گوناگون

ادعای زیباکلام: اصولگرایان، به دنبال حضور حداقلی مردم در انتخابات

پارسینه: دو تجربه تلخ 2 خرداد 76 و 3 تير سال 84 براي اصول‎گرايان سبب شده است که اين جريان حضور حداقلي در انتخابات را به حضور حداکثري مردم ترجيح دهد زيرا در کنار اين موضوع ديگر شاهد تکرار حوادث فوق نخواهند بود و از بابت رئيس‎جمهوري آينده خيالشان راحت است.

صراحت لهجه و نداشتن خط قرمز در اظهارات، اصلي‎ترين ويژگي دکتر صادق زيباکلام است.همين امر سبب شده است که اظهارات وي در رسانه‎ها هميشه از جذابيت بالايي برخوردار باشد.


با او درباره چگونگي حضور جريان‎‎هاي اصلاح‎طلب و اصول‎گرا در انتخابات رياست‎جمهوري يازدهم به گفت‎وگو نشستيم که با پاسخ‎هاي جالبي مواجه شديم.

در آستانــــه انتخـــابـات رياست‎جمهوري، فضاي کشور و فعاليت جريان‎‎هاي سياسي را چگونه ارزيابي مي‎کنيد؟
به ‎نظر بنده اصلاح‎طلبان به هيچ وجه در انتخابات شرکت نخواهند کرد زيرا اساسا اصول‎گرايان و رهبران اصول‎گرايي اجازه شرکت در انتخابات را به اصلاح‎طلبان نخواهند داد، البته براي آن‎که نشان دهند فضاي انتخابات باز و آزاد است، سعي مي‎کنند به‎صورت کنترل‎شده از اصلاح‎طلبان در انتخابات استفاده کنند. به همين دليل تلاش خواهند کرد که اصلاح‎طلبان درجه دو و شبه‎اصلاح‎طلبان را بزرگ کنند.

هر گفته و اظهارنظر آنان را در رسانه‎‎هاي خود و رسانه‎‎هاي حاکميتي انعکاس ويژه‎اي مي‎دهند. واقعيت اين است که اصلاح‎طلبان واقعي امکان حضور در انتخابات را ندارند و در انتخابات شرکت نمي‎کنند.

اين عدم حضور هم شامل اصلاح‎طلبان مي‎شود و هم شامل آيت‎الله هاشمي رفسنجاني. پس در اين وضعيت انتخابات صرفا صحنه رقابت ميان اصول‎گرايان و آقاي احمدي‎نژاد خواهد بود.

اگر آقاي احمدي‎نژاد بتواند اجازه حضور آقاي رحيم مشايي را در انتخابات بگيرد، احتمال تداوم قدرت آقاي احمدي‎نژاد بسيار بالا خواهد بود و اصول‎گرايان در انتخابات با وجود آقاي مشايي به مشکل خواهند خورد.

در نبود آقاي هاشمي و اصلاح‎طلبان بزرگ، آقاي مشايي رقيبي در انتخابات نخواهد داشت. نامزد اصلي اصول‎گرايان آقاي ولايتي يا حداد‌عادل خواهد بود و شکست اين نامزد‎ها براي آقاي مشايي مثل آب خوردن است.

به همين دليل اصول‎گرايان با مشکل روبه‎رو خواهند شد. اگر رئيس‎جمهوري موفق به تأييد صلاحيت مشايي نشود، آقاي ولايتي مي‎تواند راهي پاستور شود زيرا ايشان اصلي‎ترين نامزد اصول‎گرايان تلقي مي‎شود.

سبد رأي اصول‎گرايان 5 يا 6 ميليون است که با راهکار‎هايي نظير ترغيب و تشويق مي‎توانند رأي مورد نياز براي رياست‎جمهوري را به دست آورند.

دو تجربه تلخ 2 خرداد 76 و 3 تير سال 84 براي اصول‎گرايان سبب شده است که اين جريان حضور حداقلي در انتخابات را به حضور حداکثري مردم ترجيح دهد زيرا در کنار اين موضوع ديگر شاهد تکرار حوادث فوق نخواهند بود و از بابت رئيس‎جمهوري آينده خيالشان راحت است.

نبودِ رحيم مشايي يا اصلاح‎طلبان و به تبع آن کاهش شديد مشارکت مردم در انتخابات، نگراني خاصي را براي اصول‎گرايان ايجاد نکرده است.

احتمالا آقاي قاليباف را به‎عنوان معاون اول استفاده خواهند کرد تا بتوانند از توان اجرايي او نيز بهره ببرند. اين سناريو به‎نظرم اصلي‎ترين سناريوي انتخابات خردادماه است.

تنها عاملي که مي‎تواند اين سناريو را تغيير دهد، شخص آقاي احمدي‎نژاد است. اگر مشارکت در انتخابات کاهش يابد، صرفا براي چند ماه ممکن است براي اصول‎گرايان مشکل ايجاد شود ولي به سرعت همه اين مشارکت پايين را از ياد خواهند برد اما از سوي ديگر اصول‎گرايان براي 4 سال خيالشان از بابت دولت راحت خواهد بود.

اين روز‎ها همه نامزد‎هاي انتخاباتي انتقاد از دولت را يک موضوع رأي‎آور مي‎دانند و نسبت به عملکرد اقتصادي دولت نقد دارند. در اين شرايط اقتصادي کشور چگونه ممکن است نامزد دولت اکثريت آراء را به دست آورد؟
اگر آقاي مشايي کانديدا شود، مردم درست يا غلط ايشان را يک نامزد غيرحکومتي و خارج از حکومت تلقي مي‎کنند و شايد بتوان گفت مشايي به همان دليل که خاتمي در سال 76 رأي آورد، مي‎تواند در انتخابات رأي مردم را به دست آورد.

تيم اقتصادي مشايي و احمدي‎نژاد تفاوت چنداني ندارد. مشايي مشکل پسته و پرايد را حل خواهد کرد؟!
اگر بخواهيم از اين منظر موضوع را بررسي کنيم، بايد اذعان کنيم که شرايط موجود ماحصل عملکرد دولت نيست زيرا در اين ميان آقاي ولايتي، مجالس هشتم و نهم و قوه قضائيه و حتي بقيه اصول‎گرايان هم سهيم هستند و نمي‎توان ادعا کرد که همه مشکلات را دولت به‎وجود آورده است.

اصول‎گرايان در به‎وجود آمدن شرايط اقتصادي کنوني کمتر از آقاي احمدي‎نژاد مقصر نيستند. اگر تصور شما اين است که مردم به‎خاطر مشکلات و گراني‎ها به آقاي احمدي‎نژاد رأي نمي‎دهند، پس مردم به آقاي ولايتي هم رأي نخواهند داد! براي اين‎که آقاي ولايتي هم مانند آقاي احمدي‎نژاد نماينده جريان اصول‎گرايي محسوب مي‎شود.

مدعي شديد که نامزد‎هاي اصلاح‎طلب کنوني افراد سطح پايين اصلاح‎طلبي هستند. آقاي خاتمي در سال 76 صرفا رئيس کتابخانه ملي بود. آيا آقايان عارف يا نجفي با سوابق و پست‎‎هاي کنوني، افراد سطح پاييني محسوب مي‎شوند؟!
آقايان نجفي، عارف و حتي جهانگيري به هيچ وجه اجازه شرکت در انتخابات را نخواهند يافت و اساسا شرکت اصلاح‎طلبان در انتخابات منتفي است.

اصول‎گرايان به خوبي مي‎دانند که اگر اصلاح‎طلبان در انتخابات شرکت کنند، داستان دوم خرداد دوباره تکرار خواهد شد و قوه مجريه به دست اصلاح‎طلبان خواهد افتاد و اصول‎گرايان هيچ تمايلي به اين موضوع ندارند.

مردم در سال‎‎هاي 76 و 84 صرفا به فردي رأي دادند که بيشترين زاويه و اختلاف را با آقاي هاشمي داشته است. شما با چه دلايلي براي ايشان احتمال رأي‎آوري قائل بوده و نبودشان را مؤثر مي‎دانيد؟
براي اين‎که مردم در اين دو دوره اصلاحات و اصول‎گرايان متوجه شده‎اند که برخلاف آنچه تصور مي‎کردند، مقصر همه مشکلات آقاي هاشمي نبوده است.

مثلا در هشت سال اخير آقاي هاشمي نقش خاصي نداشته اما مشکلات برطرف نشده است. پس مشکل، ايشان نيست.

ضمن اين‎که مردم معتقدند که سياست‎‎هاي آقاي هاشمي در مقايسه با سياست‎‎هاي اصول‎گرايان بسيار بهتر است. در سال 84 با وجود اين‎که اين همه عليه آقاي هاشمي و خانواده ايشان تبليغ شد و گفتند ايشان و فرزندانشان در اين مملکت خورده‎اند و برده‎اند، باز هم در دور دوم انتخابات شاهد بوديم که 10 ميليون نفر از اقشار تحصيل‎کرده به ايشان رأي دادند و امروز مطمئنا اين رقم از 10 ميليون بسيار فراتر رفته است.

برخلاف گفته شما اين‎روز‎ها رابطه حاکميت و اصلاح‎طلبان گرم‎تر از گذشته شده است و چندي پيش سه تن از اصلاح‎طلبان با رهبري ديدار داشته‎اند. آيا اين ديدار‎ها نشانه‎‎هاي مثبت براي حضور در انتخابات نخواهد بود؟
نه به هيچ وجه. از امروز تا 24 خردادماه اصول‎گرايان و رسانه‎‎هاي اصول‎گرا سعي در القاي اين موضوع دارند که اصلاح‎طلبان در انتخابات شرکت خواهند کرد ولي مطمئن باشيد که اصلاح‎طلبان در انتخابات شرکت نخواهند کرد.

در سناريوي فرضي شما مسأله حضور اصلاح‎طلبان در انتخابات صرفا مانور تبليغاتي اصول‎گرايان و رسانه‎‎هاي اصول‎گرا. اما ما از چند ماه پيش شاهد بوده‎ايم که فعاليت رسانه‎‎هاي اصلاح‎طلب شدت گرفته است و تقريبا هر روز يکي از نامزد‎هاي احتمالي اصلاح‎طلبان در رسانه‎‎هاي اين جريان مطرح مي‎شود. آيا رسانه‎‎هاي اصلاح‎طلبان در زمين اصول‎گرايان بازي مي‎کنند؟
مهم اين است که اصلاح‎طلبان اصلي از انتخابات محروم هستند. اعضاي مجمع روحانيون مبارز، اعضاي حزب مشارکت، دفتر تحکيم وحدت، سازمان مجاهدين انقلاب، آيت‎الله هاشمي رفسنجاني و ديگر رهبران اصلاح‎طلب از جمله افراد و گروه‎هايي هستند که واقعا نماينده اصلاح‎طلبان به شمار مي‎روند ولي از حضور در انتخابات محروم خواهند شد.

اصول‎گرايان به کبريت‎‎هاي بي‎خطر علاقه بيشتري دارند. اصول‎گرايان افرادي مانند آقاي کواکبيان را که بي‎خطر هستند، به‎عنوان اصلاح‎طلب پر و بال مي‎دهند و آن‎ها را مطرح مي‎کنند تا وانمود کنند که انتخابات با حضور همه گروه‎ها برگزار مي‎شود ولي واقعيت چيز ديگري است.


منبع:آخرین نیوز

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار