وزیر خارجه ایران: در حال بررسی پاسخ آمریکا هستیم| اظهارات تازه اولیانوف از طولانی شدن مذاکرات
پارسینه: نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین در توییتی عنوان کرد که مشارکتکنندگان در مذاکرات حق دارند تا خواستار تغییراتی در متن توافق شوند.
به گزارش پارسینه ؛ میخائیل اولیانوف ، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین روز پنجشنبه در توییتی نوشت: پیشنهاد هر پیشنویس جدید باعث طولانیتر شدت مذاکرات وین بر سر برجام میشود. این ممکن است مایه تاسف باشد اما شرکتکنندگان حق دارند که مطابق با رویههای معمول در دیپلماسی چندجانبه خواستار تغییراتی در متن شوند. ما باید صبور باشیم.
همچنین حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه شب گذشته (پنجشنبه) پس از گفتوگوی تلفنی با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در صفحه اینستاگرامش نوشت: امروز به ابتکار آقای گوترش دبیرکل سازمان ملل با ایشان به صورت تلفنی گفتگو کردم.
وی افزود: در این گفتگوی تلفنی به برخی موضوعات مورد اهتمام مشترک در عرصه منطقهای و جهانی از جمله کنفرانس معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای و آخرین وضعیت روند مذاکرات رفع تحریم ها پرداخته شد.
وزیر خارجه اضافه کرد: در پاسخ به تاکید آقای گوترش مبنی بر ضرروت اجماع در نشست ان.پی.تی صراحتا به ایشان گفتم: رئیس کنفرانس اخیر ان.پی.تی با نادیده گرفتن مصوبات کنفرانسهای ۱۹۹۵، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰ بخصوص در مورد منطقه غرب آسیا که همیشه خواستار پیوستن رژیم صهیونیستی به ان.پی.تی بود، تمام دستاوردهای کنفرانسهای قبلی را کنار گذاشته و قطعا این موضوع برای ما قابل قبول نخواهد بود! مقرر شد آقای گوترش این موضوع را مورد توجه و بررسی قرار بدهد.
رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد: آقای گوترش در این گفتوگو روند توافق رفع تحریم ها را مثبت خواند و ابراز امیدواری کرد مذاکرات وین به نتیجه رضایتبخش منتهی شود، ضمن تشکر از تلاشهای سازنده دبیر کل به ایشان گفتم: آمریکا روز گذشته به پیشنهادات پاسخ داده است و اکنون ما در حال بررسی این پاسخ هستیم، در اینکه ما اراده جدی و واقعی برای رسیدن به توافق قوی و پایدار داریم شکی نیست، اما از حقوق مردم در هیچ شرایطی کوتاه نخواهیم آمد… امروز وقت آن است تمامی طرفها اراده خودشان را در عمل اثبات کنند.
آمریکا: احیای برجام قدمی مهم برای خاورمیانه است
وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا نوشت، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که آیا دولت آمریکا برنامه دارد برای سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران و همراهانش جهت شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل روادید صادر کند یا نه، گفت: ما قبلا هم گفتهایم که کشور میزبان سازمان ملل هستیم و آمریکا در کل و طبق توافق با این سازمان وظیفه دارد برای نمایندگان کشورهای عضو برای سفر به مقر سازمان ملل روادید صادر کند. آمریکا به عنوان کشور میزبان سازمان ملل، وظایف و تعهداتش را جدی میگیرد، اسناد مربوط به روادید محرمانه هستند، بنابراین، نمیتوانم چیز دیگری بگویم.
پاتل در ادامه، در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا توانسته رژیم صهیونیستی و متحدان آمریکا در منطقه را راضی کند که انجام شدن توافق هستهای برایشان بهتر است یا نه، با اشاره به این که قصد ندارد وارد جزئیات رایزنیهای واشنگتن با رژیم اسراییل و دیگر متحدان و شرکای آمریکا شود، گفت: ما در این باره تعامل نزدیکی با شرکای اسراییلیمان داشتهایم. ما همچنان فکر میکنیم که بازگشتی دوجانبه به پایبندی به توافق، نه تنها در راستای منافع ملی آمریکاست، بلکه قدمی مهم برای خاورمیانه محسوب میشود.
او در توضیح این که انتظار دارد چه زمانی نظرات ایران درباره پاسخ آمریکا به متن پیشنهادی اتحادیه اروپا جهت احیای توافق هستهای ارائه شود، گفت که قصد ندارد درباره این بازه زمانی گمانهزنی کند.
ارسال نظر