عکس/ سونامی ۱۲ درجهای سرما در ارسباران
پارسینه: مدیرکل هواشناسی استان آذربایجانشرقی نیز از بارش 10 تا 30 سانتمیتری برف در استان خبر میدهد و میگوید: در حال حاضر دمای هوا در مناطق زلزلهزده بین 12 تا 14 درجه با نشانگر منفی است.
وقتی از روستاهای دورافتاده مناطق زلزلهزده خبر میگیریم از بارش برف تا زانو و سردی فوقالعاده هوا سخن میشنویم و دستهایی که مدام به هم سائیده میشوند تا حداقل اگر دست و دل ما که میتواند کاری برایشان بکند و نمیکند دستهای خودشان گرمابخش سردی وجودشان باشد.
دهیار روستای "برازین، در تماس خبرنگار فارس از سردی هوا میگوید، خبر خوشی به ما میدهد که موفق به خرید نفت با قیمت آزاد شدهاند اما هنوز مخازن ذخیرهسازی که در حال توزیع است به روستای آنها نرسیده است.
مدیرکل هواشناسی استان آذربایجانشرقی نیز از بارش 10 تا 30 سانتمیتری برف در استان خبر میدهد و میگوید: در حال حاضر دمای هوا در مناطق زلزلهزده بین 12 تا 14 درجه با نشانگر منفی است.
شاهرخ حسنعلیزاده افزود: حجم بارش در مناطق زلزلهزده پنج میلیمتر و به طور خاص چهار میلیمتر در ورزقان و سه میلیمتر در اهر است.
یادآوری اینکه دمای زیر هشت درجه با نشانگر مثبت براساس استاندارهای موجود سرد محسوب شده و نیاز به وسائل گرمایشی را ضروری میکند.
محرم فروغی فرماندار ورزقان در رابطه با وضعیت منطقه ورزقان به فارس گفت: در حال حاضر ارتفاع برف در این مناطق بین 10 تا نهایتاً 20 سانتیمتر است.
وی در عین حال تاکید کرد: شاید در مناطقی ارتفاع برف بیشتر از این باشد ولی میانگین برف بین 10 تا حداکثر 20 سانتیمتر است.
فروغی،توزیع مخازن ذخیره نفت در حوزه ماموریتش را یادآور شد و گفت: تا به امروز حداقل بین 26 روستا بیش از یکهزار مخزن توزیع شده و هماهنگی لازم نیز با هیئت اعزامی از وزارت نفت که به منطقه آمده بودند برای تامین مخزن مورد نیاز روستاییان صورت گرفته است.
مناطق زلزلهزده مشکل ذخیره سوخت دارند
جلالالدین مراد، مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه آذربایجانشرقی با بیان اینکه در حال حاضر نیز مشکلی از لحاظ تامین سوخت در منطقه نداریم، افزود: از آبان امسال نیز بالغ بر 6 میلیون و 300 هزار لیتر نفت سفید در مناطق مختلف زلزلهزده توزیع شده است.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات اهالی منطقه بحث ذخیرهسازی سوخت است، گفت: برای رفع این مشکل نیز فراخوان عمومی به تمام مناطق شرکت پخش فرآوردههای نفتی کشور داده شده است تا تمام بشکهها و منابع ذخیره سوخت را که در انبارهایشان وجود دارد به منطقه ارسال کنند.
مددجوی زلزلهزده در چادر نداریم
مدیرکل کمیته امداد آذربایجانشرقی نیز به فارس گفت: کل مددجویان کمیته امداد در سه شهر زلزلهزده اهر، هریس و ورزقان 3 هزار و 500 خانوار بوده که از این تعداد سرپرستی یکهزار 400 خانوار را زنان برعهده دارند.
حسین دشتی با بیان اینکه یکهزار و 200 واحد خانوارهای زیرپوشش این نهاد به مددجویان تحویل داده شده و آنان در واحدهای بازسازی شده خود سکونت یافتهاند، یادآور شد: از این تعداد ساخت 300 واحد مسکونی کاملاً به اتمام رسیده و مراحل نازککاری را نیز طی کردهاند.
وی از فعالیت 467 پایگاه کمیته امداد استان در زلزله اخیر ارسباران خبر داد و افزود: از مجموع کمکهای جمعآوری شده این پایگاهها 20 میلیارد ریال به صورت نقدی و 42 هزار میلیارد ریال نیز غیرنقدی بوده است.
دشتی افزود: یکهزار و 700 واحد از ساکنان زیرپوشش کمیته امداد به دلیل اینکه 100 درصد تخریب شدهاند جزو اولویت ساخت و ساز این نهاد قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: از این تعداد 167 خانواده یک نفره و دو نفره با پرداخت 20 میلیون ریال کمک بلاعوض توسط خیران و با تعهد فرزندان آنها زندگی خواهند کرد.
دشتی، در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه هیچ مددجویی در چادر زندگی نمیکند، تاکید کرد: خانوادهایی که ساخت واحدهایشان به اتمام نرسیده در کانکسها زندگی میکنند و هیچیک از زیرپوششهای این مجموعه در چادر زندگی نمیکنند.
وی با بیان اینکه تجارب کمیته امداد آذربایجانشرقی در زلزله اخیر ارسباران قابل دفاع بوده و عملکرد مثبتی داشته است، اظهار کرد: تجارب کمیته امداد استان قابل انتقال به سایر استانهاست و امدادگران این مرکز با احساس مسئولیت در این زمینه از روز اول وقوع زلزله وارد عمل شدند.
دشتی ادامه داد: مردم فهیم آذربایجانشرقی هریک به نوبه خود یک امدادگر بودند و در امر امدادرسانی به زلزلهزدهها کمکهای شایانی کردند.
وی با اشاره به اینکه مشاوره روحی و روانی مدجویان حادثه دیده در اثر زلزله اهر،هریس و ورزقان اولویت اول کمیته امداد در روزهای اول زلزله بود، خاطرنشان کرد: به همین منظور 197 مشاور از دانشگاه در قالب گروههای مشاورهای برای ارتقای وضعیت روحی و روانی زلزلهزدگان به این مناطق اعزام شدند.
مدیرکل کمیته امداد آذربایجانشرقی با بیان این مطلب که 30 درصد خانوادههای آسیبدیده از زلزله زیرپوشش کمیته امداد بودند، افزود: در اثر این حادثه متاسفانه 28 نفر از مددجویان جان خود را از دست دادند و 220 نفر نیز مجروح شدند.
وی، از کمکرسانی 4 هزار و 800 میلیون ریالی خیران خارج از کشور به زلزلهزدههای استان خبر داد و اظهار کرد: در طول این مدت نیز 200 خیر از 12 استان سراسر کشور از مناطق زلزلهزده اهر،هریس و ورزقان بازدید کردهاند.
دشتی با بیان اینکه در زلزله اخیر یکهزار و 200 خانوار فضای کسب و کار خود را از دست دادند، تصریح کرد: با احصای مدارک و پرونده آنان فضای دامی و خودکفایی توسط کمیته امداد استان به آنان تحویل داده شد.
رییس جمهور محبوب ایران فرمودند:ما خانه های زلزله زدگان را با چندین طبقه درست کردیم .و تحویل شان دادیم وهیچ زلزله زده ای نداریم که در چادر زندگی کند .کدام گفته ها ومطالب درست است .