گوناگون

طلا:‌ آرایش انتخاباتی منوط به هاشمی است

پارسینه: یک عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، آرایش انتخاباتی را منوط به آمدن و نیامدن هاشمی رفسنجانی دانست و پیش‌بینی کرد که انتخابات در مرحله اول چندقطبی و در مرحله دوم دو قطبی باشد.

یک عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، آرایش انتخاباتی را منوط به آمدن و نیامدن هاشمی رفسنجانی دانست و پیش‌بینی کرد که انتخابات در مرحله اول چندقطبی و در مرحله دوم دو قطبی باشد.

حسین طلا که امروز به نمایندگی از مردم پایتخت بر یکی از صندلی‌های مجلس تکیه زده است پیش از این فرماندار سابق تهران و مدیرعامل شرکت دخانیات ایران بود که برای حضور در رقابت‌های انتخاباتی نهمین دوره مجلس شورای اسلامی استعفا داد و با پیشی گرفتن از سایر رقبای اصولگرایش از لیست جبهه پایداری انقلاب اسلامی وارد بهارستان شد.

او که علاوه بر فعالیت‌های سیاسی‌اش در انتخابات، از تجربه سرپرستی بر دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات تهران بزرگ در شورای نگهبان برخوردار است، به عنوان عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان معتقد است که هنوز نمی‌توان در مورد پیروز قطعی انتخابات نظر داد، چون این آرایش منوط به آمدن و نیامدن هاشمی رفسنجانی در عرصه رقابت یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است.

طلا در تمامی طول گفت‌وگوی دوساعته خود با خبرنگار پارلمانی ایسنا، بر این موضوع تاکید کرد که قصد حمایت از هیچ ارگان، نهاد و سازمانی را ندارد و تمامی مباحثش پیرامون مسائل کارشناسی است.

حسین طلا در آخرین روزهای سال 91 با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران، ضمن توضیح در مورد آخرین جزئیات پرونده جدایی ری از تهران و موانع پیش روی اجرای قانون هدفمندی به ارزیابی از آرایش انتخاباتی گروه‌های مختلف در انتخابات به خصوص اصولگرایان پرداخت که موضوعات مرتبط با انتخابات پیش روی ریاست جمهوری و برخی مسائل سیاسی روز این گفت‌وگو، در این بخش و مطالب مطروحه از سوی حسین طلا درمورد جدایی ری از تهران پس از تعطیلات نوروزی منتشر خواهد شد.

اگر کسی نسبت به رهبری و آرمان‌های نظام زاویه بگیرد، دیگر عضو پایداری نیست

این عضو جبهه پایداری انقلاب اسلامی درباره آخرین وضعیت این جبهه برای ورود به انتخابات گفت: جبهه پایداری متشکل از افرادی است که به اصول و چارچوب‌های نظام و رهبری معتقد هستند؛ با این نگاه همه افراد می‌توانند عضو پایداری باشند، طبیعتا اگر کسی از این قاعده خارج شود و نسبت به رهبری و آرمان‌های نظام، اسلام و قانون اساسی زاویه پیدا کند، دیگر عضو پایداری نیست.

طلا با تاکید بر اینکه پایداری یک حزب نیست و تفکر است، گفت: این شاکله در غالب هیات مرکزی کارش را ادامه می‌دهد که بنده جزو آن نیستم و در شورای مشورتی عضویت دارم.

این عضو جبهه پایداری انقلاب اسلامی همچنین در واکنش به استفاده از برخی عبارات برای جبهه پایداری و با اشاره به این‌که « اگر جبهه پایداری را از اخراجی‌های دولت می‌دانند درست نیست و باید مقداری در ادبیات‌مان دقت کنیم» مدعی شد: پایداری کسانی هستند که حاضر نشدند اصول و نگاه‌شان به واسطه قدرت تغییر دهند، آن‌ها اعتراض کردند و به همین دلیل به آن‌ها گفته شد که باید از دولت بیرون روند.

قرائن و شواهد حاکی از حضور هاشمی در عرصه انتخابات است

این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در تحلیلی از فضای انتخابات ریاست جمهوری و ورود نامزدهای متعدد اصولگرا به این عرصه گفت: قبل از تحلیل در این رابطه باید به این سوال پاسخ داده شود که آیا آقای هاشمی رفسنجانی وارد عرصه رقابت می‌شود یا خیر؟ قرائن و شواهد حاکی از آن است که ایشان قصد حضور در عرصه انتخابات دارد ولی هنوز هیچ چیز مشخص نیست. طبیعتا حضور ایشان آرایش‌ها را تغییر خواهد داد.

