گرفت، گفت: در رابطه با اجرای اقتصاد مقاومتی کوتاهی کرده‌ایم.
عبدالرضا رحمانی فضلی در مراسم روز ملی اصناف افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، کشور مقطع بسیار سختی را پشت سر گذاشت و آن زمانی بود که بازار دچار آشفتگی شد و تأمین، توزیع کالا دچار مشکلاتی شده بود، ولی هیچ‌وقت مردم احساس نکردند که بازار قصد منفعت طلبی و ثروت‌اندوزی دارد. وزیر کشور گفت: بدنه دولت و فعالان اقتصادی، در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی کوتاهی داشته‌اند و البته این کوتاهی از مقطع که مقام معظم رهبری نامگذاری کردند شروع نشده، بلکه از آن روز که انقلاب ما شروع شد. وی افزود: همه کسانی که خواستند در مسائل سیاسی وارد شوند و در حوزه‌های اقتصادی گفتند که استقلال، اصلی‌ترین پایه اقتصاد است، ولی متأسفانه ما در استقلال اقتصادی نتوانستیم در تراز انقلاب حرکت کنیم.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار