گوناگون

"تعهدی فراتر از NPT را قبول نمی‌کنیم"

پارسینه: فریدون عباسی رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه مراسم بزرگداشت شهید احمدی‌روشن در پاسخ به سؤالی درباره اتهامات مداوم غربی‌ها درباره اهداف نظامی برنامه هسته‌ای ایران، گفت: ایران هیچگونه برنامه مرتبط با اهداف نظامی ندارد و غربی‌ها نیز تا کنون در این زمینه نتوانسته‌اند مدرکی را ارائه کنند.

رئیس سازمان انرژی اتمی بهره‌برداری کامل از نیروگاه اتمی بوشهر را در طول ۳ سال آینده امکان‌پذیر عنوان کرد.

فریدون عباسی رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه مراسم بزرگداشت شهید احمدی‌روشن در پاسخ به سؤالی درباره اتهامات مداوم غربی‌ها درباره اهداف نظامی برنامه هسته‌ای ایران، گفت: ایران هیچگونه برنامه مرتبط با اهداف نظامی ندارد و غربی‌ها نیز تا کنون در این زمینه نتوانسته‌اند مدرکی را ارائه کنند.

وی افزود:‌تمام فعالیت‌های اتمی ایران زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صورت می‌گیرد.

وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره اینکه آیا این ترورها توانسته‌ است تأثیری در برنامه هسته‌ای ایران داشته باشد، افزود: برنامه هسته‌ای ایران عقبه‌ای در تمام دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و صنعتی دارد و موضوع به این گستردگی با حذف چند دانشمند به صورت فیزیکی ممکن نیست.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در سه سال گذشته و پس از شهادت استاد علی‌محمدی و دانشمندانی همچون شهید احمدی‌روشن و شهید شهریاری تمام فعالیت‌های برنامه هسته‌ای ایران در تمام ابعاد فنی و علمی و لجستیکی ادامه دارد و انشالله در سال آینده شاهد دستاوردهای جدیدی در عرصه هسته‌ای کشور خواهیم بود.

عباسی در پاسخ به سؤال دیگری درباره سطح همکاری ایران و آژانس ادامه داد: ما همکاری بسیار خوبی با آژانس در چارچوب مقررات داریم. به مقررات NPT پایبند بوده‌ایم و بازرسی‌ها از تأسیسات هسته‌ای ما همچنان ادامه دارد و تمام فعالیت‌های هسته‌ای ما مورد بازرسی و تأیید شورای حکام و مجمع عمومی در آژانس انرژی اتمی قرار گرفته است.

وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره سطح غنی‌سازی کشور و تأسیسات هسته‌ای گفت: غنی‌سازی تا ظرفیت 5درصد که در نطنز انجام می‌شود و هم غنی‌سازی 20درصد در سایت نطنز و فوردو، بر طبق برنامه و نیاز کشور صورت می‌گیرد.

رئیس سازمان انرژی هسته‌ای در ادامه تصریح کرد: ما غنی‌سازی را بر اساس نیاز کشور ادامه داده و خواهیم داد.

عباسی در پاسخ به سؤالی درباره برنامه کشور برای ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای جدید کشور گفت: ما بر طبق برنامه باید ظرفیت 20هزار مگاوات انرژی برق هسته‌ای برسیم. اگر بخواهیم توان خود را با راکتورهای 1000مگاواتی برطرف کنیم باید 20 نیروگاه بسازیم و اگر نیاز خود را با راکتورهای قدرت متوسط رفع کنیم ممکن است به بیش از 60نیروگاه نیاز داشته باشیم.

وی افزود: برنامه درازمدت ما این است تا بر اساس برنامه و منافع کشور برای ساخت نیروگاه‌های جدید تصمیم‌گیری کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سؤال دیگری درباره مذاکرات ایران و آژانس در آینده‌ای نزدیک تصریح کرد: اگر نمایندگان آژانس بدون پیش‌داوری وارد مذاکرات شوند و هدفشان روشن کردن حقیقت باشد و حقوق کشور ما را در نظر بگیرند به طور حتم در جلسه آینده با ما به نتیجه خواهند رسید، اما اگر بخواهند با پیش‌داوری قبلی وارد مذاکرات شوند فکر نکنم به نتیجه‌ای دست پیدا کنند.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره ترکیب و نوع مذاکره‌کنندگان آژانس انرژی اتمی گفت: هنوز در این باره چیزی اعلام نشده است، اما به احتمال زیاد معاون آقای آمانو به این مذاکرات خواهند آمد و تیمی نیز ایشان را همراهی خواهند کرد.