طلا توضیح داد: شاید بتوان توضیح این مطلب را در صحبت عباس عبدی جست‌وجو کرد، او گفت که آقای هاشمی با فرستادن دو فرزندش به دادگاه وثیقه‌اش را از نظام پس گرفت، سوال این است که چه ضرورتی داشت آقای هاشمی وثیقه‌اش را از نظام پس بگیرد؟ چه کسی حاضر است فرزندانش را به دادگاه و زندان بفرستد و این کار با چه هدفی انجام شده است؟

وی ادامه داد: طبیعتا با این کار آقای هاشمی بعدها می‌تواند بگوید که او به عنوان یار امام و رهبری هرچند که اتهامات فرزندانش را قبول نداشته است اما به قانون تمکین کرده است. رویکردی که در نهایت به این موضوع منجر می‌شود که کسی نمی‌تواند او را از بهره‌برداری از رانت در این خصوص برای خانواده‌اش متهم کند.

آقای هاشمی سعی بر نوشتن تاریخ دارد

وی در ادامه گفت‌وگو با ایسنا گفت: نکته بعدی در این است که آقای هاشمی آدم تاریخ است؛ بنده به خودی خود حتی نمی‌توانم خاطرات یک روزم را بنویسم. ولی آقای هاشمی سعی بر نوشتن تاریخ دارد، سوال این است که اگر فرصت تمام شود، تاریخ از عملکرد آقای هاشمی چه قضاوتی می‌کند؟ این احتمال وجود دارد که تاریخ بگوید یار امام در برهه‌های مختلف چه کارهایی را انجام داده‌اند و در اتفاقات سال 88 چه کار کرده است. آقای هاشمی از اتفاقات سال 88 حمایت کرد و هیچ‌گاه خطش را جدا نکرد اما تاریخ چطور در این رابطه ثبت خواهد شد؟

این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس یادآورشد: از طرف دیگر در این روزها مدام در روزنامه‌ها می‌نویسند که هاشمی می‌آید، هاشمی نمی‌آید، اما صحبت برسراین است که اگر قرار است هاشمی نیاید چرا این‌قدر در رسانه‌ها در این رابطه حرف زده می‌شود، طبیعتا آمدن آقای هاشمی نقد دوران کاری‌اش را به دنبال خواهد داشت، آن‌ها با این کار می‌خواهند آقای هاشمی را در ذهن‌ها بالا ببرند تا مردم از این به بعد این سوال را بپرسند که هاشمی کی می‌آید. آیا هاشمی این ریسک را خواهد کرد.

طلا ادامه داد: آقای هاشمی در دیدار برخی از اصحاب رسانه گفته که در صورت احساس ضرورت، وارد عرصه می‌شود، حال سوال این است که با بررسی تمامی این اتفاقات آقای هاشمی می‌آید یا نمی‌آید، طبیعتا اگر وارد عرصه شود، آرایش انتخاباتی تفاوت خواهد کرد.

قسمتی از راست سنتی پشت آقای هاشمی است

وی در مورد حامیان هاشمی گفت: طبیعتا اصلاح‌طلبان حتی افراطیون اصلاح‌طلب و کارگزاران و قسمتی از راست سنتی پشت آقای هاشمی خواهند بود، این شرایط باعث می‌شود که اصولگرایان در عرصه انتخابات ریاست جمهوری آرایش دیگری را پیدا کنند.

وی با این پیش‌بینی که انتخابات یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در دو مرحله به سرانجام می‌رسد،‌گفت: چه آقای هاشمی بیاید و چه نیاید، انتخابات در مرحله اول چندقطبی و در مرحله دوم دو قطبی خواهد شد. البته اگر آقای هاشمی نیاید، همه احساس تکلیف می‌کنند و حتی افرادی که هیچ رای‌ای برای آن‌ها متصور نمی‌شوند نیز باز هم وارد می‌شوند.

مردم دوست دارند رییس جمهور جدید با تفکرات جدید انتخاب کنند

طلا ادامه داد: پیروزی آقای هاشمی در انتخابات بستگی به رقیب مقابلش دارد، البته یادمان نرود که آقای هاشمی یک نقطه ضعف دارد و آن این است که کارنامه‌اش برای مردم قابل نقد است، آقای احمدی‌نژاد کارنامه‌ای نداشت و تنها کارنامه اجرایی‌اش نیز وجود داشت که موفق هم بود. البته باز هم مردم ما معمولا به یک نفر دو بار(برای یک مقطع دیگر) رای نمی‌دهند، دوست دارند رییس‌جمهور جدید با تفکرات جدید را انتخاب کنند.

این نماینده اصولگرای مجلس همچنین درباره تعدد کاندیداها گفت: اعلام کاندیداتوری افراد با تعیین صلاحیت‌شان توسط شورای نگهبان دو مقوله جداست، چون کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری باید جزو رجل سیاسی باشد نه این‌که هرکسی هیاتی در انتخابات برای کاندیداتوری راه بیندازد، مملکت تعارف‌بردار نیست.

برخی، کاندیدا می‌شوند تا جایی در کابینه فرد پیروز داشته باشند

وی گفت: تمامی تحلیل‌ها برای پیروز عرصه انتخابات را می‌توان بعد از مشخص شدن کاندیداها یعنی بعد از ثبت نام نامزدهای انتخاباتی به وضوح تعیین کرد، اکنون تمامی اظهارنظرها و فعالیت‌ها استخراج و بازی سیاسی است، البته برخی خود را کاندیدا می‌کنند و تا در مراحل بعدی، جایی در کابینه فرد پیروز داشته باشند. با این رویکرد که سبدی از رای را جمع کرده و به نفع کاندیدای دیگر کنار می‌کشند.

به گفته وی کاندیداتوری برای افراد یک پز و پرستیژ سیاسی دارد که بسیاری دوست دارند چنین مولفه‌ای را در کارنامه‌شان داشته باشند.

به دولت در حوزه خدمات و عمران در کنار دوندگی‌اش نمره قابل قبولی می‌دهم

طلا در ادامه به ارزیابی از عملکرد دولت پرداخت و گفت: بنده به دولت در حوزه خدمات و عمران در کنار دوندگی‌اش نمره قابل قبولی می‌دهم اما در ایجاد فضای آرامش فکر می‌کنم که دولت بهتر از این می‌توانست عمل کند.

دولت می‌توانست آرامش بیشتری را در کشور حکمفرما کند

وی ادامه داد: البته در این رابطه نباید از انصاف دور شویم، همه می‌دانیم با بسیاری از افراد که معاشرت داریم، همه آن‌ها دوست ما نیستند. مثلا در یک کلاس آرام یکدفعه فردی فریاد می‌زند آن هم به آن دلیل است که کسی او را سیخونک زده است. این موضوع را می‌توان به فضای کنونی کشور نیز تعمیم داد. البته باز هم اعتقاد بنده این است که دولت می‌توانست آرامش بیشتری را در کشور حکمفرما کند و برخی وزرا بهتر از این می توانند در حوزه مسوولیت خود عمل کنند.

این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در ادامه با بیان این‌که در حال حاضر کشور با داشتن دشمنان متعدد با چند جنگ روبه‌رو است، گفت: اولین جنگ، جنگ اطلاعاتی است که از جمله آن می‌توان به حذف‌های فیزیکی، ورود گروه‌های ترور، عملیات‌های تروریستی و حتی نرم‌افزارهای اخلال‌گر اشاره کرد.

جنگ فرهنگی فعلی به مراتب از جنگ سرد معروف سخت‌تر است

طلا جنگ فرهنگی را به عنوان دومین جنگ کشور برشمرد و توضیح داد: جنگ فرهنگی فعلی به مراتب از جنگ سرد معروف سخت‌تر است، جنگ سرد جنگ بین بلوک شرق و غرب بود که شاید بتوان دلیل آن را در اخبار رادیو آزادی جست‌وجو کرد، این رادیو از صبح تا شب نوع تفکر بلوک غرب را برای بلوک شرق تکرار می‌کرد و مشکلات را برجسته می‌نمود. کتاب‌ها نوشته ‌شد و کتابخانه‌ها درست شد و به همین دلیل از آن به عنوان جنگ سرد تعبیر می‌شود.

طلا ادامه داد: در حال حاضر 120 شبکه فارسی‌زبان برسر مردم شبهه می‌ریزند، نقاط عیب را برجسته می‌کنند و به ایجاد ابهام در اعتقادات مردم می‌پردازند. به همین دلیل است که جنگ فرهنگی از جنگ سرد بین شرق و غرب بسیار سخت‌تر است.

فراخواندن سفرا و گروگانگیری زائران از جنگ دیپلماتیک است

وی جنگ دیپلماتیک را به عنوان جنگ دیگر کشور عنوان و خاطرنشان کرد: فراخواندن سفرا، اخراج کردن دیپلمات‌ها و گروگانگیری زائران ما نمونه‌ای از این نوع جنگ است.

طلا همچنین به جنگ اقتصادی با ایران اشاره و اظهار کرد: آن‌ها پا روی خرخره نظام و مردم گذاشتند و می‌خواهند مردم را وادار کنند که هرچه بگویند ما هم بگوییم چشم. آن‌ها با این نگاه وارد شدند که بدنه نظام را آن‌قدر ضعیف کند که هرکاری می‌خواهند انجام بدهند.

مسوولان در مجلس و دولت روبه‌روی یکدیگر ایستاده‌اند

طلا اضافه کرد: کشور همزمان با این چهار جنگ در حال مبارزه است، پس آیا عقل سلیم حکم نمی‌کند در این شرایط پشت یکدیگر بایستیم و به جای این برخوردها از همدیگر حمایت کنیم؟ متاسفانه در این شرایط دیده می‌شود که مسوولان در مجلس و دولت روبه‌روی یکدیگر ایستاده و از یکدیگر مدام انتقاد می‌کنند.

گاهی برخی مسوولان شیفته قدرت می شوند

وی در مورد دلیل عملکرد انتقادی مسوولان از یکدیگر و عدم اهتمام آن‌ها در ایجاد آرامش در کشور گفت: البته می‌توان ریشه این موضوع را گاهی اوقات در برگزاری انتخابات برای کسب قدرت جست‌وجو کرد. البته مسوولان ما افرادی متدین، سالم و ولایتمدار هستند که نگاه آن‌ها جنگ قدرت نیست ولی برخی از آن‌ها گاهی اوقات شیفته قدرت می‌شوند.

این نماینده اصولگرای مجلس اضافه کرد: از طرف دیگر خطر بزرگ نسیان برخی مسوولان را در شرایط فعلی تهدید می‌کند؛ بدخواهان این ملت همه می‌دانند که با اولین گلوله‌ای که شلیک می‌شود، مردم همبستگی و اتحادشان را نشان می‌دهند، اما دشمن دیگر با این نوع مکانیزم وارد عرصه نمی‌شود و تلاش می‌کند بدون هزینه‌کرد حتی یک تیر بین مسوولان دعوا راه بیندازد.

وی افزود: دشمن میلیاردها دلار برای مقابله با کشور مصوب و هزینه کرده است آیا می‌توان این کارها را نادیده گرفت و تنها به هم ریختگی وضعیت بازار را از ناکفایتی مسوولان دانست. دشمن رسما اعلام کرده است که با ایران سرجنگ دارد اما اینکه ما بگوییم دشمن هیچ کاری انجام نمی‌دهد، درست است؟

دشمن هر روز اقدامات ما را رصد می کند

وی افزود: دشمن یک کتاب باز دارد که هر روز اقدامات ما را در خصوص تحریم بررسی می‌کند و به هر نحوی تلاش می‌کند تا کشور را با چالش مواجهه کند. حتی در این رابطه موضعش را به صراحت بیان کرده است. حال اینکه ما بگوییم دشمن کاری نکرده و مسوولان تنها مقصر هستند، رویکرد درستی نیست.

این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس تاکید کرد: هنگامی که دشمن هیچ تیری در نمی‌کند، به نظر می‌رسد که مسوولان و مردم نسبت به اقدامات اخیر حساسیتی از خود نشان نمی‌دهند. این همان بصیرتی است که مقام معظم رهبری بارها آن را گوشزد کرده بودند.

طلا یادآور شد: اگر همین الان اعلام شود که نیروهای فلان کشور از فلان مرز وارد کشور شده است، سربندها بسته شده و لباس‌ها پوشیده می‌شود و مردم برای دفاع از مرز می‌روند. چون باور ما این است که باید از حکومت اسلامی مراقبت کنیم. اما پس تکلیف تهاجم سیاسی و فرهنگی چه می‌شود؟

وی افزود: رهبری به عنوان دیده‌بان کشور بارها از تهاجم فرهنگی نام برده است اما هیچ‌کسی اعتنا نکرد. به طوری که تعداد کسانی که توجه کردند به مراتب کمتر از کسانی بود که مناطق جنگی رفتند.

نتوانستیم پازل فرهنگی خوبی برای کشور درست کنیم

وی اضافه کرد: رهبری از عبارت قتل‌عام فرهنگی استفاده کرده اند؛ عبارتی که در ادبیات نظامی وقتی استفاده می‌شود که دشمن از خاکریز رد شده و تیرخلاص می‌زند، باز هم در این شرایط کسی اعتنایی نکرد، رهبری افزودند ناتوی فرهنگی ولی باز هم هیچ اتفاقی رخ نداد، تمام این موارد نشان می‌دهد که ما نتوانستیم پازل فرهنگی خوبی برای کشور درست کنیم.

طلا گفت: این موضوع به وضوح نشان می‌دهد که دستگاه‌هایی که بودجه فرهنگی از کشور می‌گیرند، نتوانستند پازل فرهنگی مناسبی درست کنند، این در حالی است که دشمن از اصل غافلگیری در این رابطه استفاده کرده است و متاسفانه برخی از مسوولان نیز با غفلت در این زمین بازی می‌کنند. شرایط طوری شده است که با وجود این همه دشمن، برخی همدیگر را دشمن خود می‌دانند به جای آن‌که با هم همراه باشند.

این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در مورد تذکرات متعدد مقام معظم رهبری به مسوولان در مورد برخی عملکردها و به دنبال آن نامه تبعیت مسوولان از رهبری گفت: در این رابطه نیز دو موضوع تذکر و عدم بصیرت وجود دارد که آن‌ها را باید از هم تفکیک کنیم.

وی توضیح داد: اصل غفلت واقعیتی است که هرکدام از ما گاهی اوقات به آن دچار می‌شویم. به طور نمونه مگر خداوند نمی‌گوید که هر روز از مرگ یاد کنیم،‌ اما چقدر هر روز هرکدام از ما این کار را انجام می‌دهیم. ما می‌دانیم که غیبت کار نادرستی است اما چرا باز هم این موارد انجام می‌شود.

طلا خاطرنشان کرد: موضوع دیگر داشتن بصیرت، دغدغه سیاسی کشور است. مقام معظم رهبری در سال 71 بین رزمندگان لشگر 27 به واقعه عاشورا اشاره کرده است و در ادامه موضوع عوام و خواص را تبیین نمودند. ما باید حواس‌مان به این بیانات می‌بود تا فتنه 88 رخ نمی‌داد.

طلا در ایسنا

گاهی حتی بصیرت خانمی خانه‌دار از یک مدیر بیشتر است

نماینده مردم تهران اظهار کرد: رهبری در این بیانات مردم را به دو دسته عوام و خواص تقسیم کرده است. خواص کسانی صاحب تحلیل هستند که لزوما دارای مسوولیت نیز نیستند. گاهی حتی بصیرت خانمی خانه‌دار از یک مدیر بیشتر است.

عاشورا محصول به صحنه نیامدن خواص طرفدار حقی است که دنیا زده شده بودند

وی افزود: همین خواص نیز به دو دسته طرفدار حق و طرفدار باطل تقسیم می‌شود. خواص طرفدار حق نیز به دو دسته خواص طرفدار حقی که دنیا زده شده‌اند و طرفدار حقی که دنیا زده نشده‌اند، تقسیم می‌شوند، عاشورا محصول به صحنه نیامدن همین خواص طرفدار حقی است که دنیا زده شده بودند.

وی با تاکید بر اینکه همه باید از دنیازدگی حذر کنیم، گفت: دنیازدگی لزوما پول نیست، می‌تواند حب قدرت و مقام هم باشد که کم‌کم تقوا را از بین می‌برد.

وی تاکید کرد: اینکه گفتم در آستانه انتخابات یکدفعه نظام در گودال قتل‌گاه می‌افتد و هرکسی هرچیزی در دستش دارد به آن می‌زند، منظور همین خواص طرفدار حق است که دنیا زده شده است و در کنار خواص طرفدار باطل قرار می‌گیرند.

یکی از خصوصیات برجسته نظام وجود عامه مردم با بصیرت است

نماینده مردم تهران با تاکید بر اینکه یکی از خصوصیات برجسته نظام وجود عامه مردم با بصیرت است گفت: همین عامه‌ای که در کوچه بازار هستند، عوام و خواصی هستند که دشمن نتوانسته به دلیل وجود آنها انقلاب را از بین ببرد، یعنی ما فکر می‌کنیم مردم عوام هستند، این در حالی است که عمده آنها صاحب بصیرت و تحلیل هستند به همین دلیل در بروز هر واقعه‌ای مردم سهم این افراد را از سهم نظام جدا می‌کنند.

وی ادامه داد: مردم در این شرایط می‌گویند که ما مدیران بی‌بصیرت را نمی‌خواهیم، ما تنها رهبر و نظام را می‌خواهیم به همین دلیل بسیاری که سوار بر قطار نظام شده‌اند، رویش‌ها پیدا کرده و بسیاری دیگر ریزش کرده‌اند. البته این ریزش‌ها در برهه‌ای باعث کند شدن حرکت قطار شد ولی به فرموده رهبری برآیند حرکت، پیشرفت بوده است.

این نماینده اصولگرای مجلس با اشاره به تمامی فراز و نشیب‌های انقلاب اسلامی در طول 34 سال گذشته، گفت: اگر این وقایع خارجی که به این کشور تحمیل شده است و کارهایی که عناصر فاسد و نفوذی داخل انجام داده‌اند در هر کشور دیگری اتفاق می‌افتاد، مطمئن باشید که حاکمیت آن کشور را سلب می‌کرد. نمونه این وقایع را می‌توان در کودتای نوژه، جنگ‌های خیابانی نفاق، اعلام جنگ مسلحانه و غائله کردستان دید، چه این‌که اگر جنگ تحمیلی رخ نداده بود، غائله کردستان اولین غائله در کشور بود.

نباید نقش عوامل نفوذی را در داخل نادیده گرفت

وی افزود: 8 سال به این کشور جنگ را تحمیل کردند، بعد از آن وارد تهاجم فرهنگی و اقتصادی شدند و آخرین نمونه آن انقلاب مخملی و رنگی بود همچنین نباید نقش عوامل نفوذی را در داخل نادیده گرفت.

وی با ارائه مثالی توضیح داد: زمانی که صدام می‌گفت که قصد زدن موشک به نماز جمعه تهران را دارد، صدام از عراق هواپیما بلند کرد و آژیر هم به صدا در آمد اما هیچ‌گاه این هواپیما به تهران نرسید، منافقین بمب را در نمازجمعه تهران منفجر کردند، یعنی همزمان با بلند شدن هواپیمای صدام از عراق، منافقین به محل نماز جمعه قالیچه حامل بمب برده و آن را منفجر کردند، همین اتفاق در داخل کشور در برهه کنونی رخ می‌دهد. یعنی آن طرف داد می‌زند و در داخل طبق نقشه آن‌ها کار پیش می‌رود که نمونه آن را می‌توان در قضیه اقتصادی کشور و بازار ارز جست‌وجو کرد. پس نمی‌توان بخش نفوذی را در سیستم نادیده گرفت.

وی ادامه داد: در این شرایط دیده می‌شود که مدیران دولت در راهروهای مجلس هر روز به نمایندگان پاسخ می‌دهند، این موضوع به معنای نفی عملکرد مجلس نیست چون ما ابزاری جز سوال، استیضاح ،تحقیق و تفحص برای نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی نداریم اما در همین شرایط تنها می‌توان این را گفت که باید در عملکردمان تقوا و ترس از خدا را همواره لحاظ کنیم.

طلا ادامه داد: بهتر است مسئولان قبل از آنکه چیزی را بگویند و به ترور شخصیتی افراد بپردازند مقداری خود را جای آن فرد بگذارند و بعد سخن بگویند.

باز گذاشتن دست دولت برای جمع‌بندی کارهایش به معنای عدم نظارت نیست

وی در عین حال با بیان اینکه باز گذاشتن دست دولت برای جمع‌بندی کارهایش در ماه‌های پایانی سال به معنای عدم نظارت نیست، گفت: وقتی که عملکرد دانش‌آموزی را در مدرسه قرار است مورد ارزیابی قرار دهیم طبیعتا معدل و نمره تمامی دروسش را در نظر می‌گیریم. این امر در مورد دولت نیز صادق است. به نظر بنده باید تمامی عملکرد دولت در حوزه‌های مختلف را دید و بر اساس آن ارزیابی داشت و نهایتاً معدل آن را اعلام کرد.

نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه خدمات دولت در حوزه خدماتی قابل تقدیر است، گفت: در حوزه عمرانی، دولت به دنبال اتمام پروژه‌هایی با درصد پیشرفت بالای 60 درصد است که از این حیث کار دولت قابل تقدیر است. در همین رابطه مقام معظم رهبری در خراسان شمالی فرمودند که رویکرد دولت در خصوص جمع کردن منابع برای اتمام طرح‌های نیمه تمام کار بسیار درستی است.

طلا افزود: اینکه امروز بسیاری از طرح‌ها افتتاح می‌شود صرف نظر از اینکه این کار سیاسی است ،واقعیت این است که عده‌ای بعد از افتتاح

طرح‌ها مشغول کار می‌شوند و در حالتی دیگر این کار، ما را در مقابل تحریم‌ها مقاوم می‌کند این ،عین اقتصاد مقاومتی است.

دستاورد نظام در موضوع اصلاح ساختار اقتصادی نادیده گرفته می‌شود

وی ادامه داد: حال سوال این است که آیا باید جلوی دولت را با چنین اقداماتی گرفت؟ گفت: اکنون در حوزه اقتصادی فضا به گونه‌ای شده است که یک دفعه دستاورد نظام در موضوع اصلاح ساختار اقتصادی بخصوص اجرای قانون هدفمندی نادیده گرفته می‌شود و بحث تنها بر سر پرداخت یارانه نقدی است.

نماینده مردم تهران در مجلس در توضیح به ارائه شرایط دستگاه‌های اجرایی تهران قبل از اجرای قانون هدفمندی پرداخت و گفت: در زمان فرمانداری بنده در تهران، میزان یارانه نان در بودجه چهار هزار و 600 میلیارد تومان بود که در مقابل بودجه استانداری تهران برای عمران، آبادانی، نوسازی مدارس، تعمیر جاده‌ها، تامین بهداشت و مواردی از این دست به 270 میلیارد تومان بود. سوال این است که این میزان بودجه کجا صرف شده است؟

طلا با بیان این‌که ثروت ملی کشور نفت است، گفت: به استناد آمار و ارقام متوسط مصرف انرژی در ایران پنج برابر کشورهای دیگر است که این مصداق بارز اسراف در داخل کشور است. حال سوال این است که چرا باید این منابع به این راحتی از بین رود؟

وی اضافه کرد: در شرایطی که با بنزین 100، 400 و یا 700 تومانی تعداد ماشین‌ها در خیابان‌ها کم نشده است طبیعتا تنها منابع از بین می‌رود، پس می‌توان گفت که اجرای قانون هدفمندی و حتی اعطای یارانه نقدی کار درستی بوده است. البته باز هم عده‌ای بر سر نحوه دادن یارانه نقدی ابهاماتی را مطرح می‌کنند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس توضیح داد: یکسری معتقدند که نباید یارانه به صورت نقدی به مردم داده می‌شد، طبیعتا در غیر این صورت یارانه همچون شکل گذشته به نیروگاه‌ها و یا دستگاه‌ها داده می‌شد، رویکردی که نتیجه‌ای در بر ندارد؛ حالت دوم این است که به میزان یارانه نقدی، کالا در اختیار مردم قرار گیرد که این هم به معنای خرید اجباری مردم به شمار می‌آید و در آخر نیز نقدینگی به بازار تزریق می‌کند این در حالی است که در شرایط فعلی مردم در شهرها و روستاها می‌توانند به فراخور نیازشان یارانه‌های نقدی را خرج کنند.

طلا در عین حال تاکید کرد: البته ممکن است در زمانی به این نتیجه برسیم که دادن یارانه به دهک‌های خانوار کار درست نیست در آن زمان می‌توان قانون دیگری تصویب کرد و این اختیار را به دولت داد که تنها به بخشی از خانوارها یارانه نقدی بدهد.

اگر نمایندگان این نوع اجرای قانون هدفمندی را قبول ندارند، چه نسخه‌ جایگزینی دارند؟

وی افزود: موضوع ادامه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در مجلس بسیار مورد بحث قرار گرفت اما صحبت ما بر این بود که اگر نمایندگان این نوع اجرای قانون هدفمندی را قبول ندارند چه نسخه‌ جایگزینی دارند. مگر می‌توان در کشور اجرای قانون هدفمندی را معطل نگه داشت؟

طلا در ادامه گفت: دولت در خصوص هدفمندی باید سهم تولید را در در این قانون اختصاص می داد تا ما شاهد اصلاح و نوسازی ماشین آلات در صنایع می‌شدیم تا شاهد مصرف بی‌رویه انرژی در برخی ماشین آلات نباشیم تولید را با اینکار به سمت بهره‌وری سوق دهیم.

در بسیاری از موارد شهرک‌های صنعتی هیچ توجیه اقتصادی ندارند

نایب رییس کمیسیون اجتماعی همچنین به سوابق کاری‌اش در دولت اشاره و اظهار کرد: در زمینه خصوصی‌سازی با توجه به اطلاعاتی که دارم، در کشور قریب به 970 شهرک صنعتی وجود دارد که دولت به آنها زمین و پول برای انجام کارشان داده است اما آنها باز هم کمک دولت نیاز دارند.

وی افزود: در بسیاری از موارد این شهرک‌های صنعتی هیچ توجیه اقتصادی ندارند. در واقع دولت برای ایجاد اشتغال، این شهرک‌ها به وجود می‌آورد. کاری که بخش خصوصی بدون توجیه اقتصادی هیچ علاقه‌ای به انجام آن ندارد.

نماینده مردم تهران یادآور شد: در چنین شرایطی در مجلس یک طرحی به قانون تبدیل شد که به موجب آن شهرک‌ها و شرکت‌های استانی به بخش خصوصی واگذار شوند. این در حالی است که هیچ لزومی برای واگذاری شرکت‌ها وجود ندارد. در واقع در مثال دیگر می‌توان اینگونه توضیح داد که قرار بود ما با ایجاد شهرک‌های صنعتی یک کاری برای عده‌ای جور کنیم نه اینکه با قانونی دیگر به قول معروف آش را با جاش بدهیم و برود.

این نماینده مجلس نهم یادآور شد: در این شرایط و در خصوص قانون واگذاری شرکت‌ها و شهرک‌های استانی وقتی که ما به این مجلس راه پیدا کردیم، به دنبال طرحی برای اصلاح این قانون بودیم. یک فوریت این طرح در مجلس به تصویب رسید و کمیسیون صنایع نیز با آن موافقت کرد اما این موضوع در کمیسیون اصل 44 رد شد. حال با گذشت 5 ماه از این اتفاق ما به دنبال جمع کردن امضا هستیم تا این طرح در صحن علنی علی‌رغم مخالفت کمیسیون اصل 44 مورد بررسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: در واقع مشکلی در این مسیر ایجاد شده است که باید تلاش کنیم تا مشکل را حل کنیم،.تازه در این راه باید ناز بسیاری از طراحان را بخریم تا در زمان طرح اصلاح این موارد در مجلس، مخالفتی نکنند.

طلا در ادامه گفت‌وگو با ایسنا، به نحوه اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها اشاره و اظهار کرد: دولت در برهه‌ای لایحه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها را به مجلس آورد و نمایندگان نیز با آن موافقت کردند، اما اکنون بسیاری بر این باورند که قسمت‌هایی از این قانون اجرایی نشده است. طبیعتا در صورت تفاهم مجلس می‌تواند با قانون‌گذاری اصلاحات را انجام دهد، اما بحث اساسی در این موضوع است که به فرموده مقام معظم رهبری مجلس وظیفه ریل‌گذاری را دارد اما آیا این کار را به خصوص در موضوع هدفمندی انجام داده است، آیا نسخه جایگزینی برای اجرای بهتر قانون هدفمندی دارد؟

وی ادامه داد: باز هم بسیاری این انتقاد را مطرح می‌کنند که دولت بسیاری از موارد قانونی را اجرایی نکرده است و به عنوان نمونه به قانون هدفمندکردن یارانه‌ها اشاره می‌کند، اما بحث اساسی بنده در این رابطه است که قانون می‌تواند طوری تدوین شود که مجری نتواند به هیچ عنوان از آن تخطی کند.

دولت‌ها حکم علم‌کش را در کشور دارند

طلا توضیح داد: وقتی که در قانون مصوب قید توانستن می‌آید، یعنی دولت می‌تواند آن کار را هم انجام دهد، نباید فراموش کنیم که به تعبیر مقام معظم رهبری دولت‌ها حکم علم‌کش را در کشور دارند، موضوعی که تنها به این دولت مربوط نمی‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: وقتی علم‌کش زیر علم می‌رود، اطرافیان به او کمک می‌کنند تا یک موقع علم را رها نمی‌کنند، طبیعتا هیچ‌کسی سنگ جلوی پایش نمی‌اندازد. در مورد دولت نیز باید همین نگاه را داشت، با همین نگاه است که مجلس در زمان قانون‌گذاری می‌گوید که آقای علم‌کش تو این اختیار را داری که کارها را در چارچوب انجام بدهی. اختیاراتی که به درستی به دولت داده می‌شود. طبیعتا دولت نیز به عنوان مجری باید پاسخگوی اقداماتش باشد.

با یکدیگر براساس احترام متقابل و تقوا رفتار نمی‌کنیم

وی با بیان اینکه تمام مسوولیت‌ها به دولت در کنار دادن یکسری اختیارات است، گفت: مشکل ما برسر این است که با یکدیگر براساس احترام متقابل، تقوا، رفاقت، دوستی و محبت رفتار نمی‌کنیم. به خصوص در آستانه انتخابات مشاهده می‌شود که بسیاری از رفتارها تغییر پیدا می‌کند. به عنوان نمونه می‌توان به موضوع تحقیق و تفحص از استانداری تهران اشاره کرد.

نماینده مردم تهران توضیح داد: در زمان مطرح شدن تحقیق و تفحص از استانداری تهران ذهنیت‌ها به موضوع داستان جنجالی مالی استانداری تهران رفت. اما آیا کسی اصل قضیه را جویا شد؟ داستان در این رابطه بود که کمیسیون شوراها عملکرد 5 استان را به صورت رندوم در عضو‌گیری و نحوه تقسیم بودجه‌های استانی مورد بررسی قرار داد و استانداران توضیح دادند و برخی نمایندگان قانع شدند اما از توضیحات استاندار اقناعی صورت نگرفت و قرار شد که تفحص صورت گیرد.

وی در توضیح اینکه آیا افزایش تخلفات باعث تغییر اذهان نسبت به مسوولان شده است، گفت: آیا کسی می‌تواند بگوید که اصلا تخلف نکرده است، همه ما ممکن است در هر برهه‌ای تخلفی را انجام داده باشیم اما مهم آن است که اراده‌ای برای انجام ندادن تخلف وجود داشته باشد.

وی دو نوع انجام تخلف را متصور دانست و گفت: تخلف ممکن است براساس منافع فردی یا منافع مصلحتی باشد، به طور مثال کسی که چراغ قرمز را رد می‌کند، ممکن است برای یکی از بستگانش مشکلی به وجود آمده باشد که حتی با مرگ دست و پنجه نرم می‌کند. در مقابل فرد به دلخواه و بدون هیچ دلیلی و برای تخلف چراغ قرمز را رد کرده باشد.

وی افزود: در هر دو صورت در قانون تخلف شده است اما قاضی مطمئنا بین این دو تخلف تفاوت می‌گذارد، این موضوع در عملکرد بخش مدیران نیز دیده می‌شود، مثلا استاندار یک شهر وقتی که بودجه جاری‌اش به اتمام رسیده و نمی‌تواند حقوق کارکنان را بدهد ممکن است بگوید قسمتی از بودجه عمرانی در بودجه جاری هزینه شود. درست است که این کار تخلف است اما باز هم مدیر برای تامین حقوق کارکنان آن را می‌پذیرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مدیر یعنی اداره کننده امور و طبیعتا برای همین مدیر در مسندهای مختلف گذاشته‌اند. اگر قرار بود فقط قانون دیکته‌ شده‌ای در کشور اجرایی شود، آنگاه می‌توانستند آن قانون را در کامپیوتر بگذارند که امور را اداره کند اما باز هم تردیدی نداشته باشید در خیلی موارد کامپیوتر هم هنگ می‌کند.
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار