گوناگون

شرط‌ احمدی‌نژادبرای‌حضوردر اختتامیه‌ تئاتر فجر!

پارسینه: برای گفتگو با محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری کشور نیز وقت اختصاصی گرفتیم که رئیس جمهور عنوان کرد یا در اختتامیه این جشنواره می تواند حضور یابد یا در جلسه اختصاصی که به انتخاب خودشان حضور در اختتامیه را برگزیدند.

مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی در بررسی عملکرد جشنواره تئاتر فجر با اشاره به حضور برخی آثار ناموفق در این دوره، نقاط مثبت و منفی این رویداد هنری و همچنین شرط احمدی‌نژاد برای حضور در اختتامیه را مطرح کرد.

نشست رسانه‌ای بررسی سی و یکمین جشنواره تئاتر فجر با رویکرد به برگزاری سی و دومین دوره صبح امروز در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد. در این نشست خبری که بدون حضور سعید کشن‌فلاح دبیر جشنواره تئاتر فجر برگزار شد قادر آشنا مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی، پیمان شریعتی دبیر اجرایی جشنواره و اسماعیل عالی‌زاد دبیر دوره بعد جشنواره حضور داشتند و به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

در ابتدای جلسه اهالی رسانه بیان دیدگاه‌ها و انتقادات خود از عملکرد این دوره از جشنواره پرداختند و مسائلی همچون نبود سیاستهای مدون در طول سی و یک دوره که از برگزاری جشنواره می‌گذرد و تغییر یافتن برنامه‌ها با توجه به حضور دبیر جدید، کیفیت ضعیف اثار بخش بین‌الملل، برازنده نبودن اثار داخلی برای حضور در یک رویداد بین‌المللی، اختصاص پیدا نکردن سالن‌های مناسب به برخی گروه‌های نمایشی، دلیل حضور پیدا نکردن دبیر جشنواره در این جلسه، صدور بی‌رویه کارت‌های VIP، حضور نداشتن پیشکسوتان عرصه تئاتر در جشنواره و.... را مطرح کردند.

قادر آشنا پس از شنیدن صحبت‌های خبرنگاران در پاسخ به انتقادات مطرح شده به بیان اینکه جشنواره امسال را با سال‌های قبل قیاس نمی‌کنیم، اما نقاط ضعف و قوت آن را به درستی می‌دانیم و تابحال مورد بررسی قرار گرفته است گفت: یکی از نقاط ضعف این دوره از جشنواره این بود که فراخوان با تاخیر منتشر شد. چون از ابتدا قرار بود شورای سیاست گذاری فراخوان جشنواره تئاتر فجر را دو ماه زودتر اعلام کند تا گروه ها بتوانند کارهایشان را به سرعت به سرانجام برسانند. اما این تاخیر باعث شد که تکلیف برخی از کارها مشخص نشود. همچنین کسرت کارها یکی دیگر از اشکالاتی بود که در جشنواره وجود دارد نکته دیگر حضور یک بازیگر در چندین کار متفاوت بود که این کار ستاد اجرایی را با دردسرهای فراوانی روبرو کرد. بسیاری از بی نظمی‌های جشنواره و تاخیر در اجراها و داوری‌ها و همچنین از دست دادن برخی سالن‌های مناسب به همین دلیل بوجود آمد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از نقاط منفی این دوره از جشنواره این بود که ما از کانون های تخصصی چون کانون منتقدین، کانون تئاتر دانشجویی، کانون تئاتر خیابانی و آئینی سنتی نتوانستیم بهره مناسب را ببریم و از پتانسیل این کانون های تئاتر به درستی استفاده کنیم. نکته مورد انتقاد دیگر بخش ویژه جشنواره بود که شفافیت لازم را نداشت و به برخی از تعاریف ما لطمه زد. همچنین ترکیب داوری ها که گاها در حین بازبینی و داوری ها مشکلاتی بوجود می آورد البته به دلیل مشغله کاری این دوستان.

آشنا با اشاره به بخش بین الملل جشنواره تئاتر فجر افزود: نکته منفی که در بخش بین الملل وجود داشت این بود که در فراخوان ما کلیات را بیان می کنیم و عدم بیان جزئیات باعث می شود گروه های خارجی از اینکه چگونه باید در جشنواره ما حضور پیدا کنند اطلاع کافی نداشته باشند. همچنین مشکل سالن مناسب برای برخی اجراها نیز مدنظر بود که البته تقریبا همه می دانیم به دلیل کمبود سالن های تئاتر این مساله که برای هر گروه سالن مناسبی را اختصاص دهیم محال است. همچنین من با این نکته موافقم که کارهای امسال از لحاظ محتوایی مشکل داشتند. در واقع آثاری که قبلا اجرای عمومی رفته بودند و در بخش مرور و مناطق حضور داشتند جزء بهترین آثار جشنواره به حساب می آمدند.

وی تصریح کرد: در این دوره می توانستیم از خرد جمعی، حضور هنرمندان و پیشکسوتان بیشتر بهره ببریم در واقع آثار تولیدی ما در اجرا و محتوا مشکلات فراوانی داشتند و از نظر من برخی از آثار اصلا نباید در جشنواره حضور می یافتند که البته تعداد این آثار اندک است. در این دوره عمده آثار به لحاظ محتوایی مرتبط با زندگی امروزی و شهری بوده است و آثار روستایی با جغرافیای متنوع در جشنواره کم بود.

مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی ادامه داد: من معتقدم که تئاتر باید همگانی شود و مساله ای که این هنر از آن رنج می برد نوع نگرش به تئاتر است. در این دوره خوشبختانه ما توانستیم تئاتر را از سطح وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فراتر ببریم و آن را عمومی کنیم تا همه مردم بدانند تئاتر چیست. بنابراین معتقدم که جشنواره امسال با همه نقاط ضعفش فراتر از دوره های دیگر بود.

وی با اشاره به نقاط مثبت جشنواره عنوان کرد: در این دوره تلاش کردیم با مسئولان کشوری درباره تئاتر رایزنی هایی انجام دهیم و طی صحبت هایی که با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی انجام دادیم قرار بر این شد که با نمایندگان جلسه ای داشته باشیم که متاسفانه به دلیل بیماری سعید کشن‌فلاح دبیر جشنواره این اتفاق روی نداد. همچنین برای گفتگو با محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری کشور نیز وقت اختصاصی گرفتیم که رئیس جمهور عنوان کرد یا در اختتامیه این جشنواره می تواند حضور یابد یا در جلسه اختصاصی که به انتخاب خودشان حضور در اختتامیه را برگزیدند.

آشنا در ادامه درباره شورای سیاست گذاری دوره بعدی جشنواره عنوان کرد: ما تلاش می کنیم که شورای سیاستگذاری را در بالاترین حد خود و با حضور وزیر اجرا برگزار کنیم. البته در این دوره حضور وزیر ارشاد در دبیرخانه جشنواره و بررسی نکات مثبت و منفی و همچنین حضور وی در جشنواره امسال و دیدن آثار و رونمایی از کتاب جشنواره یکی از نقاط قوت بود.

وی با اشاره به حضور رئیس جمهور در اختتامیه جشنواره بیان کرد: حضور رئیس جمهور در اختتامیه و شنیدن خواسته های هنرمندان توسط یک بازیگر پیشکسوت بسیار مثمرثمر بود که این خواسته ها در حال پیگیری است. حمید شاه‌آبادی معاون هنری وزارت ارشاد نیز شخصا مطالبات هنرمندان را پیگیری می کند. با وجود اینکه این دوره از جشنواره یکی از سخت ترین دوره ها بود ما بدون هیچ بدهی و قرضی جشنواره را به پایان رسانده ایم. در این دوره از جشنواره مدیریت و صرفه جویی بسیاری انجام گرفت و در بخش بین الملل توانستیم حدود 130 میلیون تومان صرفه جویی کنیم.

آشنا توضیح داد: همچنین اعلام کردیم که اولویت اجرای سال 92 قرار است به آثاری که در جشنواره فجر حضور داشتند تعلق گیرد. بدین منظور به مدیران تالارهای مختلف اعلام کرده ایم که همه کارهای جشنواره را ببینند و آثار مناسب را برای اجرا در سالن هایشان انتخاب کنند. مدیر تئاتر شهر، تالار سنگلج، هنر و اداره تئاتر تا امروز آثار مورد نظرشان را به ما اعلام کرده اند. همچنین شورای حمایت از آثار نمایشی و شورای نظارت و ارزشیابی نیز همه آثار را مورد بررسی قرار دادند بنابراین تا امروز ما دو برابر سال گذشته تعهد اجرا به گروه ها داده ایم. دو نمایش شهرستانی نیز برای اجرای عمومی در تالار سنگلج اعلام شده است.

در ادامه جلسه پیمان شریعتی مدیر اجرایی جشنواره سی و یکم عنوان کرد: همانطور که خبرنگاران همه اعلام کردند ای کاش دبیر جشنواره امروز در این جلسه حضور داشت و به بسیاری از سوالات پاسخ می داد چون برای نقد تفکر جشنواره قطعا حضور وی لازم است. معتقدم که فراخوان جشنواره به معنای تفکر یک جشنواره است و متاسفانه در این دوره فراخوان ما تیر ماه منتشر شد که زمان بسیار دیری به حساب می آمد.

وی ادامه داد: همین دیر منتشر شدن فراخوان باعث مشکلات فراوانی در شکل دهی آثار و حتی حضور بازیگران مشترک در بسیاری از نمایش ها شد. بنابراین تلاش می کنیم که زمانبندی بسیار مناسبی در برگزاری جشنواره سی و دوم تئاتر فجر و انتشار فراخوان داشته باشیم. بنابراین همه تلاشمان را می کنیم تا شهریور امسال آثار جشنواره مشخص باشد.

شریعتی ادامه داد: جشنواره ما بین المللی است و نمی توانیم بعد از سی و یک دوره این بخش را از آن حذف کنیم. البته قبول دارم که برخی نمایش های بین المللی ممکن است در طراز کشور ما نباشد. البته این سلیقه تئاتر ما است و ارتباطی به تخصص ندارد مثلا نمی توان گفت که کار مجارستان نمایش ضعیفی بوده است. مجید سرسنگی یکی از مشاوران اصلی دبیر جشنواره در بخش بین الملل بوده است پس در دوره تخصص مشاوران و دبیر بحثی نمی ماند.

دبیر اجرایی جشنواره در اعتراض به صدور بی رویه کارت های VIP خاطر نشان کرد: شاید کوتاهی از من بوده که نظارت شایسته ای درباره صدور این کارت ها نداشته ام اما اگر سال آینده من و همکارانم در این سمت باشیم تلاش می کنیم که کلا این کارت ها را حذف کنیم چون سال های ما گنجایش حضور این همه میهمان را ندارند. در این دوره نیز تنها 200 کارت به خبرنگاران اختصاص داد اما امیداریم سال آینده احترام اهالی رسانه مضاعف شود.

منبع: خبرگزاری مهر

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار