از افتتاح با فیلمی ضد ایرانی تا نمایش آخرین ساخته «جعفر پناهی»
پارسینه: برگزارکنندگان جشنواره بینالمللی فیلم تورنتو فهرست کامل فیلمهای شرکتکننده در این دوره از رقابتها را در حالی اعلام کردند که این دوره از رقابتها نه تنها با فیلمی ضد ایرانی افتتاح میشود بلکه نام آخرین ساخته «جعفر پناهی» نیز در این فهرست به چشم میخورد.
در حالیکه دو هفته دیگر تا برگزاری سی و هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم تورنتو باقی است برگزارکنندگان این دوره از رقابتها فهرست کامل فیلمهای شرکتکننده در جشنواره امسال را اعلام کردند.
همانطور که پیش از این نیز اعلام شده بود جشنواره امسال 5 سپتامبر با نمایش فیلم ضدایرانی «رکن پنجم» افتتاح خواهد شد.
این فیلم به کارگردانی «بیل کوندون»، محصول کمپانی صهیونیستی «دریم ورکس» است.
به گفته «جولیان آسانژ»، مؤسس سایت «ویکیلیکس»، فیلم «رکن پنجم» دروغ پردازی جدید هالیوود علیه ایران و برنامههای هستهای این کشور است.
همچنین برگزارکنندگان جشنواره امسال فیلم جدید «جعفر پناهی» را در فهرست فیلمهایی که قرار است به نمایش درآید قرار دادهاند.
این فیلم با نام «پرده بسته» یک اثر داستانی و تجربی پس از مستند «این یک فیلم نیست» از پناهی محسوب میشود و بیشتر روایت فیلم در ویلایی در کنار دریا رقم میخورد.
فیلم ماجرای یک مرد نویسنده (کامبوزیا پرتوی) است که با خروج از شهر، به ویلایش در شمال پناه میبرد و پس از ورود به ویلا، پردهها را میکشد و ارتباط خود را با دنیای بیرون قطع میکند. در حالی که به دنبال آن یک مرد و زن جوان که در حال فرار از دست پلیس هستند، ناگهان وارد خانه میشوند.
نویسنده در ادامه فیلم همواره در جدال میان واقعیت و تخیل است. لایههای واقعیت در فیلم با ورود خود پناهی به فیلم قوت میگیرد و در صحنههایی چند پوستر از فیلمهای ساخته شده توسط وی از جلوی دوربین عبور میکند. در صحنهای از فیلم نیز پناهی به کنار دریا میرود و اینگونه به نظر میآید که قصد خود کشی دارد.
بنابراین گزارش، فیلم «ستون پنجم» که بیشتر صحنههای آن در آلمان ساخته شده است، به گفته «جولیان آسانژ» یک فیلم تبلیغاتی یکجانبه و شدید علیه وبسایت ویکیلیکس و همچنین حملهای آگاهانه علیه ایران است.
مؤسس سایت ویکیلیکس همچنین درباره این فیلم گفته است که این فیلم به تبلیغات جنگافروزانه علیه ایران دامن میزند.
صحنه اول فیلم «ستون پنجم»، مرکزی نظامی در ایران را در حالی نشان میدهد که ایرانیها در حال کار برای ساختن بمب هستهای هستند.
«آسانژ» با اشاره به وجود چنین صحنههایی در این فیلم گفت: میخواهم بدانم آخر چنین ماجرایی با ساختن فیلم درباره ویکیلیکس چه ارتباطی دارد؟
«رکن پنجم» ترکیبی است از دو عبارت «رکن پنجم» و «رکن چهارم» است که دومین عبارت در تعابیر سیاسی رایج در غرب اصطلاحا به رسانههای خبری و نقش مهم آنها در حفاظت و تثبیت دموکراسی اطلاق میشود.
به گفته «آسانژ» در صحنه دیگری از این فیلم یک دانشمند علوم هستهای ایران در شهر قاهره با یک مامور سازمان سیا در حال مذاکره درباره این موضوع است که ایران طی شش ماه آینده نمونه بمب هستهای خود را آزمایش خواهد کرد.
«جولین آسانژ« درباره این فیلم متذکر میشود: فیلمنامه این فیلم دروغ اندر دروغ است، فیلمی پرهزینه و هالیوودی که قرار است 15 نوامبر در آمریکا اکران شود. رسانههای فاسد و فرهنگ فاسد به این شکل در جنگ دستگاههای امنیتی شریک میشوند، رسانههای بزرگ بیش از حد به مراکز قدرت و نهادهای قدرتمندی که قاعدتا باید در مورد آنها گزارش تهیه کنند نزدیک هستند.
«آسانژ»،همچنین در مصاحبه تلفنی با شبکه خبری «سیبیسی» گفت: این فیلم نمونه دیگری از اقدامات جنگطلبانهای است که اخیرا علیه ایران صورت میگیرد، در واقع این فیلم با هدف تشویق جنگ علیه ایران ساخته میشود.
وی افزود: موضوع این فیلم حول محور یک توهم در رابطه با برنامه هستهای ایران میچرخد که براساس آن ادعا میشود که ایران در حال اتمام بمب اتم خود است و در آیندهای نزدیک نیز از آن در قالب موشکهای بالستیک استفاده خواهد کرد، کل داستان این فیلم دروغ اندر دروغ است، این در حالی است که آمریکا از طریق اطلاعاتی که به دست آورده به خوبی میداند که ایران ساخت تسلیحات هستهای را متوقف ساخته است.
وی در ادامه ضمن مقایسه «رکن پنجم» با «سی دقیقه پس از نیمه شب» گفت: این فیلم همچون فیلم «کاترین بیگلو» تنها روایتگر تاریخ اخیر دنیا براساس تعصبات سیاسی است. آنها در «رکن پنجم» در تلاشند که به مردم القاء کنند که ایران یک سازنده فعال تسلیحات هستهای است و «ویکیلیکس» نیز دلیل بیاطلاعی مردم از این موضوع است.
در جشنواره امسال که 5 الی 15 سپتامبر برگزاری میشود همچنین فیلم «آدم ما در تهران» روایت مستند «کن تیلور» از آنچه در فیلم ضد ایرانی «آرگو» ساخت شد، نیز به نمایش درخواهد آمد.
بنابراین گزارش، جشنواره تورنتو امسال 76 فیلم به مجموع فهرست فیلمهای خود افزوده، این درحالی است که سال گذشته 372 فیلم از 72 کشور جهان در این جشنواره شرکت کرده بود.
ارسال نظر