وی درباره قطعی شدن زمان این مذاکرات گفت: هنوز چیزی دراین باره اعلام نشده است و ما فکر می‌کنیم که همان 27 دیماه است که پیش از آن اعلام شده بود.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سؤال دیگری درباره اینکه آیا ایران در مذاکرات با آژانس، تعهدی را فراتر از NPT قبول خواهد کرد و یا نه گفت: ما هر تعهدی که خارج از چارچوب NPT باشد را نخواهیم پذیرفت.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سؤال دیگری درباره زمان راه‌اندازی نیروگاه اتمی بوشهر گفت: هم‌اکنون نیروگاه با 100درصد توان خود در حال فعالیت است و برق خود را به شبکه سراسری کشور می‌دهد و این نیروگاه با توان نامی 1000مگاوات به شبکه برق متصل است.

وی افزود: کار فنی به این وسعت را نمی‌توان با ساعت و ثانیه مشخص و معلوم کرد چرا که ایمنی نیروگاه برای ما در اولویت است و باید شرایط ایمن را برای آن فراهم کنیم و اجزای مختلف نیروگاه باید با یکدیگر سازگار باشد و صحت کارکرد آنها مورد تائید نظام ایمنی ما قرار بگیرد.

عباسی گفت‌: خوشبختانه تا کنون در این خصوص کارهای خوبی صورت گرفته است و ما باید این نیروگاه را از پیمانکار روس تحویل بگیریم و آن را به متخصصان خودمان تحویل بدهیم و این مستلزم این است که بسیاری از پارامترها کنترل شود و اینها زمان‌بر است. هم‌اکنون نیروگاه به شبکه وصل است و ما فکر می‌کنیم که تا پایان سال زمان بهره‌برداری مقدماتی فراهم خواهد شد.

وی افزود: انشالله تا دو سه سال آینده ما می‌توانیم نیروگاه را از طرف روسی به طور کامل تحویل گرفته و به نیروهای خودمان بسپاریم.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره اینکه آیا مذاکراتی برای خرید راکتورهای کوچک از شرکت‌های غربی و شرقی صورت گرفته است یا نه گفت: شرکت‌های غربی علی‌رغم سیاست خصمانه‌ای که دولت‌ها علیه ما نشان داده‌اند دنبال منافع خود هستند و آنها حاضر هستند همکاری‌های تخصصی را با ما داشته باشند و ما امیدواریم که این فضای سیاسی بالاخره حل شود.

وی با اشاره به بحران اقتصادی غرب گفت: این مسئله آنها را مجبور می‌کند تا دست از رفتار سوء خود در مقابل جمهوری اسلامی ایران بردارند و ما هم از این مسئله و همکاری‌های تخصصی استقبال می‌کنیم.

وی افزود: اما تکنولوژی غربی به دلیل بحران اقتصادی، مقداری با سؤال مواجه شده است. آنها باید از طرف آژانس تأییدیه‌هایی را ارائه بکنند که ایمنی نیروگاه‌های آنان را تضمین کند، چرا که ما بعد از واقعه فوکوشیما در همکاری خود با شرکت‌های غربی تجدیدنظر کرده‌ایم و سعی می‌کنیم اطمینان لازم را به نیروگاه‌ها پیدا کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره زمان بهره‌بداری کامل از نیروگاه اتمی بوشهر نیز گفت: برای این کار باید سه سال صبر کنیم چرا که بهره‌برداری مقدماتی باید انجام شود و نیروهای روس در کنار نیروهای ایرانی کار کنند.

وی افزود: که این اولین نیروگاه ما است و نیروهای ما باید در کنار نیروهای روس کار کنند و ما به صورت منطقی جلو برویم.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار