یک بلاگر حامی احمدینژاد: تکلیف مشایی در انتخابات چه خواهد شد؟
مجتبی دانشطلب در وبلاگش نوشت :
اگر احمدینژاد مهره غافل گیر کنندهای رو نکند و نامزد اصلی دولت برای انتخابات پیش رو اسفندیار رحیم مشایی باشد سوال مهم این خواهد بود که تکلیف صلاحیت او در انتخابات چه خواهد شد؟ بعید به نظر میرسد که شورای نگهبان صلاحیت مشایی را تأیید کند و بعضی رسانههای خاص هم پیشاپیش این باور را دامن میزنند که کسی که رهبری او را برای معاون اولی رئیس جمهور شایسته ندانسته پس صلاحیتی هم برای تصدی ریاست جمهوری نخواهد داشت.
بسیاری از هم اکنون به اتفاقی فکر میکنند که سال ۸۴ معین و مهرعلیزاده را وارد انتخابات کرد. ابتدا شورای نگهبان صلاحیت این دو را رد کرد اما در فاصله بسیار اندکی با حکم حکومتی از طرف رهبری، هر دو نفر مجوز شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را پیدا کردند. این رفت و برگشت چنان سریع رخ داد که فرصت هجمه رسانهای از اصلاح طلبان گرفته شد و فقط توانستند در برابر کار انجام شده موضع گیری مثبت یا منفی داشته باشند.
ظاهرا دوستی احمدینژاد با مشایی آنقدر محکم هست که هیچ مخالفتی با او را برنتابد و تحمل حذفش از انتخابات را نداشته باشد. در صورتی که مشایی رد صلاحیت شود و امکانی برای شرکتش در انتخابات فراهم نیاید احتمال واکنش از طرف احمدینژاد وجود خواهد داشت. وقتی عده زیادی در اطراف دولت به سادگی بازداشت میشدند احمدینژاد تنها در موضع برخورد با کابینه ایستاد و آنها را خط قرمزی برای سکوتش معرفی کرد.
احمدینژاد ثابت کرده که حلقه دوستان نزدیک بسیاری برایش مهم هستند، بنابراین حتی واکنش تند هم از طرف او هم قابل پیش بینی خواهد بود. بعضی برای رسیدن به حساب این واکنش، قبل از رخدادش، پیشدستی کردهاند و خبر از «فتنه آینده»ای دادهاند که با شعار عدالت و حمایت از محرومین به میدان خواهد آمد! این به هیچ وجه پیشگیری هوشمندانهای نیست اما به خودی خود خبر از نگرانیهایی نسبت به واکنش دولت میدهد.
احمدینژاد ممکن است دستکم دو مهره را وارد انتخابات کند تا در صورت رد صلاحیت مشایی بخت ادامۀ دولت را به کلی از دست ندهد. اما اگر فقط مشایی برای ثبت نام پیش قدم شود اوضاع دشوار خواهد شد. اگر مشایی تأیید صلاحیت شود، این بلافاصله از طرف مخالفان باج دادن به دولت تفسیر خواهد شد و خواهند گفت که شورای نگهبان از بیم واکنش دولت مدارا کرده است. استشهاد به پرونده سازی دو ـ سه سال گذشته علیه جریان انحرافی این واکنش را تشدید خواهد کرد.
به احتمال زیاد مشایی در انتخابات شرکت خواهد کرد، و رد صلاحیت خواهد شد. اما اینکه عاقبت چه اتفاقی میافتد، بالاخره راهی برای حضور او در انتخابات فراهم میشود؟ یا احمدینژاد چه واکنشی به حذف او نشان میدهد؟ دیگر تا حدود زیادی دور از افق تحلیل و موکول به حدس و گمان است. طرفه میتوان گفت که اگر با بیتدبیری خطری تحت عنوان «جریان انحرافی» تا این حد بزرگنمایی نمیشد اکنون رخداد هیچ معضل یا بحران و فتنهای هم محتمل نمینمود.
در حالت عادی مشایی نمیتوانست بختی در انتخابات داشته باشد. مردم عادتا میلی به ادامه یک دولت بیش از دو دوره ندارند. از طرف دیگر مشایی عنصری حاشیه ساز است و حرفهایی میزد که کاملا بیربط به دغدغههای اصلی جامعه است. خود احمدینژاد بسیار قویتر از مشایی بوده اما نتوانسته دردهای اساسی مردم را تسکین بدهد. بخت مشایی فقط از جانب مخالفین بعضا مستبد، و فاصله بیشتر آنها نسبت به خواستههای مردم، تقویت میشود.
ارسال نظر