گوناگون

کمبود دارو همچنان قربانی می گیرد اما کسی پاسخگو نیست!

کمبود دارو همچنان قربانی می گیرد اما کسی پاسخگو نیست!

پارسینه: کمبود دارویی که همواره از سوی دولتی ها تکذیب شده اما حالا بعد از برکناری وزیر بهداشت و سامان یافتن کم و بیش اوضاع ارزی نیز همچنان وجود دارد...

پارسینه-گروه سیاسی: "منوچهر اسماعیلی لیوسی" نوجوان 15 ساله و مبتلا به بیماری هموفیلی در دزفول بر اثر عدم دسترسی به دارو درگذشت. این خبری بود آبان ماه روی خط رسانه ها رفت. خبری غم انگیز که بر کمبود دارو در کشور صحه گذاشت.

کمبود دارویی که همواره از سوی دولتی ها تکذیب شده اما حالا بعد از برکناری وزیر بهداشت و سامان یافتن کم و بیش اوضاع ارزی نیز همچنان وجود دارد و قربانی می گیرد، چرا که رئيس انجمن بيهوشي و مراقبت‌هاي ويژه ايران به تازگی از کمبود داروی بیهوشی و در پی آن تعطیل شدن اتاق عمل ها خبر داده است.


هنوز از یادها نرفته است ، تداوم بگو مگوي مقامات دولت با يكديگر درباره مشكلات دارويي و ريشه‌هاي آن سرانجام بدانجا ختم شد كه وزير بهداشت از گران شدن برخي داروها خبر داد و از عدم تخصیص ارز به دارو انتقاد کرد و سر انجام نیز به خاطر اعتراف به گرانی دارو و انتقاد از عدم تخصیص ارز دولتی به دارو برکنار شد تا به جای اینکه اينكه مجموعه دولت و دستگاه‌هاي ذي‌ربط به‌صورت يكپارچه وارد عمل شده و فارغ از اختلافاتي كه با يكديگر دارند، مشكلات ارزي دارو را حل كنند، خانم وزیر برکنار شود.

البته سخنان وزیر بهداشت تازگی نداشت و طي چند ماه گذشته چندین بار از سوي نمايندگان مجلس، كميسيون بهداشت و مقامات وزارت بهداشت درباره مشكلات دارويي و كمبود ارز براي واردات دارو تذكر داده شده بود اما ظاهرا مقامات دولت هرگز چنین کمبودی را نپذیرفته اند.

قبل از برکنار شدن وزیر بهداشت بود که محمود احمدی نژاد در آخرين گزارش تلويزيوني خود تاكيد كرد، گران شدن دارو قانوني نيست .

معاون اول وی نیز بعد از برکناری وزیر بهداشت، قاطعانه اعلام کرد: مشکل دارویی در کشور نداریم.

محمد رضا رحیمی در آن روزها گفت : هم اکنون داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود!
حالا اما با وجود همه این سخنان، به گفته «دكتر محمدمهدي قيامت» رئيس انجمن بيهوشي و مراقبت‌هاي ويژه ايران، آخرين بررسي‌ها نشان مي‌دهد بسياري از بيمارستا‌ن‌ها و مراكز درماني كشور با كمبود جدي داروهاي بيهوشي روبه‌رو هستند.

منتخب هيات مديره نظام پزشكي تهران بزرگ مي‌گويد: «به‌رغم اينكه بارها در اين باره هشدار داده بوديم اما متاسفانه مسئولان مربوطه فقط كم‌توجهي كردند. اين در حالي است كه شواهد نشان مي‌دهد در آستانه تعطيلات نوروزي فقط بيماران اورژانسي امكان انتقال به اتاق عمل را خواهند داشت و تكليف ساير بيماران معلوم نيست.»

رئيس انجمن بيهوشي و مراقبت‌هاي ويژه ايران با عنوان اين مطلب كه نمي‌توان اتاق عمل را به دليل نبود داروهاي اصلي تعطيل كرد، مي‌گويد: «متاسفانه داروهاي قديمي كه تا پيش از اين استفاده نمي‌شده، دوباره وارد چرخه داروهاي بيهوشي شده است كه اين مي‌تواند زنگ خطري براي سلامت بيماران باشد‏‎.»

به گفته قيامت تاكنون بارها به مسئولان مربوطه نسبت به كمبود و محدوديت داروهاي با كيفيت بيهوشي در بيمارستان‌ها و مراكز درماني هشدار داده‌ايم. اما متاسفانه به‌رغم تذكرات فراوان و اعلام خطرات جدي، هنوز مسئولان مربوطه در خواب هستند و به‌طور قطع تاوان مشكلات را مردم و بيماران مي‌پردازند.

قيامت پيش‌تر نيز در دي‌ماه نسبت به كمبود برخي از داروهاي بيهوشي هشدار داده بود و گفته بود اين مشكل باعث شده تا «داروهاي از رده خارج دوباره استفاده شود.»

البته این تنها داروی بیهوشی نیست که این روزها نایاب شده است.رونق ناصر خسرو در چند ماه اخیر نشان از کمبود دارو های مختلف از داروی ساده معده گرفته تا داروهای مخصوص بیماران سرطانی و بیماری های خاص دارد.

با این وجود هنوز دولت کمبود دارو را انکار می کند و این انکار و تکذیب ها در حلی است که دارو مستقیما با سلامت مردم در ارتباط است و گاهی نبود یک داروی ساده می تواند به مرگ منتهی شود.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار